Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tényleg ennyire állatok...

Tényleg ennyire állatok lennének a rendőrök?

Figyelt kérdés

Elég sok helyről hallottam mostanában, hogy az őrsökön az őrizeteseket nemes egyszerűséggel péppé verik gyakran ok nélkül vagy piti bűnök miatt. Elhíresült eset ugye az izsáki kapitányság, de sok más helyről is hallottam, hogy teljesen ártatlan embereket bevisznek pl. téves személyleírás alapján csak mert korábban priusza volt és félholtra verik őket az őrszobán...

A tömegoszlatásokról meg a focimeccsekről ne is beszéljünk. Értem én hogy vannak futballhuligánok de milyen jogon verik őket a letartóztatás után az őrsökön ahol aztán már semmi értelme? Súlyos sérülésekig ráadásul.

Olyat hallottam hogy családi veszekedés folyamán hívták ki a rendőrt a nő élettársát bevitték és az egyik rokon aki rendőr volt hergelte fel a rendőröket akik szétverték a férfit pedig korábban a veszekedés csak tettlegességig sem fajult.

Miért kell a rendőrnek nagyobb bűnözőnek lennie azoknál akiktől épp védenie kellene az embereket?

2014. márc. 31. 22:26
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Kissé döbbenten olvasom hogy az emberek mennyire végtelenül felszínesek illetve ún. "csinovnyik" felfogásúak... Magyarul gépezetesek "legfelsőbb hadúr" felfogásúak, sajnos mintha tényleg nem lett volna rendszerváltás...

Az oké hogy leragadtatok a futballhuliganizmusnál talán ez az egyetlen támadható a példák közül. De hogy egyesek, mennyire szűk látókörűek olyan téren hogy az általam írt dolgokat átfogalmazzák úgy nekik jó legyen...

A priuszos esetben például vaélahogy már lehagyta az illető a "fiatalkori hülyeség" kifejezést ami azért sokmindent megmagyaráz. Valaki iránt tehát lehet előítéletesnek lenni egy 10 évvel korábban elkövetett piti bűn miatt. Mert hogy az már egyből rossz ember mert fiatalon és hülyén csinált valamit.

Azok akik meg úgy gondolják hogy de jó lenne ha minden szerencsétlent agyba-főbe vernének mint régen jobb ha nem is beszélek...

A családi veszekedéses példánál pedig szintén egy teljesen másik válaszoló levágta a történet igen csak lényeges felét.

Azt hiszem ebben a témában már meg is kaptam a válaszom. A magyar társadalom előítéletes és szűk látókörű minden emberrel akire rendőrt hívnak vagy őrszobába viszik. Az akár meg is hallhat az őrszobán az már rossz ember akár karóba is húzhatják.

Szóval továbbra is ott tartok hogy az őrszobán halálra vert ember Magyarországon normális...

2014. márc. 31. 23:12
 12/22 A kérdező kommentje:

De mielőtt félre lennék értve, lehet félre vagyok.

Nem a bűnözőket védem. Aki megérdemli kapja meg ami jár. Felőlem be lehet vezetni a halálbüntetést is, egy két ember igenis megérdemelné, bár nem annyira kegyetlen mint egy "alcatraz" stílusú börtönben a tényleges életfogyt, de oké.

Rengeteg embert visznek be ártatlanul, vagy tévesen vagy jelentéktelen bűnökért, akiket ugyanúgy megvernek mint az erőszaktevőket, gyilkosokat, lincselőket. Azok szerintem is megérdemlik és meg is kapják, ez is biztos. A gond az hogy nem csak ők...

2014. márc. 31. 23:17
 13/22 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező amikor majd neked egy hónapban 3-szor törnek be a brazilok a kertedbe éjjel akkor te is a halálukat fogod kívánni. Egyszer sikerült elkapni a rendőröknek őket, 1 nap után kijöhettek és ugyanúgy terrorizálják a falut, ugyanúgy lopnak. Nem védhetjük meg magunkat, nem véd minket a rendőrség, sem a jog. Ilyen menthetetlen helyzetben ki ne kívánná hogy jól elverjék őket, ha már mi nem tehetjük meg?
2014. márc. 31. 23:23
 14/22 A kérdező kommentje:

Utolsó: dehogynem, olvass feljebb ;)

Sajnos ahogy én látom pont nem az ilyeneket kapják el...

2014. márc. 31. 23:41
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, én rendőr vagyok.

Az emberek 95%-a akivel a munkám során beszélek, támogatja a nevelő célzatú pofonokat, határozott fizikai fellépést. Hozzáteszem, nem összeverésről van szó, mert azt ők is, és én is elítélem. A benyugtatózott, bepiált cigánynak hiába mondod a paragrafusokat, magyarázhatsz neki bármit, de ha leversz neki 2 emberest, akkor már tudja, hogy hol van, és hogyan viselkedhet.

Az Izsáki eset egy olyan történet aminek egy negyede volt a médiával közölve. Nem dolgozok túl messze az Izsáki Őrstől. Nem a fűrész miatt lett agyonverve, de ez a végkifejleten nem változtat. Az, hogy egy embert halálra vernek, az MINDENKIBEN kicsapja a biztosítékot, és meg fogják kapni a büntetésüket.

De az, hogy egy huligán, egy taknyos tolvaj, vagy egy az egész életét végigbűnöző ember kap két sallert, az azt gondolom, hogy vállalja is ezt a kockázatot. Annak el kell viselnie, hogy beviszik, megbilincselik, és börtönbe kerül, és közben elkezdik nevelni.

2014. ápr. 1. 13:15
 16/22 A kérdező kommentje:

oké, de akkor mi az amit nem tudunk az izsáki esettel kapcsolatban? Mert én úgy tudom, hogy a két izsáki rendőr már a halálos eset előtt is rendszeresen verte az őrizeteseket... És egyszercsak túllőttek a célon.

Mondom mégegyszer tudom hogy a rendőri munka nem ˝virág a puskacsőbe˝ alapon megy, de egy kicsit ledöbbentett amikről az utóbbi időben tudomást szereztem...

2014. ápr. 1. 17:45
 17/22 anonim ***** válasza:

Megint egy életszerű kérdé...s a "félholtra vert" fogvatartottak... És nyilván ezek nem derülnek ki, a mai bulvárkorszakban, mikor az ellenőrzés és az NVSZ ott liheg a rendőrök seggében...

Mellesleg, "hallottam", na igen, no comment... Tudod, kedves kérdező, én úgy gondolom, hogy az embernek kell némi intelligencia, hogy ne alkosson olyanról elítélő véleményt, amiről csak "hallott". Talán érdemesebb lenne a tényekről beszélni, mint a "hallottam" pletykákról.

2014. ápr. 1. 18:37
 18/22 anonim ***** válasza:

Sajnos elég sokan írnak ki kamu kérdéseket vagy szándékos lejárató kiírásokat. Csak mind átlátszó.

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__515..

2014. ápr. 1. 23:23
 19/22 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy így álltok ehhez a dologhoz hogy én csakis hazudhatok...

Sajnos egyikőtök sem tudja kitől "hallottam" ezeket a "pletykákat" (a családi veszekedés az unokatestvéremet érintette, a priuszos pedig édesapám kollégája).

Szóval könnyű ám csak úgy ítélkezni...

Azt hiszem jobb ha nem is foglalkozom ezzel tovább hisz én úgyis hazudok...

A két rendőr aki az unokatestvérem barátját bántalmazta jelenleg a katonai bíróságon kell hogy feleljen...

2014. ápr. 1. 23:41
 20/22 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy Te általánosítasz. Volt két eset, ami lehet, hogy megtörtént, és már írod is, hogy "ennyire állatok a rendőrök". Több ezer rendőr van az országban.

Életemben nem vertek ok nélkül senkit meg, okkal is csak egy-két ember kapott MINIMÁLISAT(!!!!), ahogy Bucsek kolléga írta, kábszeres, lopós, rablás közben tettenért cigány másból nem ért. De ez elenyésző. És akit beviszek, ahhoz már hozzá se érek bent.

Egy a lényeg, ne általánosíts. A selejt embert kiveti a szervezet egy idő után magából.

2014. ápr. 2. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!