Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Először büntettek meg gyorshaj...

Először büntettek meg gyorshajtásért (50/62). Kapásból 20. 000. -ft! Hogy lehet ez?

Figyelt kérdés
Nagyon köszönöm a kemény válaszokat mindenkinek, részben elfogadom. De, hogy teljesen világos legyen a helyzet még némi infó, aztán mindenki válogassa ki a magáét: Új megyeri híd, éjjel 00:12, 80km-es tábla mellett útmunkálati segédjelzés a leálló sávban, 50km-es póttábla, egy munkás sincs, egy autó nincs, sem ovoda, sem gyerekek, sem babakocsi, sem átkelő, se duda, senkit nem tudtam volna elütni!! a két sáv üres, mindez éjjel! Márpedig a szankciók úgy kezdődnek, hogy: 1.figyelmeztetem!, nem pedig úgy, hogy 20E ft, ráadásul nem "alsóhangon 30". (Én téged 300-al vettelek volna le + jogsi egy évre, egy 50%-os gyorshajtásért.) És ez azért van így, hogy a szabálytalan közlekedőket fokozatosan büntessék. Ha ezért bevonnák ezen a hídon a jogsit, ahogy elnézem néha az ott közlekedőket, az napi több ezer lenne. Kedves "óvodázó" válaszoló, nem veszélyeztettem senkit és biztos te is hibáztál már pl. a munkahelyeden, kirúgtak??. A híd pedig nem lakott terület és mint írtam ez az első gyorshajtásom (18éve), tehát betartom a KRESZ-t. A szabálysértésekről pedig a szabsértési múltadból tudnak! Akinek már volt, az rögzítve van.
2009. dec. 20. 09:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

"ma 13:39"

jogos;)

2009. dec. 20. 13:41
 22/35 anonim ***** válasza:
amúgy te se válaszoltál a kérdésemre. miért a papagáj meg a rigó?
2009. dec. 20. 13:44
 23/35 A kérdező kommentje:

13:40-re. Nekem úgy rémlik elfogadtam, h nincs igazam!!!12:47 "Mindemellett elfogadom"!!!

És azért rigó meg papagállyjlyyj, mert én utólag így nevezem a te embertipusodat. A történtekből gondolom, h bújod a kérdéseket, mindenkinek beszólsz, mindenkit lekezelsz ("idióta, ne pattogj, szánalmas vagy, stb.). Valszeg Te nagyon okos vagy, ill. annak gondolod magad, mert 73% vagy. Mindezt a sötétből, anonimítás mellett!! Amikor téged ért az első büntetésed (ha volt) biztos úgy élted meg, h részrehajlás nélkül igazat adtál a birságolónak?? Te egy isten lehetsz!!!

2009. dec. 20. 14:06
 24/35 anonim ***** válasza:

1. nem azért járom az oldalt, hogy leszóljak mindenkit.

2. a százalékos értékelés meg nem türközi az embereket általában.

3. ha érne is büntetés mert elkövettem valamit, akkor nem háborodnék fel, ahogy sokan mások is megmondták neked.

amiket írtam, azokat ezek után is tartom...

2009. dec. 20. 14:42
 25/35 anonim ***** válasza:

"részrehajlás nélkül igazat adtál a birságolónak"

Ne haragudj, de még mindig itt tartasz??? Elismered, hogy gyorsan mentél. Elismered, hogy kint volt a tábla. Akkor mitől NE lenne jogos, hogy megbüntetnek??? NEM TE döntöd el, hogy hol mennyi a MEGENGEDETT sebesség, te legfeljebb azt döntheted el, hogy betartod vagy sem. Ha a híd közepére vadveszély miatt raknak ki 20-as táblát, mert ilyen hülye aki kitalálja, akkor neked kötelességed 20-szal menni, vagy viseld a következményeket.

Elárulok egy titkot: nehogy azt hidd, hogy neked a papírodat, amin a bírság jött, bárki a rendőrségen elolvasta. Egy számítógépbe belekerül a gyorshajtásod ténye, kiszámolja, hogy 62/50-nél 20ezer a büntetés, kinyomtatja, az előadó aláírja szerintem elolvasás nélkül az aznapi hetvennyolcadik hasonlót, és megy a postára. A számítógép nem foglalkozik azzal, hogy te, Bonyolult Istvánné, 43 éves budapesti géplakatos 100ezer Forintot keresel, 1991 óta vezettél hatszázezer km-t baleset és büntetésmentesen. Te akkor és ott SZABÁLYSÉRTÉST követtél el. És ezt még te is elismered.

Visszatérve a másik témában felvetett dologra: elüti a gyerekedet egy olyan, akinek 40 éve van jogsija, kétmillió km van mögötte, mert mondjuk buszsofőr, soha semmilyen balesete, de mégcsak gyorshajtása sem volt. Figyelmeztetés vagy helyből fejlövés?

Azt meg nekem ne mondd, hogy 18 év alatt soha, egyetlen közlekedési szabályt sem szegtél meg, soha nem mentél még máshol 62-vel. Mert ez esetben KÖRBERÖHÖGLEK :)

2009. dec. 20. 16:48
 26/35 A kérdező kommentje:

14:42.

1. -akkor ne tedd, mint velem!

2. -akkor ne emlegesd!

3. -akkor te ilyen tipus vagy, sajnálom, én nem!

és én is fenntartok mindent!

2009. dec. 20. 17:41
 27/35 A kérdező kommentje:
16:48: Valszeg most tényleg nincs igazam. Az a helyzet, hogy az utóbbi időben történtektől besokalltam és ez a bírság volt az utolsó csepp. Sosem voltam olyan aki fenntartás nélkül elfogad bármit. Sajnálom. Mindenki lop, csal és hazudik. Minden vezető és minden ígéret hamis. Minden évben csak rosszabb és rosszabb a magyarnak. Nem tudom, hogy be fogok-e tartani minden törvényt és szabályt ezután. Mi lesz ha 30-40-50% lesz a jövedelemadó? Én nem fogok fizetni! Be kell engednem majd az apeh-ost a házamba, hogy megnézze mim van? Ha nem engedem rendőrt hívhat és erőszakkal bejöhet? A 20 év alatt felépített házamra fizessek adót? Amit a leadózott fizetésemből és adóval terhelt anyagokból építettem? Hát kedves törvénytisztelők lehet, hogy én nem teszem!! Ti tegyétek. Egy kissé nagy a kontraszt! Egy vállalkozó, ha mindent befizet 100ft-ból akkor neki 28ft marad! És a befizetett 72ft-ból bőven jut más medencefűtésére, mercedes lizingjére és utazásaira. A bírság vajon hová megy? Egy részéből biztos lesz jólhangzó alapítvány, amit elhűtlenkezelnek! Nem fog fájni? Könnyen mondta ezt egy milliárdos. Mindenki fizessen havi 10.000.-ft eü hozzájárulást? Bocsi, nekem 10E nem jelképes összeg! Egyszóval globálisan nem oké a 20E birság! Van az apeh-nél 32E ft-om. Nem adják oda, hanem majd jövőre beszámolják?!?! Mi van??? Akkor miért is nem fizetnek kamatot a pénzemre ha használják? Szóval lehetne a végtelenségig írni. Nincs rendben itt semmi sem, csak a terror. Ha nem csinálod ez lesz meg az lesz. És ha én nem értek egyet???!! Na ennyi! :-)
2009. dec. 20. 18:13
 28/35 anonim ***** válasza:
amúgy nem értem ,hogy mit anyázol megint privátban, nem is írtam azóta, de az IQ-ról teljes képet alkottál újra, szááánalom:)
2009. dec. 21. 13:01
 29/35 A kérdező kommentje:
Ne is törődj vele! Csak "felháborított" a stílusod! Mint téged a kérdésem. Rémlik valami?! Úgyhogy kussolj beszari szabályfazs!! Telesarom a véleményed!
2009. dec. 21. 21:35
 30/35 anonim ***** válasza:

bocs csak most látom, hogy írtál, IQbajnok :)

miért vagyok beszari? Mert nem vagyok olyan kőbunkós őstulok, hogy kimenjek majomkodni veled a hóra?

2009. dec. 22. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!