Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrség hogyan szokta...

A rendőrség hogyan szokta kideríteni azt, ha pl. valakit messziről lelőnek egy távcsövessel?

Figyelt kérdés

Ha egy bérgyilkos egy olyan helyről lő ahol éppen senki nem látja pl. egy töltésen van, a lelőtt személy pedig kb. 2km-re, akkor a rendőrség hogyan kezdi meg a nyomozást?

Az ilyet soha nem értem, hogy hogyan lehet elkapni és azt se tudnám hol kezdjem... :)

2013. jún. 7. 20:41
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kedves hülyegyerek, legalább 10 évvel idősebb vagyok nálad, valamint tiszti beosztásban szolgálok. Nem tudom te ki a f@szomnak képzeled magad, de az biztos, hogy a való életben nem szólnál így se hozzám, sem valamelyik kollégámhoz anélkül, hogy legalább bele ne lépne az arcodba te kis patkány.
2013. jún. 8. 18:50
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
És remélem a kollégák sem hozzád, sem a kedves családodhoz nem mennek majd ki mikor szükség lesz rájuk. Az ilyen ember haljon meg. Kommenthuszár kis g eci.
2013. jún. 8. 18:52
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez az utolsó hozzászólásom. A helyszínelők nem kimondottan rendőrök, hanem inkább több szakmához magas szinten értő, jó értelemben vett szakbarbárok. Azt hiszem eléggé finom voltam ehhez a válaszolóhoz, mert ez már pszichológiai eset.

Gondolom ezt látta, hallotta korábban a családjában, így ezt a példát veszi alapul viselkedéséhez. Amint írtátok a példa extrém, de lefuttattam egy elméleti számítást és a mellékelt eredmény jött ki, ezért mertem megírni, mégha alacsony IQ-jú válaszadónknál ez nem is ért el osztatlan sikert. Naponta kell az ilyen már-már idegbetegeket is elviselni, ezért már hozzá vagyunk szokva. Örülök, hogy segítségére lehettem az eredeti kérdezőnek.

2013. jún. 8. 19:51
 24/48 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem büntetnének meg érte akkor szívesen beverném a te vagy bármelyik kollégád pofáját,csak ugye azt úgyse úsznám meg szárazon mert rám jönne utána vagy 10 rendőr és bevágnának a dutyiba,ez nekem nem éri meg

Egyébként a távcsöveshez használt töltényt marhára nem érdekli hogy milyen a levegő hőmérséklete,úgyhogy ne gyere már ezzel a hülyeséggel.Ha valaki 500 m-ről lelő valakit akkor tökmindegy hogy 5 C° vagy 25 C° volt a levegő hőmérséklete az nem fogja befolyáoslni a töltény mozgását annyira hogy érdemes legyen bevonni ezt az adatot a vizsgálatba,marhára nem érdekel az senkit sem.Nem egy tollpihét lő ki a bérgyilkos hanem egy töltényt te észlény

A szél az már más tészta de annak is jelentős sebességűnek kell lennie ahhoz hogy bevonják a vizsgálatba,egy kis szellő szerintem senkit se izgat

2013. jún. 8. 21:05
 25/48 anonim ***** válasza:
Aranyos gyerek lehetsz te :)
2013. jún. 8. 21:52
 26/48 Gugu Gabor ***** válasza:
nem tudom mennyire figyelted de a kérdésben 2km (azaz 2000m szerepel)
2013. jún. 8. 23:10
 27/48 anonim ***** válasza:
0%

Jaja ha ez a gyerek megfejelne ott halnál meg :)

Ki a f*szt érdekel hogy szerepel benne a 2 km?Még te is írtad hogy az nagyon extrém eset és hogy a rekordot egy angol katona tartja 1,5 km-el akkor miről is beszélünk?

2013. jún. 8. 23:32
 28/48 A kérdező kommentje:
a hasznosabb válaszokat köszönöm!
2013. jún. 8. 23:55
 29/48 A kérdező kommentje:
arra vagyok leginkább kíváncsi hogy amikor kiérnek a helyszínre ott mit tudnak találni?
2013. jún. 8. 23:56
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

Köszi , hogy te is megszólaltál. Igen ,nem kell törődni a hozzá nem értőkkel.

A traszológia ( nyomtan )foglalkozik a nyomok keletkezésével, foglalkozik a nyomok felkutatásával, rögzítésével, vizsgálatával, értékelésével mindezt teszi a krimináltechnika keretein belül. Mik ezek a nyomok ? Emberi, állati testrészek, eszközök gépek egyéb tárgyak nyomai, testrészek nyomai ( ujjlenyomat,fül, tenyér, fog, ajaknyomok , és természetesen a DNS nyom stb.), talplenyomatok, cipőlenyomatok stb. Ezek elsődleges nyomok. Ezek a nyomok lehetnek felületi nyomok, és benyomati nyomok. ( Csak a felületen látszik (ujjlenyomat üvegen), vagy be is mélyed pl. a talajba. ) A nyom keletkezésére nézve lehet mechanikai (benyomódás) termikus (égésnyom), vegyi és fotokemikus.

De nem akarlak megzavarni, egy csak egy kis részlet a nyomok rögzítésének kezdetéről. Visszatérve eredeti kérdésedre, a 2000m a normál lövedékeknek nagyon hosszú táv, ilyen távolságra csak a speciális mesterlövész lövedékek jutnak el. Az adat amit megadtam, ilyen lövedékre vonatkozott. Az ölőhatás csak ezeknél a lövedékeknél biztosított.

2013. jún. 9. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!