Nem fizettem ki egy bírságot, mi történik most?
Tavaly nyáron (2012 Július 17.) kaptam egy 60.000Ftos közlekedési bírságot. Ittas állapotban ültem kerékpárra (0.56). A csekket azóta sem fizettem be, de mégsem küldtek semmilyen felszólítást. A jogszabály azóta módosult, és most már ugyanezzel az alkohol szinttel csak fele ennyi bírságot szabnak ki. Elképzelhető, hogy a módosítás miatt nem küldtek felszólítás, vagy esetleg, hogy egyáltalán nem is kell befizetnem?
További infó: A bírság biztosan a rendszerbe került, ugyanis megkérdeztem egy ismerősünket aki ott dolgozik.
8 as vagyok.Bucsek-nek akkor biztos a kollégáid hülyék, mert a papiromon EZ ÁLL: "....Cselekményével megvalósitotta a szabálysértésekről a szebálysértési eljárásról,és a szabálysértési rendszerről szóló nyilvántartási rendszerről szóló 2012.éviII.Törvény 216 § (1) Bekezdésébe valamint 198(1)bekezdésébe ütközö és aszerint minösülő a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzelel kapcsolatos szabáysértés Szabálysértést,mely miatt halmazati büntetésként 225000 (Kettöszázhuszonötezer) forintig terjedö pénzbirsággal sújtható és 180 óráig terjedő közmunkával büntethető. "
"Jogszerü rendöri intézkedésesel szemmbeni engedetlenség,és Közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklásáért 40.000(negyvenezer) Forint pénzbirsággal sújtja."
És még:
"Felhívom figyelmét hogy Szabálysértés elkövetésétől a jövöben tartozkodni sziveskedjék,mert ismételt szabálysértés esetén cselekménye szigorrúbb megitlés alá esik." Ja és ez jött 2013 január 8.án hogy kézhezvételtöl számitott 8 napon belül fezessemki ,és még mindig nem fizettem ki és nem is fogom! Ennyi.
Teszem hozzá azóta is rendszeresen van nálam kés, és nem egyszer megállitotak, jé? és nem vették el, nem volt belöle gond,megkérdezték mért van nálam.És ennyi.
Te vagy a hülye.
Amit belinkeltél köze nincs az ittas kerékpározáshoz.
Amit linkeltél abban szabálysértési eljárásban büntettek meg a közb. kül. vesz. eszköz birtoklásáért, és intézkedéssel szembeni engedetlenségre.
Az ittas kerékpározás, mint mondtam, nem szabálysértés, hanem közigazgatási szabályszegés, ami teljesen más eljárás. Ha utána néztél volna a hivatkozásokban, amit linkeltem, akkor tudnád, hogy igazam van.
Az érzelmeid és a hozzáállásod pedig nem érdekel, én válaszolok a kérdésre.
Előfordulhat, hogy az ittas kerékpározást elnézték (egyébként kötelező lenne eljárniuk fix 60eFt), mert azon felül még 2 szabálysértést is elkövettél.
Így lehet, hogy megúsztad az eljárást, de ezt nem hangoztatnám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!