Hogyan lehetek rendőr?
Az 5+1 havi képzésen 2 évig csak csökkentett bért kapsz, beosztásod csak a legalacsonyabb lehet, a bér kb 80-90eFt.
Ezt valóban az első hónapban már kapod. Azoknak a rendőröknek a felkészültségéről inkább nem beszélnék, katasztrófa.
A Szegedi RSZKI-ról tudok nyilatkozni.
Ott az ebédért nem kell fizetni, csak a kollégiumért, ami 10.000Ft havonta kb. Az alap ösztöndíj 7600Ft, ha 3.5 felett van az átlagod, akkor + 1900Ft, ha 4.0 felett akkor +3800Ft ha 4.5 felett akkor +7600Ft. Ha szakaszparancsnok, vagy DÖK tisztséget vállalsz akkor +7600Ft, DÖK esetén 3600Ft.
Tehát ha ügyes vagy 22eFt-ot ösztöndíjként lehet kapni, ebből 10eFt a kollégium díja, másért nem kell fizetni.
Azt nem értem,hogy akik most járőrök, miért nem képzik magukat készenlétisnek?...több a fizu sokkal...és a túlórát még bele sem vettem.Én ha járőr lennék, biztos hogy tovább képezném magam készenlétisnek.
Egyébként igen,kérdező... én írtam a pénz miatti jelentkezés meggondolás megjegyzést... 2 év nagyon sok...és mint mindenki tudja,pénz beszél,kutya ugat,...sok az a két év...Eldöntöttem a mai nap folyamán, hogy nem jelentkezek, előttem még az élet, tudok még jelentkezni,oda úgy jó menni ha van anyagi háttered.Nagyon vonz a rendőr szakma, és elhiheted belül mennyire dühít az anyagi helyzetünk,de nem tehetem meg hogy 2 évig padban üljek, pláne nem úgy hogy Miskolctól nagyon messze is lakok és az van pedig a legközelebb hozzánk és mennyit kell még költekeznem, nem gyerekjáték ez.Az embernek ha nincs pénze,nem teheti meg.Mind a két rendőr haverom olyan hogy nekik van mit a tejbe aprítani,nem kolbászból fonják a kerítést,de van mit a tejbe aprítani...Nálunk nem ez a helyzet, én örülök ha 4 havonta vehetek magamnak egy kínai sportcipőt, és ez nem az én szégyenem,ez az ország szégyene.arról meg ne is beszéljünk hogy az milyen szégyen,hogy a rendőröket szarba sem nézi az állam, nem hogy meg emelné a fizetésüket,még le is veszi,pedig ez közel sem polgárőrségi poszt,de lassan azokkal egy rangba veszik őket.
A délutáni pótlékkal kapcsolatosan, én is utánakérdeztem, valóban tervben van. Megnéztem a bérpapírom 2-4eFt bruttó havonta, az éjszakai az 8-12eFt környékén szokott lenni.
Ami aggasztóbb, hogy a 14300Ft bérkompenzáció 2012.12.31-ig jár a bérpapír szerint is, és nem tudjuk, hogy ez jár-e továbbra is, semmi hír. (Ezt a 13. havi elvonása miatt adták.)
Egyébként készenléti rendőrnek átmenni az nem jár továbbképzéssel, sőt kevesebbet kell tudni, mint egy járőrnek. Egy őrsön lévő járőr pedig szerintem mindenkit lepipál tudásban. Neki érteni kell a közrendhez, közlekedéshez, bűnügyhöz, és némely parancsnoki munkához.
Szia!
A lényeg:
Két fajta képzés van a 2 éves és az 5+1-es. Az utóbbiban ne gondolkozz, még fegyverviselési engedélyt sem kaphatsz. Nem nézem le a tiszthelyetteseket, de aki erre az 5+1 re megy abból nem lesz semmi. Menj a 2 évesre, őrmesterként vagy törzsőrmesterként szerelhetsz fel. A jelentkezés nagyon egyszerű. Felmész az egyik rendészeti szakközép honlapjára, ott megtalálod a jelentkezési lapot. Jelentkezés után, az adott időpontban különböző orvosi alkalmassági vizsgálatokat hajtanak végre rajtad illetőleg fizikai alkalmassági is van. Ezután jön a műveltségi teszt, és a pszichológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!