Mi rosszat csináltam, hogy teljesen átmotoztak?
Igen, csak mondjuk ez a ne tegyen hirtelen mozdulatokat felszólítás, meg álljak a kocsihoz terpeszben megalázó.
Nem szoktam lehajtani a fejem soha, hanem pont néztem őket, illetve a szép új kocsijukat, lehet legközelebb nem csak az ülésre pakolhatom az irataimat, hanem utazhatok is vele :D
Minden rendőri intézkedésnél panasszal lehet élni 8 napon belül, ha van valami kifogásolni valód. A független rendőri panasztestületnél kell ezt megtenni.
De ha szabályos, törvényes volt az intézkedés (mint jelen esetben az általad leírtak alapján), akkor felesleges. Megalázó vagy sem, a kábszereseket így lehet megfogni.
De fogtunk meg már betörőt is ruházat átvizsgálással, de a leggyakoribb a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása.
Nem teszek panaszt, csak fura és talán indokolatlan volt. Nem voltak durvák, nem is nézem le a rendőröket, mint sokan mások.
A másik része én is olyan területen dolgozom, ahol folyton feljelentgetik ok nélkül is a dolgozókat, ha van indok, ha nincs. Én nem vagyok ilyen típus.
Elhiszem, hogy becsületes, törvénytisztelő mérnök vagy, de ezt az adott szituációban az intézkedő rendőrök nem tudták. A "semmi hirtelen mozdulat" stbstb.. felszólítás azért volt, mert pl lehetne egy bekattant barom is az igazoltatás alá vont személy, aki gondol egyet és igazoltatás közben neki esik a rendőrnek. Nekem életem harmadik igazoltatásánál (amit én végeztem) fordult elő, hogy a pengével megélezett személyi igazolványt konkrétan a torkomhoz akarta nyomni az igazoltatás alá vont személy (aki egyébként egy normális kinézetű ember volt), szerencsére a kiképzőtisztem anno felkészített elméletben és gyakorlatban is ilyen szitukra, valamint a járőrtársam egy tapasztalt sokat-látott zsaru volt, úgyhogy könnyedén megoldottuk az adott helyzetet, de a lényeg, hogy az intézkedő rendőr nem tudhatja, hogy pontosan mire számítson a másik féltől, ezért vannak ezek a felszólítások, ezért kellett terpeszben állnod, nekitámaszkodni a kocsinak stbstb. Sajnos a sok féreg miatt kénytelen a normális többség eltűrni ezeket az intézkedéseket. Aláírom, hogy nem a legkellemesebb a szitu, de az általad leírtak alapján fokozott ellenőrzés során így kell eljárni az igazoltatás alá vont személyekkel szemben.
A motozás és a ruházatátvizsgálás valóban nem ugyanaz hivatalos nyelvezetben, de a különbséget már leírták a fenti kommentelők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!