Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Bűncselekmény, ha az erdőben...

Bűncselekmény, ha az erdőben összeszedi valaki a lehullott gallyakat és hazaviszi?

Figyelt kérdés

2012. dec. 10. 08:26
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
A virágot magáért a virágért ülteted, nyilván nem szabad leszedni. De itt most melléktermékről van szó. Pl az ültetett virágaidról leszedegeted a sárga leveleket, és csak ledobod a földre, a cserepek alá, akkor azt szerintem nem bűn összeszedni. Hisz az neked szemét, másnak meg érték.
2012. dec. 10. 11:07
 32/50 Andizsuzsi ***** válasza:
0%
Ez a kérdés nem arról szólt, hogy igazságos volt-e a kárpótlás, vagy sem, hanem arról, hogy más tulájdonában lévő birtokról lehet-e elvinni valamit, vagy sem. Ha neked a kárpótlással vannak problémáid, tedd fel a kérdést, biztos lesznek, akik szívesen eldiskurálnak veled róla.
2012. dec. 10. 11:11
 33/50 anonim ***** válasza:
7%

29!

De itt lehullott gallyakról volt szó, amire feltételezhetően neked semmi szükséged, de azért másé az véletlenül se legyen! Inkább pusztuljon el a szegény kisnyugdíjas a saját otthonban, minthogy egy más számára értéktelen gallyat felhasználjon a túléléséhez, vegetációjához.

De lehet, hogy az hiányzik, hogy birtokosi mivoltodat kiéljed. Az jó lenne, hogy a szerencsétlen bácsika „kalapgyűrögető alázattal”,földre szegezett tekintettel a birtokos elé járulna? Természetesen az előzőleg a földhivatalból kikért tul. lap másolattal együtt.

A virágpalántás hasonlat meg tudatos félreértelmezése a dolgoknak. Ez feltételez egyfajta arra utaló helyzetet is, hogy az magántulajdon, illetve a virágpalánta és egy értéktelen gally -amit puszta „túléléshez” használnának- esete nem hasonlítható össze.

Ez kb. olyan tudatos félremagyarázása a dolgoknak amit itt a „megélhetési magyarkodók” pár kommentben kifejtettek, és teherautónyi rönkfát vizionálnak, csak azért, hogy kihasználják az alkalmat és egy jót c.gányozhassanak menetrendszerűen.

2012. dec. 10. 11:20
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Az erdő eltartó képessége meghaladja az igényeket... Tény, hogyha bemész télen az erdőbe ( főleg az alföldön) akkor nem fogsz a földön találni tűzifát)... De ha azt mondod, hogy ami le esik az a tied, akkor lefogják törni vágni stb ... nem a becsületes emberek ellen szólnak az érvek, hanem muszáj szabályozni, ezeket a dolgokat ... Én álmomba nem gondoltam, hogy 6-7éve láncfűrészes rászorulók fogják majd ki irtani az erdőket, felszedni a karókat.. Ad az ember ha van. Ilyen tapasztalatok után, legalább tudja az ember, hogy ki járt a földön, kinek a fia vitte el az ágakat... Ez a minimum... Ez a baj, ha valamit megengedünk akkor, mindig lesz aki tovább gondolja a történetet ...
2012. dec. 10. 11:25
 35/50 anonim ***** válasza:
Mondjuk lehet másként éli meg ezt a kérdést az, aki Sopron környékéről ír ... és másként látja ezt, aki Jászságból ír ... Nem csak fizetésben, munkalehetőségben, etnikai összetételben, de erdő állományban is másabbak az arányok, így relatíve különböznek a veszteségek...
2012. dec. 10. 11:28
 36/50 anonim ***** válasza:
Ez igaz, visszaélések történhetnek. De ha a tulajdonos rajtakap valakit, akkor úgyis látja, hogy tényleg csak a földről szedegeti-e a gallyakat.
2012. dec. 10. 11:36
 37/50 Andizsuzsi ***** válasza:
40%
Kedves 59%-os válaszoló! A félremagyarázás az az, amit ti csináltok. Itt nem az a kérdés, hogy sajnálom-e valakitől a lehullott gallyakat, hanem az, hogy lehet-e más tulajdonát elvinni. És az ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy az a tuljadonos számára hasznos-e, vagy sem. Lehet engem gonosz érzéketlen embernek beállítani, aki hagyná, hogy az idős bácsika télen megfagyjon, csak ne az én erdőmben szedje össze a fáját, de itt nem erről szól a kérdés. Más tulajdonát elvinni, az lopás. Akkor is, ha az a tulajdonos számára értéktelen vagy fölösleges. És azt, hogy mi a számomra értéktelen és felesleges, azt ne az ítélje meg, aki éppen lopkodja.
2012. dec. 10. 11:49
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, hogy nem. Mi legalábbis hetente egyszer kimegyünk gallyakat szedni. Van több mázsa rendes hasáb tüzelőnk otthon, de a kályha begyújtáskor szükség van a kis gallyakra is, mert a nagy fát nem kapja el a láng olyan könnyen.

Az itteni vita végtelenül szomorú. Még a középkorban az élet és halál felett rendelkező földesurak, királyok korában is lehetett az erdőben gyűjtögetni (vadászni, fát vágni nem, de gyűjtögetni igen).

2012. dec. 10. 12:28
 39/50 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"Az itteni vita végtelenül szomorú. Még a középkorban az élet és halál felett rendelkező földesurak, királyok korában is lehetett az erdőben gyűjtögetni (vadászni, fát vágni nem, de gyűjtögetni igen)."

Valóban szomorú, de nem azért, amiért te gondolod, hanem mert vannak, akik szerint lehet a máséból elvinni, ha a szükség úgy hozza, és az mentesít, hogy a kályhádba kell a gyújtós, amit amúgy a több mázsa hasábból prímán lehetne hasogatni. És itt nem az erdőről, a gallyról vagy bármi másról van szó, hanem az elvről. (Kíváncsi lennék, ha a te több mázsa fádból vlaki hazataligálna egy talicskára valót, mert neki meg épp arra lenne szüksége, akkor is így látnád-e a helyzetet?) Én soha nem mentem az erdőre ellenőrizni, hogy valaki szedi-e a rőzsét, sőt akkor sem tettem semmit, amikor tudtam, hogy kinek a kályhájában ég az én erdőmben kivágott fa. De attól még nem helyeslem a dolgot.

2012. dec. 10. 12:43
 40/50 anonim ***** válasza:
45%

Hagyd Andizsuzsi, nem érdemes!

Egy egyszerű, jogi kérdésbe cigókat meg kisnyugdíjasokat vizionálnak. Tudatlan, indulatos, befolyásolt emberek, akiket nem tudsz meggyőzni, mert aki a tudásbeli hiányosságait érzelmekkel pótolja, azt nem lehet.

Neked van igazad, legyen ez elég.

2012. dec. 10. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!