Bűncselekmény, ha az erdőben összeszedi valaki a lehullott gallyakat és hazaviszi?
Figyelt kérdés
2012. dec. 10. 08:26
1/50 anonim válasza:
Csak szabálysértés (bár ha 50.000 ft értékben hordja haza, akkor már bűncselekmény). Ez is lopás.
2/50 anonim válasza:
Szerintem ha nem ipari mennyiségben viszed haza akkor nincs az az erdész aki rádhívja a rendőrt. Legalábbis remélem!
3/50 anonim válasza:
Nem hallottam ilyenről, te jó ég... Remélem, ha az óvónéni kiviszi a csoportját sétálni az erdőbe, és hazafelé hazavisznek fejenként néhány falevelet lepréselni vagy egyéb játékokhoz felhasználni, azért nem jár büntetés...
4/50 anonim válasza:
Ha az erdő magánterület (pl erdészet) akkor szabálysértés.
5/50 anonim válasza:
Tudomásom szerint nem, ha kizárólag csak a lehullott ágakat, gallyakat viszi haza.
Valamikor tavasszal hallottam erről riportot a rádióban, valamelyik önkormányzat a közeli erdő (amely egyébként természetvédelmi terület is) tisztítását így szervezte meg a település lakosaival. Ami gallyakat összeszedtek, azt haza is vihették téli tüzelőnek.
Beszélni kell az önkormányzattal, vagy az erdésszel.
6/50 anonim válasza:
Azért mondom hogy van különbség az élethelyzetek közt is.
Pl ha van egy idős bácsi aki tolja a bringát amire fel van kötve egy kevés gally, vagy Kolompárék platós IFA-val hordják el az erdőt nem mindegy.
Én az első esetben még fel is ajánlanék az erdész helyében egy kis fát házhoz szállítva ha a bácsika nem lakik messze és ezzel segíteni tudok valamennyit.
7/50 anonim válasza:
Jó, ilyenkor könnyű a döntés, de mi van, ha egy idős Kolompár tolja az IFA-t? :D
8/50 anonim válasza:
Vagy az IFA tolja az öreg bácsit? :)
9/50 anonim válasza:
Az idős Kolompár először adja el az IFÁ-t, és az árából tud vásárolni rendes tüzelőt, az erdőben levőt pedig hagyja ott, ahol van.
10/50 anonim válasza:
Egy ismerősöm a Duna-parton kavicsot szedett, és rendőr visszarakatta vele...nem tudom a gallyal mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!