Mi van ha nem fizettem be a parkolási bírságot?
16 ezerre megbüntették az autómat,mert 9 perce lejárt a parkolási szelvényem. Mondanom se kell,hogy 70ezres fizumból a 16 ezer igazi érvágás, pláne, hogy az Örkény színház előtt álltam, szívességet tettem. (kutyánk színházi darabban lép fel)
Azóta kaptam egy 19ezerre bővült csekket, amit 8 napon belül fel kellett volna adnom, hát nem tettem. Mik a várható következmények. Részletfizetést nem engedtek....
Bocs, de mi abban az undorító, hogy valakit megbüntetnek egy szabály megsértéséért? Fizető övezetben parkolt a kérdező, lejárt a jegye. Köztudott, hogy erre figyelni kell nagyon, főleg 70 ezres fizu mellett. (No nem mintha én jobban el lennék eresztve, félreértés ne essék.) A kutya szereplésével pedig nem a parkolótársaságnak tett szívességet, hanem a színháznak...
Szóval célszerű befizetni akár erőn felül is, mert csak gyűlnek a kamatok és idövel lefoglalhatják valamely vagyontárgyadat is az adósság fejében.
nem tudom mik a következmények ,de [link]
Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Január 3-tól a VI., a VII., a VIII., a IX., és a XIII. kerület fővárosi kezelésben lévő útjain a várakozóhelyek üzemeltetését a 100 százalékban fővárosi tulajdonú Parking Kft. a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-től veszi át.
A változás alig érinti az autósokat, mert az eddig is használt parkolóórák ugyanabban a rendszerben működnek, ahogy korábban, és a díjszabás sem változik, csak a parkolójegyeken a cégnév, valamint az ügyfélszolgálat címe. (Az iroda a III. kerületi Lajos utca 48-66. szám alatt működik hétfőtől.) A Rend a Parkolásban! című tájékoztatóban egyebek mellett az olvasható, hogy a cég által üzemeltetett területen "türelmi idő illeti meg az autóst". Utal a fővárosi rendeletre, amely szerint egy órán belüli jegyváltás esetén a türelmi idő 5 perc, míg egy órán túli jegyváltásnál 15 perc.
és mivel az Örkény színház a 7. kerületben van ott érvényes ez a türelmi idő ha 1 órán belül parkoltál akkor 5 perc , de ez neked nem jó mert 9 percel lépted túl ,de ha több volt mint 1 óra a parkolásod akkor már 15 perc türelmi idő van és akkor már jó vagy úgyhogy belehet menni hogy te csak 9 percel lépted túl messze voltál a 15 perchez
NA még annyit, hogy engem az ER PArk Kft büntetett meg, utánuk néztem és ebben a pdf fájlban (saját honlapjukról letölthető)
A 738.oldalon A X. fejezetben a 3. bekezdésben írnak az 5 és 15 perces türelmi időről. Kicsit bevagyok rágva....
Megnéztem és 7 perc!
Felhívtam a társaságot és közölték,hogy hiába váltottam 3 jegyet, aminek össz értéke több mint 3 óra, az adott jegyen kevesebb mint egy órát parkoltam és ott ksétem 7 percet, ha öt percet késtem volna akkor nem lett volna gáz. A dolog pikantériája,hogy a harmadik jegy váltás dátuma megegyezik a kedves 270-es ellenőr röpcéduláján szereplő idővel. Tehát a 7 perces késés időpontjában váltottunk jegyet ő meg fotózkodott...NEm fogom, nem tudom befizetni. Húzzák a fa*szukra! Úgy sincs semmim. A kocsi is a banké. A 70ezres fizetésemből emg vonják le amit akarnak.
szia látom már beszéltél a parkoló társasággal , hát sajnálom hogy nem tudtad elintézni . de egyet értek veled hogy (tehetnek egy szívességet)
"tegnap 21:10"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!