Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogyan lehetek rendőr?

Hogyan lehetek rendőr?

Figyelt kérdés
Sima utcai, nem valami tiszti vagy ilyesmi. Mi ennek a menete?
2013. jan. 5. 10:37
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
9-es. Ugyan így vagyok vele én is hiába végeztem főiskolát, lehetetlen elhelyezkedni. Én is 23 vagyok és ilyen idős korban az ember elkezd gondolkozni, hogy kezdenie kellene magával valamit. Nem hiszem, hogy a rendőrség tud újat mutatni (legalábbis nekem) abban, hogy milyen a legalja munkát végezni, mert sajnos (vagy inkább szerencsére?) volt ebben részem.
2013. jan. 6. 09:46
 12/39 anonim ***** válasza:
53%
Ha tényleg szeretnéd csinálni, akkor szerintem próbáld meg. A rendészeti szakközepek oldalán minden fönt van, a menete, a követelmények, minden, amire szükséged van. Egyébként szakközépbe nem olyan nehéz bejutni. A rendőrtisztin ott vannak nagyon szigorú alkalmasságik.
2013. jan. 6. 10:10
 13/39 anonim válasza:
9%
Odamész a rendhez és elkezded őrizni. Ha van hozzá kutyád is még jobb. És egyél sok fánkot. Csak akkor lehetsz rendőr, ha nincs meg a 8 általános.
2013. jan. 6. 11:20
 14/39 anonim ***** válasza:

A konfliktuskezelés fejleszthető, csak azért írtam amit, mert elég sok ilyen történik, melyet higgadtan, szakszerűen, törvényesen kell kezelni.

Lesz olyan, hogy előállítod az embert, és képes 8 órán át szidalmazni. Vagy családi balhénál mindenki egyszerre mondja a mondanivalóját, és azt várja, hogy a saját igaza alapján intézkedj. Kritizálják az intézkedést stb.

Jól felkészült, kipihent, edzett ember kell az intézkedéshez.

Van olyan ismerősöm nekem is, aki kijelentette, hogy nem neki való. Ez nem szégyen, egyszerűen nem olyanok a fizikai és mentális adottságai. De viszont elpazarolsz 3 évet, ha végigcsinálod, és rájössz, hogy nem tetszik.

Ha nem próbálod ki, akkor meg nem tudod milyen.

2013. jan. 6. 12:25
 15/39 anonim ***** válasza:
53%
A legjobb az lenne így, hogy szerintem el kellene beszélgetni néhány normális rendőrrel, hogy megéri-e vagy sem...
2013. jan. 6. 15:00
 16/39 anonim ***** válasza:

Beszélgetés alkalmával nem tudod meg, hogy milyen, mert tudnék mondani kapásból 5 olyan esetet, ami elrettentene a rendőri szakmától.

Ezeket a megtörtént dolgokat át kell élni ahhoz, hogy tudd azt, hogy szereted-e vagy nem.

Nekem kihívás, szeretem csinálni, ez a hobbim is (ezért válaszolgatok itt a rendőrös kérdésekre), de lehet neked nem tetszene.

Válts ki egy polgárőr igazolványt, és járőrözz a rendőrökkel pár szolgálatot. Igaz, hogy nem fizetnek érte, de legalább belelátsz valamennyire a hétköznapokba.

Ez a hivatás sokrétű, kinek a közlekedés, kinek a közrend, kinek a balesetek, kinek a bűnügy tetszik jobban. Ha nem akarsz családi bajnokságokra menni, akkor menj közlekedési rendőrnek, ott trafizni kell, forgalmat irányítani, kiszűrni a közlekedési szabálysértéseket, bűncselekményeket.

2013. jan. 6. 16:16
 17/39 anonim ***** válasza:

A te utolsó válaszod előtti vagyok Bucsek...lebeszélt egy rendőr, ezt írta:

eszedbe ne jusson rendőrnek menni ! én is tervezem, hogy szolgálat közben nyitott szemmel járok, és ha adódik egy jobb lehetőség, megragadom! Elvileg (nem biztos forrásból még), de elveszik a délutáni pótlékot.. ami jelentősen csökkenti a fizut. Az éjszakai még egyenlőre megmarad. A bérletet buszra mostmár meg kell venni, mert nem lehet szolgálati igazolvánnyal utazni. Eddig a fizu egy járőrnek volt kb 95 ezer ft, MINDEN pótlékkal együtt ! (tévhit sajnos, hogy a rendőr járőrök jól keresnek, kb 150 körül...) Ha most volt 95 E. ft a fizu, akkor bele se merek gondolni, hogy délutáni pótlék nélkül mennyi lesz+ úgy, hogy magamnak kell fizetni a bérletet.

2013. jan. 6. 22:16
 18/39 anonim ***** válasza:

Erre mit írjak? Pesten én sem lennék rendőr, mert találni lehet jobban kereső állást is.

Az üzenet írója pályakezdő lehet, akinek semmi pótlék nem jár. Azt a pótlékelvételt én is hallottam.

Ha az az ember kicsit szorgalmasabb lenne, akkor kaphatna kicsit magasabb beosztást +bruttó 35eFt, ügyintézői vizsga +bruttó 5025Ft, nyelvvizsga +bruttó 12eFt-tól.

Ha úgy állsz hozzá, hogy minden sz.r, akkor te is azt fogod kapni fizetésben, más munkahelyen is, ha találsz egyáltalán.

Nekem több barátom is rendőr, ők például ráálltak egy bizonyos szakterületre, és például nyomozóként szereltek fel, mert jónak bizonyultak. 160eFt a kezdő fizetésük...

2013. jan. 6. 22:56
 19/39 anonim ***** válasza:
na jójjóóó, de egy járőrnél a legkisebb összeg amit hivatalosan kap, ne vicceljetek, hát a fekete lóvé ennek a többszöröse havonta
2013. jan. 6. 23:44
 20/39 anonim ***** válasza:

Bár lenullázták az előttem szólót, de én havi 144.000 forintot kerestem 2 éve nettóban, feketén.

Csak egy a gond.A rendészet,biztos állás...mert hivatás.

Én is rendőrnek akarok jelentkezni,mindent kitöltöttem már, csak fel kellene adni.2 éves Miskolci Rendészeti Szakközépiskola.....csak egy kelt bennem szomorúságot.... 2 év nagyon sok... és... eddig mindig dolgoztam, most már nincs munkám, nincs pénz a családnak, valamit tennem kellene, nap mint nap küzdök azért hogy dolgozzak, de nem sikerül...még jó hogy többen élünk egy háztatásban és a többiek keresnek közmunkásként havi 48 körül... iszonyú rossz érzés munka nélkül...most ha 2 évig el kell mennem tanulni, még annyit sem kapok, mint most ha munka nélkül vagyok,mert ott nem jár munkanélküli segély,mivel tanintézmény....max ösztöndíj,az meg fing, főleg ha nem bírom megigényelni az ingyenes szállást.

Nem tudom , be nyújtsam e azt a felvételit.... lehet inkább megvárom a készenléti rendőrség pályázati felhívását ami 5+1 éves, és havonta fizetnek csak azért mert tanulsz 100.000 forint felett...aztán ha dolgozol,mégtöbb...Szóval kedves Bucsek örömmel venném őszinte tanácsát.

2013. jan. 7. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!