Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi történhetett hogy az...

Mi történhetett hogy az izsáki rendőrök ügyében most úgy tűnik, tényleg rájuk húzzák a vizes lepedőt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, mindenki tisztában van azzal, mit művelnek a rendőrök, a bírótól kezdve az ügyészekig, mindenkinek egyértelmű, hogyan születik egy beismerő vallomás. Sajnos.

Én azt vártam, hogy a már megszokott módom, most is kihozza az iü. orvosszakértő, hogy nyilván a maga hibájából halt meg, megbotlott, leesett, sőt a rendőrök csak segítettek és még ki is tüntetik őket.

Ezúttal mi történhetett hogy megszűnt az összetartás, és 100% egyértelműséggel kimondta az iü. szakvélemény, h a drága rendőreink mennyire brutálkodtak?

Emberek, agyrém, még a szegycsontját és széttörték szerencsétlennek ...

Több ilyen elismerés kellene ... de ugye volt már fogdán történő "öngyilkosság" meg a rendőrautóban "hirtelen fellépő szívelégtelenség", és őszintén csodálom, hogy most ezt valamiért nem akarják elsikálni?

Szerintetek? Mi történt?

Vagy valószínűleg ennek a kettőnek amúgy is kifele állt már a rúdja?

Ezt meg azért feltételezem joggal, mert azóta is születnek igen gyanús "beismerő vallomások", de ott mégse történik semmilyen vizsgálat.

Tényleg töröm a fejem, vajon ez most miért tudott egyáltalán kiderülni.

Valakinek ötlete?

#rendőribrutalitás
2013. máj. 31. 19:10
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

ha még párszor elolvasod a válaszod, te magad is rájössz, hogy ellentmondasz magadnak ...

Tehát épp erről beszélek! Hogy most volt EGY olyan, és az is feltehetően azért, mert nem volt olyan szintű összeköttetése, mint pl egy Teve u-i hadnagynak, és így felmérte a helyzetet, hogy jobb, ha elmondja, mert különben őt is bele viszik, na így aztán kitálalt.

DE! Épp ez az! Most ez megtörtént egyszer! de érted ezt? Egyszer! És a rengeteg többi eset, ahol szarrá verik a gyanúsítottat, ráadásul ezt még az ügyész és í bíró is jól tudja, de egyszerűen .zarnak bele, nem érdekli őket, vagyis még jót is röhögnek szerencsétlenen, na azokkal az esetekkel mi van?

Ne haragudj, de túl a konkrét panaszos eseteken, amelyek persze bizonyíthatatlanság miatt elcsúsznak úgyis, eleve mikor hallom, hogy "elfogása után őszinte feltáró jellegű beismerő vallomást tett", na neee, ennyire ne nézzék már madárnak az embert.... Figyelj, csak egy cseppet gondolkozz már logikusan! Tehát szabályszerűen "figyelmeztetik" a gyanúsítottat, hogy magára nézve terhelő vallomást nem köteles tenni, sőt, egyáltalán vallomást se köteles tenni.

Ennyi.

Ezek után ki az a barom, aki azt mondja, hogy jaj kérem, én nem akarok élni ezzel, én le akarom csukatni magam inkább, mert annyira elegem van már a kinti életből? Ki ? Erre tudsz valami értelmes magyarázatot?

Háát egy a vége: azok a bizonyos kamerás vallomástételek elkerülhetetlenek lennének, de naná eszük ágában sincs bevezetni, mert azzal kb vége lenne a "felderítési mutatójuknak".

2014. jan. 5. 09:20
 22/31 ZETAS ***** válasza:

"Ezek után ki az a barom, aki azt mondja, hogy jaj kérem, én nem akarok élni ezzel, én le akarom csukatni magam inkább, mert annyira elegem van már a kinti életből?"

Vannak nem kevesen, főleg az analfabéta cigány és drogos kategória.

Ez egy szélsőséges eset a legáltalánosabb az ordibálás és 1-2 pofon elcsattanása. Büntetőeljárás alanyaként semelyik rendőrben nem szabad megbízni, nem kell vallomást tenni.

Vallomást a bírósági-bizonyítási szakaszban teljesen visszavonhatod. Még, ha a magyar bírók nem is foglalkoznak vele Strasbourgban Euro 10000-ket fizetnek az ilyen "beismerő" vallomásokon alapuló ítéletekért a sértettnek és akár az ítéletet is megsemmisíthetik.

Ez a ordibálós-verekedős rendőrréteg meg köszönhető az állomány roppant alacsony intellektuális színvonalának és a zéró színvonalú képzésnek. Nem azért vernek meg valakit, mert jól esik nekik, hanem nincs meg az knowhow, amivel logikai úton be tudnának bizonyítani/vagy kizárni bármit is.

2014. jan. 10. 01:50
 23/31 A kérdező kommentje:

ezt abszolút jól látod. sajnos nálunk olyan az agyi színvonal, hogy másképpen nem tudnának eredményt elérni, képtelenek lennének felgöngyölíteni egy ügyet. így aztán megy az agyonverés, aztán majd szerencsétlen jóü eséllyel bevall mindent (és itt a hátulütője az egésznek, hogy olyat is, amit nem követett el, de akarják, hogy bevallja, mert ugye egy ilyen megfélemlített ember nyilván azt mondja, amit hallani akarnak, mi mást tenni?)

Ha nálunk is javulna az intellektuális színvonal, valóban visszaszorulnának ezek az esetek, mert ésszel, logikával oldanák meg az ügyeket, na de sajnos egyelőre erről álmodni se lehet sztem. Így marad ez a módszer, hát nyilván te is nézel youtubet, találsz olyan videót is, ahol pl szerb rendőrök éppen agyonverik a delikvenst a kihallgatáson, valamelyik sok eszű rendőr vette fel a mobiljával, és valahogy ezt úgy birka-módra mindenki természetesnek tartja. És hát valljuk meg, mentalitásban nem állunk messze ettől egyáltalán.

És igen szomorú, ahogy írtad is, hogy legtöbbször maga a bíró is pontosan tudja, hogyan születik egy ilyen beismerő vallomás, és sokszor még a vádlott is elmondja a bíróság előtt, hogy kérem, csakis ezért mondtam ezt meg azt, mert a rendőrök vertek, de egyszerűen meg se hallja, nem érdekli, az ügyész meg csak jót mosolyog a bajsza alatt, naná ő is tudja, de és kit érdekel?

Na ez már aztán a legdurvább az egészben. nem azért, de megálljunk, innentől kezdve még a magyar jog szerint is az ügyész is és a bíró is minek is minősül? Jogi szakkifejezéssel nem tudom, de nem jogilag simán társtettesnek, laikusan cinkosnak. ilyenkor az lenne a helyes megoldás, hogy ha a bíró szépen megszüntetné az egész eljárást, bizonyítékok stb mind lesöpörve, és új eljárásra kényszerítené a hatóságot, de ezúttal felügyelve az eljárásjogi szabályok maradéktalan betartását.

Most nincs igazam? Ez az egyetlen megoldás az ilyen esetekre.

2014. jan. 10. 09:49
 24/31 ZETAS ***** válasza:

Félreérted, nem ócsárolásnak szántam. (már azért sem, mert kb 2 tucat rendőr ismerősöm van, valakivel nap mint nap találkozok személyesen is) Én még egy kihallgatáson se kaptam egy pofont sem, pedig tagadtam meg feltett kérdésekre választ.

Aki flegmáskodik annak én is megszorongatnám a golyóit (a legtöbb pofont ezek kapják)

Ilyen törvényi környezetben nincs olyan, aki fuderendőr akarna lenni. Jó... itt a GYK-en is van pár futóbolond, aki "hogy lehetek TEK-es", "hogy lehetek készenlétis" és hasonló, de egy max 2 éves szakközepes, vagy 4 féléves felsőfokú képzésen átesett emberektől, akik nem beszélnek nyelveket, informatikai tudás az adatbázis-kezelés szintjén van mit lehetne várni?

Ettől függetlenül, amit a 2 féreg tett az nem a salleres kategória. Voltak részletek a vádirat felolvasásából a TV-ben. Ezeket az embereket és akik fedezték őket egy életre ki kell vonni a forgalomból, hogy precedenssül szolgáljon a "pribék"-jelölteknek: ha ölsz kihallgatás közben, egy életre börtönbe kerülsz!

2014. jan. 10. 14:03
 25/31 A kérdező kommentje:

oké, én értelek, de látod, az alap mentalitással van a baj ... szted egy jogállamban megengedhető ez is, amit te írtál?

"Aki flegmáskodik annak én is megszorongatnám a golyóit (a legtöbb pofont ezek kapják) "

hát már bocs, de ilyen nincs a Be-ben, másrészt fel kéne nőnünk a jogállamisághoz olyan értelemben is, hogy a "paciensnek" joga van flegmának lenni, szitkozódni, rosszkedvűnek lenni stb, ellenben a rendőrnek abszolút nincs joga semmiféle retorziót alkalmazni olyan dolog miatt, ami nem szimpatikus számára. Értem én, hogy flegma és stb, na de gondolj bele, ez hova vezet. ma a flegmaságért, holnap meg más nem tetszik neki (elvégre sok mindenkinek nem szimpatikus ez és az, tehát ok mindig van), akkor azért.

Tehát nem, nem, a legszigorúbban meg kellene tartani a Be szerinti eljárási szabályokat, és szal ilyet a be nem ismer. Én ennek kontrollját hiányolom, hiszen a mai helyzetben sajnos semmilyen jogi garancia nincs arra, hogy a Be előírásait be is tartják a gyakorlatban. Ezen a téren kellene valamit lépni.

2014. jan. 13. 09:20
 26/31 anonim ***** válasza:

Értem én a problémát kérdező, de sajnos a törvényeket is olyanok alkotják mint te, akik szépen leírják, hogy minek mi a menete, de soha nem dolgoztak ezekkel a törvényekkel.

Az a gond, hogy mindenre szabályzás van, és kitétel. A rendőr megpróbálja betartani a szabályzókat, és normális eljárás alapján begyanúsítani az elkövetőt. De! Amelyik rendőrben nincs meg a csibészség, és nem tudja beforgatni a vallomástevőt, vagy ne füllentene valamit, ezzel megijesztve az elkövetőt, az nem való nyomozónak. Ez egy olyan szakma ahol okosabbnak kell lenni, illetve pszichikai nyomás alá kell helyezni az elkövetőt. De! Van olyan primitív cigány, aki csak minden második szót ért a mondatodból, és hülyénekek néz. Könnyen megdönthető érvekkel védekezik, vagy véd valakit, és csak ő nem tudja, hogy én tudom, hogy hazudik. Neki mondhatsz bármit, nem érdekli. Ezeknek az embereknek nincs több IQ-juk mint egy zsák kukoricának. Ezek az erősebb kutya baszik mondáson szocializálódtak. Egy nyakleves után megtanulja tisztelni az embert, és az igazságot mondani. De olyan is előfordult már, hogy a verés kilátásba helyezésével mondta az információkat. Persze én ezeket csak hallottam, lehet nincs igazságtartalmuk.

2014. jan. 13. 10:42
 27/31 anonim ***** válasza:

Megint fel szeretném hozni a 20-30 évvel ezelőtti rendőrséget, illetve a csendőrséget, illetve a kommunizmus kori oktatást, nevelést. Hívjatok bárminek, én annak a rendszernek a híve voltam. Férfiakat és nőket nevelt a társadalom, akik dolgoztak, és családot alapítottak. A szülő levágott egy sallert ha tiszteletlen voltál, a tanár adta a körmösöket ha nem tudtál viselkedni, a katonaság belenevelte a férfiasságot a fiúkba, a lányok pedig tudtak csinosan öltözködni, mégsem néztek ki utcalánynak. A rendőrnek volt TEKINTÉJE, és nem a Be. adta neki, hanem az érinthetetlensége, mert ő a törvény, és a törvénnyel nem lehet ujjat húzni. Akkor nem volt Ombudsman, Be, 826 panasztestület, meg TASZ, mégis mindenki elégedett volt a közbiztonsággal, tisztelték és szerették egymást az emberek, és sokkal boldogabbak voltak.

Nem is kell ehhez nagyon visszamenni a múltba, még 10 éve is tudta a cigány, hogy hol a helye, de mára ez már teljesen el van törölve. Ez lett a következménye, mindent meg mernek tenni, mert nekik az 1 éves éljárás, meg pár hónap börtön nem büntetés. Nekik a verés volt büntetés, és azért nem mertek semmit csinálni.

Nem kötelező egyet érteni velem, ez az én véleményem (amit átéltem, és nem pedig hallottam). Mindenki döntse el maga, hogy milyen országot szeretne, illetve, hogy szerinte melyik történelmi időszak volt a legélhetőbb.

2014. jan. 13. 10:42
 28/31 ZETAS ***** válasza:

Kérdező: Nem vagyok rendőr, nincsenek B.e.-beli kötelmeim, de elmondtam, hogy mi egy normális emberi reakció a flegmáskodásra. Pszichikailag olyan felkészült embereket képezni, mint azt írtad, az egy vagyon és rengeteg szortírozás. Kirugdosni az alkalmatlanokat, detto...

Én továbbra is azt mondom: ha normális hangnemben beszélek (akár megtagadom a vallomást is, nem szolgáltatok bizonyítékot stb) egy rendőrnek nem, hogy joga nincs megütni, de még oka se szabadna legyen. Ha mégis megütne, az már az ő baja lenne :D (kivéve, ha halálra ver)

2014. jan. 13. 14:39
 29/31 A kérdező kommentje:

Én olyan országot szeretnék, ahol a rendőrben meg lehet bízni, mert tudom, hogy segít, hogy értem van, és nem olyat, hogy elhagyott helyen, a sötétben inkább elgondolkodok, hogy meg merjek-e neki állni, mert a jó isten tudja csak, annak mi lesz a vége, főleg ha egyedül vagyok.

És Bucsek, azért elég sok felháborító dolgot írtál! Na meg most ne a legalja cigókból induljunk ki ... Az egy másik kérdés, hogy velük szemben se lehetne ezt tenni, de azt meg nylván te magad is tudod, hogy ezek a bizonyos panasztestületek és TASZ meg Amnesty meg egyebek, ezek úgy formailag vannak, de én még nem igen láttam eredményt tőlük ilyen téren. A panasztestületekkel meg eleve az a baj, hogy belső működtetésűek, azaz mégis mit várjunk? Igazából arra hivatottak, hogy elsikálják a panaszt, nem arra, hogy a megfelelő retorziót alkalmazzák az elkövetőkkel szemben.

na meg egy nagy hiba van ám a logikádban! Akkor ha azt mondod, hogy teljesen rendben van, hogy a rendőrök megverik a delikvenst, feltenném a kérdést, hogy na és a hivatalos személy által, hivatalos eljárásban elkövetett súlyos tesi sértés bűntettéért nekik miért nem kell felelniük? nekik miért van automatikus felmentésük ez alól?

Mert erről beszélünk, ha jól értem, te magad is megerősíted.

Nem nem, ilyen országot semmiképpen se szeretnék ...

2014. jan. 16. 07:46
 30/31 anonim ***** válasza:

"na meg egy nagy hiba van ám a logikádban! Akkor ha azt mondod, hogy teljesen rendben van, hogy a rendőrök megverik a delikvenst, feltenném a kérdést, hogy na és a hivatalos személy által, hivatalos eljárásban elkövetett súlyos tesi sértés bűntettéért nekik miért nem kell felelniük? nekik miért van automatikus felmentésük ez alól? "

Valószínű életfogytiglant kapnak a rendőrök, a teljes vezetést leváltották, akkor mi van elsikálva? Történnek felháborító dolgok, amiket te nem tudsz, és a rendőr sérelmére követik el, még sincs belőle semmi, mert valaki úgy akarja. Attól, hogy híreket olvasol, és rendőrfóbiád van, az emberek 95%-a visszasírja a régi rendőri tekintélyt. Ezt onnan tudom, mikor a sértett látja, milyen módon kell viselkedni törvény szerint velük. Ekkor odajönnek, és mondják, hogy de kár volt ezeknek ennyi jogot adni, a rendőrnek meg megkötni a kezét, ő már rég pofon vágta volna...

Én nem a végletekről beszélek. 99%-ban bűnözőkkel, szabálysértőkkel találkozok. Azok kb 95%-a cigány, és velük kell intézkedni, nem veled, vagy a többi normális állampolgárral. Be kell tartani néhány alapvető szabályt, meg ne bűnözz, és soha az életben nem fog semmi hátrányod keletkezni abból, hogy néha megállítanak, beszéltek pár szót, és elengednek. Én közvetlen szoktam lenni, és egyáltalán nem jellemző semelyik rendőrre, hogy mondvacsinált indokok miatt bírságol, vagy kever le egy pofont, beszélgetek, esetleg ha van valami kérdése, azt megbeszéljük. Sőt, én inkább elmondom, hogy hogyan helyes, minthogy szórnám a bírságot.

Mondjuk ha így állsz hozzá a dologhoz, hogy na megállít a bírságolós majom, a mocskos verekedős ÁVH-s, és e mellé még társul a primitív, és okoskodó hangnem, akkor ne csodálkozz, hogy meg leszel büntetve. A rendőrrel is úgy kell viselkedni, mint minden más emberrel, és ő is úgy fog veled viselkedni.

Ha nem akarsz ilyen világban élni, akkor jó helyen vagy, mert kezdünk széthullani. Légy szíves, ha megtámadnak, akkor hívd meg egy kávéra, amíg kiérünk, és elmondom neki, hogy ejnye-bejnye.

2014. jan. 16. 08:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!