Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Bűncselekmény, ha az erdőben...

Bűncselekmény, ha az erdőben összeszedi valaki a lehullott gallyakat és hazaviszi?

Figyelt kérdés

2012. dec. 10. 08:26
1 2 3 4 5
 11/50 Andizsuzsi ***** válasza:
95%
Azért én nem nagyon szeretném, ha akár idős bácsikák is hazahordanák az erdőmből a lehullott gallyakat. Attól, hogy egy erdő nincs körbekerítve, az még valakinek a tulajdona.
2012. dec. 10. 09:26
 12/50 anonim ***** válasza:
100%
Én meg a kutyám után a kutyagumit szoktam felszedni, de még senki nem rakatta velem vissza. Talán majd eljön az az idő is. xD
2012. dec. 10. 09:29
 13/50 anonim ***** válasza:
42%
A talaj szempontjából szükség van azokra a gallyakra az erdőben? (Bocs, nem értek hozzá.) Mert ha van, akkor indokolt, hogy ne vigyék el, de ha nincs rájuk ott szükség, akkor miért ne, legalábbis engem nem zavarna, legalább valaki járjon jól vele.
2012. dec. 10. 09:32
 14/50 anonim ***** válasza:
95%

Gratulálok! Ennyit a nagy NEMZETI összetartásról. Tipikusan "nekem nem kell, de azért másé sem legyen" hozzáállás.

Biztos hatalmas kárt okoz egy idős bácsika/nénike aki pár gallyat szed össze, hogy az időjárási körülmények miatt ne pusztuljon el a saját otthonában. Csak az elmúlt nap 4 (!) ilyenre volt példa, éves szinten pedig több száz van.

Ennyi erővel Munkácsy Mihály rőzsehordó asszonya ellen is szabálysértési eljárást kellene utólag kezdeményezni.

És, hogy a kérdésre is válaszoljak: Nem nyugodtan lehet gyűjteni, sőt még árterületen a kidőlt uszadékfákat is lehet. Vagy önkormányzattól is lehet engedélyt kérni az "elvadult" "lábon álló " bokros részek ritkitására. Még örülnek is neki, hogy nem kell még közmunkásokat sem foglalkoztatni erre a célra.

2012. dec. 10. 09:39
 15/50 Andizsuzsi ***** válasza:
95%

"Gratulálok! Ennyit a nagy NEMZETI összetartásról"

Ennek semmi köze az összetartáshoz. És nem lehet nyugodtan gyűjtögetni. Mint te is mondtad, lehet engedélyt kérni az adott erdő tulajdonosától. Önkormányzati tulajdonú erdőknél ezt nagy valószínűséggel (megadott feltételekkel) meg is adják. És lehet engem most nagyon szidni, de ahogy nem örülnék, ha valaki bejárna a kertembe a lehullott gyümölcsöt összeszedni, úgy annak sem örülök, ha az erdőben az ágat szedi össze. Ennyi.

2012. dec. 10. 09:43
 16/50 anonim ***** válasza:
De ha neked nincs rá szükséged, akkor sem? (Azért a kertbe bemászkálás az más tészta.)
2012. dec. 10. 09:50
 17/50 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mennyiben más tészta? Természetesen, ha valaki odajönne hozzám, és megkérdezné, hogy összeszedheti-e, amire neki szüksége van, akkor szívesen megengedem, ha nekem valóban nincs rá szükségem. De ha arra megyek ki az erdőmbe, hogy ott idegenek szedik a fát, hát nem a nemzeti összetartás jut eszembe róla.
2012. dec. 10. 09:54
 18/50 anonim ***** válasza:
Annyiban más tészta, hogy ott az otthonodba tolakodnának be, az erdőben meg szabad a séta, és a sétához hozzátartozhat az is, hogy felszedek 1-2 termést vagy egyebet, vagy találok egy pár ehető gombát. Persze itt nem olyan erdőre gondolok, ahol ki van írva, hogy magánterület, belépni tilos. :)
2012. dec. 10. 10:02
 19/50 anonim ***** válasza:
Nem lehet és nem is engedném! Magántulajdon, tehát nem másé, nem a közé! Érthető? Más dolog hogy engedélyen nélkül lopják a retkek, de ha ott érem őket akkor a 150 Le-ős Joohnival taposom el a járgányukat!Na, volt rá példa, hogy a szakadt Zuk platós totálkáros lett és még fel sem jelentettek érte !
2012. dec. 10. 10:05
 20/50 anonim ***** válasza:
Igazad van, annak én sem örülnék, ha az általam megtermelt zöldséget leszedné valaki. Mert arra szükségem van, és munkám is sok van benne. A gallyakban viszont se befektetett munka, se haszon. :)
2012. dec. 10. 10:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!