Bűnügyes nyomozók civil ruhába járnak?
Na én vok aki válaszolt előbb!
Jól van, elnézést kérek ha nem volt megfelelő a stílusom..
Ez amiatt volt, mert felzaklat mindig, mikor lenézik a bűnügyi szakmát, holott az egy igencsak komoly terület!
Igazad van, de ezzel, hogy a bűnügy egy irodai munka, ezzel még mindig nem értek egyet és nem is fogok :D
Egyébként tényleg jól elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől!! :DD
Nah minden jót nektek!
22:56-nak, azok akik az OTP-s bankrablásnál is voltak (gondolom arra céloztál) az a Terrorelhárító Szolgálat (TESZ). Hát oda azért tényleg nagyon nehéz a bekerülés, de nem azért mert kihalálos alapja van hanem mert tényleg olyan az alkalmassági. Igazából rendőr kell lenned(inkább tiszthelyettes és akkor már nem árt ha azt a készenlétinél húzod le - de persze tisztként sem lehetetlen).
pl: kell hogy vmilyen kűzdősprotot űzz, szemüveg kilőve, valahány év gyakorlat (talán 4-5?)
a fizikai felmérésben van:
-futás (40m, 250m és 2000m
-helyből távolugrás
-fekvenyomás 60 és 80 kg-mal
-200m úszás
-abzug és haskelep
-kötélmászás
-felülés (lehet hogy van még, nem tudom :) )
ezek után mérlegelj :)
23:34-nek
nem nézemén le a bűnügyes munkát, mindössze azt mondtam az nem hullik az ember ölébe. Ami unalom - számomra - és 99%ban iroda az a vizsgálat, de a konkrét bűnügyi munka nem az, sőt! Az igazi nyomozás ott folyik, pont erről írtam.
a kérdés feltevőjének meg szívesen, remélem egyszer sikerül majd
Látom a válaszolók értenek a "témához", ígyhát én is kérdeznék valamit:D .:
Rendészeti szaközép isk.-ba szeretnék bekerülni, azon belül a közrendisekhez.Ha sikeresen elvégzem az iskolát, akkor "átkérhetem" magam a bűnügyi osztályra, nyomozónak?
Nagyon nehéz ilyen iskolával(rendészeti szakközép) bekerülni oda?:S
Mi kell ahhoz, hogy átkerüljek?Kell valami továbbképzés?
Igen átkérheted magad. A mi kapitányságunkon is van pl. törzsőrmester, aki nyomozó.
A rendfokozat kérdésében olvasd el a Hszt.-t(1996. évi XLIII. tv.)
megpályáhatod mind2
az rtf felsőoktatási intézmény
a szakközepek érettségire épülő szakközépiskolák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!