Ha valaki felfüggesztettet kap és le fényképezik gyorshajtásért azért nem kell börtönbe vonulni? (nem én vagyok ez csak kíváncsi vagyok rá. )
1. ! Mennyire kell gyorsan mennem, hogy az bűncselekmény legyen?
Baromság. Ez egy szabálysértés, miért kellene bevonulni?
15.28-as. Ez nem baromság. Lehet olyan gyorsan menni, hogy az már ne szabálysértés legyen, hanem bűncselekmény!
Például Stohl is közlekedési bűncselekményt követett el, igaz nem a gyorshajtással, hanem az ittas vezetéssel.
Hogy hol mi minősül már olyan szintű gyorshajtásnak, ami már bűncselekmény is (pl közúti veszélyeztetés stb.) az táblától is függ. Ha pl. 30-as táblánál 100-al mész, az tuti, hogy nem szabálysértés, jobb sorsú országban ezért sittre is vágnak, még akkoris, ha büntetlen előéletű vagy.
Ha valaki felfügesztett börtönbüntetést kapott és a felfüggyesztés alatt közlekedési bűncselekményt követ el, akkor megszűnik a büntetésének a felfüggesztése és le kell ülnie azt is amit a korábbi ügyéért kapott, és azt is amit majd ezután szabnak ki rá.
Nem létezik olyan, hogy gyorshajtás ne szabálysértés legyen! Ha 30-as táblánál 1 Mach sebességgel megyek el, az is csak szabálysértés. Stohl pedig nem a gyorshajtással követett el bűncselekményt.
Az elképzelhető, hogy egy bűncselekmény OKA a gyorshajtás, de ahhoz más is kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!