Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinek volt igaza ebben a...

Mokkagyerek.blogspot kérdése:

Kinek volt igaza ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy rengeteg ilyen kutyagazdis sztori van, és hogy látatlanban nehéz megítélni, de azért érdekelne a véleményetek.

Az előbb tértünk vissza a sétáról, ahol sok normális kutyával és kutya-gazdi párossal találkoztunk. Végül jött egy pasi, egy flexin a legnagyobb goldennel, amit valaha láttam, ami folyamatosan szűkölt. A láthatóan baba kutyámra megkérdezte, hogy kisfiú-e, valószínűleg attól tartva, hogy az ő kutyája befedezné, ha szuka (?). Mondtam egyefene, odaengedem egy gyors szimatra (az enyém 1 méteres pórázon van). A másik kutya a flexi miatt(mármint elég hosszú volt) leteperte az enyémet, és láttam, hogy ez a szitu nem lesz kellemes, mert a 40 kilós kutya rajtafeküdt az enyémen, és volt egy olyan érzésem hogy itt bizony legalább ledominálás lesz. Megfogtam a másik kutya grabancát és leemelten az enyémről, miközben a pasi sikertelenül hívta a saját kutyáját(még mindig 5 méterről). Majd kifejtette, hogy semmi baj,a kutya csak játszani akar, nem bántja (ekkor ugrott rá megint a goldi az enyémre). Megint leemeltem a kutyát az enyémről és elváltunk, gondolom ez idő alatt sikerült megrövidíteni a flexit...majd kifejtette a hapi, hogy ha bántani akarta volna, akkor már semmi nem lett volna belőle, és hogy ne rángassam a kutyáját...nagyjából köpni-nyelni nem tudtam.

Ti mit gondoltok, túlreagáltam? Nekem kicsit sok volt az a közel 30 kiló különbség, meg durvának tűnt a játék a kutyám eltűnt az övé alatt.

Amúgy odamehet a többi kutyához, felnőttekhez is, de még egy felnőtt kutya sem akart ilyen durván játszani vele, amelyik meg próbálkozott, azt a gazdija leállította.

2013. jún. 14. 17:58
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Jaj, hány ilyen sztorival fogsz még találkozni. Ha mindre kiírsz egy kérdést, ezzel lesz tele az oldal. Meg kell szokni, hogy a kutyások között is vannak kevésbé értelmesek, nyelni egyet, és továbbmenni.
2013. jún. 15. 10:41
 22/28 anonim ***** válasza:
Amúgy ha az én kutyámat fogtad volna meg a nyakánál fogva, lerúgtam volna a fejedet:) Szerintem jobb lenne a saját testi épséged érdekében nem más kutyájával intézkedni, mert egy vehemensebb kutya úgy odakaphat neked, hogy 5 orvos sem varrja vissza a karod. Először a gazdának kell szólni, hogy elég lesz, ha nem hatja meg, elmenni. Ha megy utánatok (na ilyennel még nemigen találkoztam), akkor lehet intézkedni.
2013. jún. 15. 10:45
 23/28 Szilvi & Argos ***** válasza:

Én már párszor rúgtam le, szedtem le kutyát magamról és a kutyámról is...ha a gazdi kikérte magának, mondtam, hogy talán figyeljen a kutyájára és nevelje meg, kösse meg, időben hívja vissza/tiltsa le.

Argos-t is rúgta már le ismerősöm egy harmadik kutyáról, és MEGKÖSZÖNTEM neki, ugyanis kicsit odébb voltam, ismerős állt mellettük...minden szitu kérdése

2013. jún. 15. 12:31
 24/28 A kérdező kommentje:

Nem igazán érdekelt, ha megharap a másik kutya, mert a sajátomat éreztem veszélyben, utána ezerrel vert a szívem, és dühös voltam, nem ijedt. Ha úgy láttam volna, hogy a másik gazda tesz valamit, akkor nyilván nem szedem le róla, de ő csak állt ott. Azért ez a "lerúgom a fejedet" nekem még szófordulatként is kicsit erős...

Nagyon sok dolog volt már, amiben bizonytalan voltam, ezekre mindig rákeresek, több angol fórumot is elolvasok, de ez eléggé konkrét volt, hogy kiírjak egy kérdést. Köszönöm a válaszokat.

2013. jún. 15. 18:19
 25/28 anonim ***** válasza:
Nekem meg az erős kicsit, hogy idegen kutyákat fogdosol szó nélkül. Hidd el, még mindig jobban jársz egy ilyen szófordulattal, mintha legközelebb egy barátkozni szándékozó kaukázusit akarsz a kiskutyádról leemelni. És hidd el, tapasztalatból írom, nekem is volt a sulin, hogy egy kutya rámfordult, mert hülye voltam, nem ismertem fel a jeleit. Márpedig ahogy te is írod, nem vagy még tapasztalt a kutyák testbeszédében, így én biztos nem nyúlkálnék, hanem mint írtam szólnék/ elmennék/ rászólnék a kutyára, és ha ezek után sem akar elmenni, akkor intézkednék. Mondjuk olyan nemigen van, hogy rászólnék egy kutyára, és ne menne el:D
2013. jún. 15. 18:37
 26/28 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, ha legközelebb egy hasonlóan harcias gazdát fogsz ki, mint jómagam, csak mondjuk mellé még egy 100 kilós pasi vagy valami ketyós is az illető, akinek nem csak szófordulatai vannak.
2013. jún. 15. 18:38
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy nekiállna egy 100 kilós pasi verekedni egy fiatal lánnyal. Ha igen, akkor úgyis mindegy. Nem tudom hanyadszorra írom le, hogy nem szokásom leszedegetni a kutyákat, de úgy éreztem a másik gazda nem tud és nem is akar beavatkozni. Fizikailag képtelenség volt elsétálni anélkül, hogy a másik kutyát el nem távolítom előtte. Én is védem a kutyámat, ő is tegye meg ugyanezt azzal, hogy időben közbeavatkozik.
2013. jún. 15. 19:30
 28/28 A kérdező kommentje:

Hibásnak ott érzem magam, hogy nem szóltam a gazdának egyértelműen, hogy most azonnal távolítsa el a kutyáját, hanem mivel láttam, hogy a kutya nem igazán hallgat rá, és kb nem is lép közelebb, hogy csináljon valamit, én léptem közbe. Szóval elismerem, én sem teljesítettem 100 %-osan.

De igaz, amit más is írt, ez az eset kicsit túl van tárgyalva.

2013. jún. 15. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!