Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Nem fizettem ki egy bírságot,...

Nem fizettem ki egy bírságot, mi történik most?

Figyelt kérdés

Tavaly nyáron (2012 Július 17.) kaptam egy 60.000Ftos közlekedési bírságot. Ittas állapotban ültem kerékpárra (0.56). A csekket azóta sem fizettem be, de mégsem küldtek semmilyen felszólítást. A jogszabály azóta módosult, és most már ugyanezzel az alkohol szinttel csak fele ennyi bírságot szabnak ki. Elképzelhető, hogy a módosítás miatt nem küldtek felszólítás, vagy esetleg, hogy egyáltalán nem is kell befizetnem?

További infó: A bírság biztosan a rendszerbe került, ugyanis megkérdeztem egy ismerősünket aki ott dolgozik.

2013. ápr. 9. 21:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
39%
Majd kimegy egy papír, hogy mikor kell bevonulnod Baracskára. 5000/nappal lehet leülni. Ez 12 nap pihi.
2013. ápr. 9. 21:14
 2/15 A kérdező kommentje:
Á a pénz meg van rá, de nem fizetem be amíg nem küldenek semmit. De hogy lehet, hogy 10 hónapja nem küldtek semmi papírt? Nem is érdekli őket?
2013. ápr. 9. 21:16
 3/15 A kérdező kommentje:
Ha küldik a papírt másnap megyek és befizetem.
2013. ápr. 9. 21:17
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
sok ilyen ügy van, nyugi, nincs elfelejtve, majd sorra kerülsz.
2013. ápr. 9. 21:35
 5/15 A kérdező kommentje:
Jó de 10 hónap? De valamikor biztosan be kell fizetnem? Nincs valami határidő, hogy 1 évig nem küldenek semmit akkor nem kell? És ha igen mennyi ideíg kell még várnom a csekkre?
2013. ápr. 9. 22:05
 6/15 sni ***** válasza:
100%
nincs olyan határidő! a következő papírt a NAV-tól kapod, ugyanis a rendőrség a be nem fizetett bírságokat oda küldi át, ahol adók módjára behajtják, és hidd el, azt nem felejtik el!
2013. ápr. 9. 22:17
 7/15 anonim ***** válasza:

0.56mg/l légalkohol még most is 60eFt fix összeg ha ez megnyugtat.

Az új szabályozásban csak a mellékúton ittas kerékpározás 0.3-0.49mg/l csökkent 30eFt-ról 10eFt-ra.

A bírság megfizetése régen 15 napon belül, most 30 napon belül kötelező. Ezt követően kellett, hogy kapjál egy felszólítást ismételten. Ez mondjuk azért el szokott húzódni akár 2-3-4 hónapig is. Abszolút semmilyen papírt nem küldtek?

2013. ápr. 10. 00:16
 8/15 anonim ***** válasza:
48%

Nincs köze a módosításhoz, mivel annak nincs visszamenőleges hatálya. Egyébként, ha nem küldenek felszólítást egy év alatt elévül.

16. A szabálysértési elzárás és a pénzbírság végrehajthatóságának elévülése

24. § (1)8 Nem lehet végrehajtani a szabálysértési elzárás büntetést, a pénzbírságot, a közérdekű munkát, a meg nem fizetett pénzbírság, illetve helyszíni bírság helyébe lépő szabálysértési elzárást és a nem teljesített közérdekű munka helyébe lépő szabálysértési elzárást, ha az alaphatározat jogerőre emelkedésétől számítva egy év eltelt.

2013. ápr. 10. 01:56
 9/15 anonim válasza:
30%
Nyugi emgem 40.000 re büntetek,(Közbiztonságra Különösen veszélyes eszköz birtoklásért) ez egy 8 cm es rúgos kést takar. 6 honpja,történt ,januárba jött elösször levél fizesek 8 napon belül be 40.et de nem fizettem , a mainapig semmi se jött Ne parázz. Van rá esély hogy nem kell elfejtik,van ismerösöm akit lassan 1 éve hogy megbüntetek gyorshajásért, de a mainapi nem fizette be, és még mindig semmi baja nem lett belöle.
2013. ápr. 10. 12:22
 10/15 anonim ***** válasza:

8. ez nem helyszíni bírság, hanem közigazgatási bírság. Nem szabálysértés, hanem szabályszegés.

A 410/2007 korm. rendelet, illetve az 1988. évi 1. tv foglalkozik a közigazgatási bírságokkal.

2013. ápr. 10. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!