Nem fizettem be a helyszíni bírságot. Mi lesz ebből? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Pár hónapja kaptam 3000 ft helyszíni bírságot amit nem fizettem be, tegnap küldtek egy felszólítást meg egy csekket hozzá.. Az van a levélben, hogyha nem fizetek adóhatóság végrehajtási eljárást kezdeményez. Nagykorú vagyok, de nincs keresetem, nincs olyan tárgy ami az én nevemen lenne. A kérdésem az, hogyan tudják behajtani, ha egyáltalán be tudják.2010. dec. 11. 15:13
1/8 anonim válasza:
Ledolgozod közmunkában, vagy leülöd. Nem vicc.
2/8 anonim válasza:
kölcsönkérsz és befizeted, vagy az lesz, amit az első mond!
3/8 anonim válasza:
ugyan úgy rád küldik ám a végrehajtót és a jog szerint lefoglalnak amit érnek, aztán majd az illetőnek kell tudni bizonyítania, hogy az az ő tudlajdona és nem a tied, ha vissza akarja kapni !! úgyhogy itt fordított bizonyítás működik, az nem elég, ha te azt mondod, hogy az nem a tied !!
4/8 anonim válasza:
de most 3 ezer Ft-ért ilyen cirkuszt csinálni hallod ... hát fizesd be és kész!
5/8 anonim válasza:
A napi tétel 300 Ft, tehát 10 napot fogsz ülni ezért.. elvileg, mert erre még rátehetnek késedelmi kamatokat, eljárási költséget és egyebeket.
6/8 anonim válasza:
Úgy tudom ezer Ft-ként jár 1 nap szabadságvesztés. Szóval 3 nap a hűvösön.
7/8 anonim válasza:
Te normális vagy ember?
Kaptál 3 rongy büntetést, amiből még berúgni sem lehet emberhez méltóan és nem fizeted be?
Egyrészt rá fognak b@szni vagy 10 rongy ilyen olyan ügyintézési költséget és kamatot aztán a seggedbe fognak járni.
TE BE AKARSZ KERÜLNI AZ APEH RENDSZERÉBE 3 ezer forintért?
Esküszöm nem vagy normális.
Amúgy az APEH BÁRMIT behajt. Ha kell a gatyát rángatják le rólad vagy ha valaha lesz vagyonod, bankszámlád, bármid akkor azonnal inkasszózzák.
Itthon tudtommal nincs adósok börtöne, tehát börtönbe nem mész. De ha 3 év múlva kapsz munkát milyen kellemes meglepetés lesz, ha az első fizudból leinkasszózik az APEH 50.000-et kamat és kezelési költség címszó alatt...
8/8 anonim válasza:
Egy ismerősömnek pár éve pont ilyen baja volt,neki 1500 Ft-ot kellett volna fizetnie(csak a BKV-nak).Nem fizetett,az első számla után számlákat nem kapott,nem foglalkozott vele.Most,pár hónapja kapott egy 200 000 Ft-os számlát,és mellékelték neki,hogy ha egy héten belül nem fizeti ki ezt az összeget,bíróság elé állítják->leültetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!