Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi rosszat csináltam, hogy...

Mi rosszat csináltam, hogy teljesen átmotoztak?

Figyelt kérdés
Itt volt nálam az egyik barátom, kikísértem az utca sarokig este. Pont jött a rendőrautó, elkérte a személyit,minden rendben volt, de ezután mindent ki kellett pakolnom a zsebemből, majd mint a filmekben neki kellett támaszkodnom a kocsinak, majd átmotoztak. Soha nem volt dolgom a rendőrséggel, mérnök ember vagyok, nem valami bűnöző. A hab volt a tortán hogy a saját házunkig elment egy rendőr, hogy útközbe nem-e dobtunk el valamit, pl. kábítószert.

2013. márc. 21. 13:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Igen, csak mondjuk ez a ne tegyen hirtelen mozdulatokat felszólítás, meg álljak a kocsihoz terpeszben megalázó.

Nem szoktam lehajtani a fejem soha, hanem pont néztem őket, illetve a szép új kocsijukat, lehet legközelebb nem csak az ülésre pakolhatom az irataimat, hanem utazhatok is vele :D

2013. márc. 21. 16:57
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Minden rendőri intézkedésnél panasszal lehet élni 8 napon belül, ha van valami kifogásolni valód. A független rendőri panasztestületnél kell ezt megtenni.

De ha szabályos, törvényes volt az intézkedés (mint jelen esetben az általad leírtak alapján), akkor felesleges. Megalázó vagy sem, a kábszereseket így lehet megfogni.

De fogtunk meg már betörőt is ruházat átvizsgálással, de a leggyakoribb a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása.

2013. márc. 21. 17:52
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem teszek panaszt, csak fura és talán indokolatlan volt. Nem voltak durvák, nem is nézem le a rendőröket, mint sokan mások.

A másik része én is olyan területen dolgozom, ahol folyton feljelentgetik ok nélkül is a dolgozókat, ha van indok, ha nincs. Én nem vagyok ilyen típus.

2013. márc. 21. 18:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy becsületes, törvénytisztelő mérnök vagy, de ezt az adott szituációban az intézkedő rendőrök nem tudták. A "semmi hirtelen mozdulat" stbstb.. felszólítás azért volt, mert pl lehetne egy bekattant barom is az igazoltatás alá vont személy, aki gondol egyet és igazoltatás közben neki esik a rendőrnek. Nekem életem harmadik igazoltatásánál (amit én végeztem) fordult elő, hogy a pengével megélezett személyi igazolványt konkrétan a torkomhoz akarta nyomni az igazoltatás alá vont személy (aki egyébként egy normális kinézetű ember volt), szerencsére a kiképzőtisztem anno felkészített elméletben és gyakorlatban is ilyen szitukra, valamint a járőrtársam egy tapasztalt sokat-látott zsaru volt, úgyhogy könnyedén megoldottuk az adott helyzetet, de a lényeg, hogy az intézkedő rendőr nem tudhatja, hogy pontosan mire számítson a másik féltől, ezért vannak ezek a felszólítások, ezért kellett terpeszben állnod, nekitámaszkodni a kocsinak stbstb. Sajnos a sok féreg miatt kénytelen a normális többség eltűrni ezeket az intézkedéseket. Aláírom, hogy nem a legkellemesebb a szitu, de az általad leírtak alapján fokozott ellenőrzés során így kell eljárni az igazoltatás alá vont személyekkel szemben.

A motozás és a ruházatátvizsgálás valóban nem ugyanaz hivatalos nyelvezetben, de a különbséget már leírták a fenti kommentelők.

2013. márc. 21. 19:40
 15/16 sni ***** válasza:
Tegnap a rádióban is bemondták, ha esetleg nem hallgattad volna, hogy most több napon keresztül akció van, aminek lényege, kiszűrni az embereknél lévő közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket, melynek érdekében az intézkedő rendőrök fokozott ruházat, csomag, és gépjárműátvizsgálást hajtanak végre! Éjfélkor engem is megállítottak, bár lehet azért, mert nem sokan voltunk az úton, nem tartottam megalázónak egyáltalán, lévén, hogy végzi a munkáját!
2013. márc. 22. 07:03
 16/16 anonim ***** válasza:
79%
Egyet értek 87%-os válaszolóval. Mindig a saját testi épségünk a cél, ezt mindig elmondják a főnökök. Alapesetben ezeket a szabályokat mint nálad be kell tartani a testi épségünk érdekében. Ha információm van róla, hogy a személynek van erőszakos előélete, akkor én még az egyik lábammal is betámasztom az ő lábát, plusz a kezemmel ráfogok a másik lábára. Hajlított testtartásban tartom, kézfejjel az autó/fal irányába, hogy egyensúlya se legyen. Ezek biztonsági előírások, amiket alkalmazni KELL, és nem szokott érdekelni Kolompár Nintendó mennyire érzi magát megalázva.
2013. márc. 22. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!