Kinek volt igaza ebben a helyzetben?
Tudom, hogy rengeteg ilyen kutyagazdis sztori van, és hogy látatlanban nehéz megítélni, de azért érdekelne a véleményetek.
Az előbb tértünk vissza a sétáról, ahol sok normális kutyával és kutya-gazdi párossal találkoztunk. Végül jött egy pasi, egy flexin a legnagyobb goldennel, amit valaha láttam, ami folyamatosan szűkölt. A láthatóan baba kutyámra megkérdezte, hogy kisfiú-e, valószínűleg attól tartva, hogy az ő kutyája befedezné, ha szuka (?). Mondtam egyefene, odaengedem egy gyors szimatra (az enyém 1 méteres pórázon van). A másik kutya a flexi miatt(mármint elég hosszú volt) leteperte az enyémet, és láttam, hogy ez a szitu nem lesz kellemes, mert a 40 kilós kutya rajtafeküdt az enyémen, és volt egy olyan érzésem hogy itt bizony legalább ledominálás lesz. Megfogtam a másik kutya grabancát és leemelten az enyémről, miközben a pasi sikertelenül hívta a saját kutyáját(még mindig 5 méterről). Majd kifejtette, hogy semmi baj,a kutya csak játszani akar, nem bántja (ekkor ugrott rá megint a goldi az enyémre). Megint leemeltem a kutyát az enyémről és elváltunk, gondolom ez idő alatt sikerült megrövidíteni a flexit...majd kifejtette a hapi, hogy ha bántani akarta volna, akkor már semmi nem lett volna belőle, és hogy ne rángassam a kutyáját...nagyjából köpni-nyelni nem tudtam.
Ti mit gondoltok, túlreagáltam? Nekem kicsit sok volt az a közel 30 kiló különbség, meg durvának tűnt a játék a kutyám eltűnt az övé alatt.
Amúgy odamehet a többi kutyához, felnőttekhez is, de még egy felnőtt kutya sem akart ilyen durván játszani vele, amelyik meg próbálkozott, azt a gazdija leállította.
Látatlanban tényleg nehéz megítélni a történteket. Ha a labdi elsőre ráugrott a tiedre, és tényleg sokkkszerű volt a kutyádnak, akkor jogosan szedted le a labit. Főleg, ha másodjára is ráugrott és a pasi semmit nem tett. De az első után miért nem vitted el a kutyát?
De a leírtak alapján nem bántotta a kutyádat. Az is szükséges, hogy a kutya sokféle temperamentumú másik kutyával tudjon szocializálódni.
Annak, aki szerint idegen kutyához nem engedjük oda a kutyánkat, üzenném, hogy ebből kiindulva a kutyának soha nem lennének ismerős haverjai :D
Szilvi, csalódtam benned, hogy nem tudsz olvasni. ENGEDÉLY nélkül nem engedjük oda a kutyánkat másokhoz, és ezt már nem tudom hányszor írtam. Ezt szerintem már minden óvodásnak tudni kellene, úgy látszik ebben a szegletben nem vagytok még ilyen fejlettségi szinten... A másik embernek joga van eldönteni kivel, mikor és hogyan barátkozik ő és a kutyája. Lehet, hogy tüzel, lehet, hogy beteg, lehet, hogy sebe van, lehet, hogy idegbeteg, lehet, hogy félős, lehet, hogy unszimpatikusak a másik felek, de az is lehet, hogy csak k*rvára egyedül akar lenni a gazda éppen és nem egy vadidegennek jópofizni! De gondolom ez baromi vicces és kit érdekel. És nem gondolnám, hogy neki kéne táblával a hátán járkálnia, hogy most ne gyertek ide könyörgöm, hanem a másik félnek kéne illemet tanulni és megkérdezni!
Kérdező: ha nem tetszik akkor 1, továbbsétálhatsz, a flexinek egyszer úgyis vége. 2, Rászólhatsz a gazdára, ha magától nem jut eszébe intézkedni, mert bunkó vagy mert egyszerűen csak nem úgy látja ahogy te. De semmiképpen ne inézkedj más kutyájával, főleg ha idegen, mert nem biztos, hogy a gazda vagy a kutya jó néven veszi. Másrészt, minden kutya máshogy játszik. Az én kutyám például csak birkózni és kergetőzni szeret. Egyik sem épp szelíd dolog.
Ne haragudj utolsó, de te teljesen félreérted. Ő engedte először oda a kutyáját, amikor mondta, hogy barátságos, és nem fogta meg a flexivel, majd amikor én is elindultam feléjük, hogy jó, akkor szagoljanak össze, akkor történt.
Nem engedem oda kérés nélkül máshoz a kutyámat, sem emberhez...sőt, ha kisgyerek megindul felé, akkor is leültetem, hogy előtte a szülő megkérdezze én meg megbeszéljem a gyerekkel, hogy csak szépen.
Közös megegyezés alapján volt, bár nem ezzel a szavakkal, hogy rendben, engedjük oda őket egymáshoz...a másik gazda amikor látta, hogy nekem kényelmetlen a dolog, és leszedtem, akkor se csinált semmit.
Erre reagáltam, ebben szó sincs engedélyről :)
"idegen kutyához nem engedünk oda kutyát."
Egyébként forgalmas kutyasétáltató helyen sétálunk naponta kétszer, és a pórázon lévő/lábnál menő/minket kerülő kutyák/gazdáik kivételével simán odaengedjük a kutyákat kérdés nélkül, mert látszik, hogy a gazdit nem zavarja. Ha lábhoz hívja, ülteti-fekteti, esetleg pórázon van, akkor MINDIG megkérdezem, hogy odamehet-e.
Egyébként úgy érzem te a személyes véleményedet és kutyasétáltatási gondjaidat kivetíted az én kérdésemre, és olyan háttértörténetet adsz nekem, ami nem igaz, és a leírtak alapján sincs megalapozva...
Hogy pontos legyek a gazdi ezt mondta: Nagyon oda akar xy hozzá (mmint az én kutyámhoz), majd lépett felénk és én is feléjük. Rendesen, ha az ember kutyát sétáltat, nem ír egy szerződést az odaengedés feltételeiről és nem irat formális engedélyt, hanem a két gazdi és a két kutya testbeszédén múlik.
Mert gondolom, te visszahívtad volna, ha látod máson, hogy kényelmetlen neki, így meg nem is kerültök soha ilyen szituba.
Azért írtam ki ezt a kérdést, mert érdekel mi a megoldása a szitunak, mert kezdő kutyás vagyok és tanulni akarok. Ez baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!