Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Bűncselekmény, ha az erdőben...

Bűncselekmény, ha az erdőben összeszedi valaki a lehullott gallyakat és hazaviszi?

Figyelt kérdés

2012. dec. 10. 08:26
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

Van egy ismerősöm ősszel kivágta a tüzelőnek valót a maroknyi földjén, de mivel nincs kocsija, így csak késő ősszel tudott érte menni ... Hűlt helye volt természetesen mire ki ért... valaki azt gondolhatta róla, hogy le esett a földre ...

Szal csak okosan és a tulaj engedélyével csinálj ilyet ... Anyag árban még örül is, ha van aki megritkítja ...

2012. dec. 10. 10:17
 22/50 Andizsuzsi ***** válasza:
58%

"A gallyakban viszont se befektetett munka, se haszon. :)"

Látszik, hogy nincs erdőd. Bizony az erdőgazdálkodás komoly befektetett munka, az erdőt ugyanis kötelező rendben tartani, rendszeresen tisztítani és gallyazni, különben komoly büntetést kell fizetni. Éppen ezért azok, akiknek erdejük van, de az ágakra nincs szükségük, meg szokták engedni, hogy akinek kell, az az ágért rendbetegye az erdőt. Mindketten jól járnak. De a kérdés nem erre vonatkozott. És igen, ha tetszik, ha nem, ha valaki más erdejébe bemegy, és ott fát szed össze (mindegy, hogy az rönk vagy gally), az lopás.

2012. dec. 10. 10:23
 23/50 anonim ***** válasza:
Nem úgy értettem a befektetett munkát. :))) Hanem hogy megdolgozol valamiért, aminek az eredményére szükséged lesz. Ha levágják az ágakat, akkor az eredmény a megmaradt fáknál jelentkezik, nem pedig a lehullott gallyak fogják a hasznot jelenteni. :)
2012. dec. 10. 10:32
 24/50 anonim ***** válasza:
11%

„Mint te is mondtad, lehet engedélyt kérni az adott erdő tulajdonosától.”

Ez a „lábon álló” növényekre vonatkozott és nem a lehullott apró gallyakra mint ahogy a kérdésben is szerepel. Nem tudom elképzelni, hogy milyen kárt okozhat az a szerencsétlen bácsika/nénike aki saját vegetálására gyűjt értéktelen gallyakat?

Másrészt életszerűtlen, hogy valaki földhivatali kutatásokat végezzen, hogy megtudja kié az adott m2 terület. Főleg ha osztatlan közös tulajdon a terület 80-100 tulajjal.

Tipikus magyaros irigység az egész!

„(Azért a kertbe bemászkálás az más tészta.)”

Nem tudom, hol volt ilyenről szó, hogy valaki kerítéssel lehatárolt területre bemenjen? Nem tudom, hogy miért kell, most belekeverni zöldség gyümölcs eltulajdonítást. Minek kell félremagyarázni ezt az egészet?

Mo. –n elég sokan félreértelmezik a magántulajdon fogalmát. Például múltkor volt egy olyan kérdés, hogy kivégezheti a birtokos -a nem jelölt birtokára betévedt- „látogatót”. Turista- és természetfotós ismerőseim megmondhatói annak, hogy milyen durva-brutál helyzetek adódhatnak ebből, a kivülálló számára egyértelmű helyzetből.

Az öntudatos parasztoktól megkérdezhetnénk- akik mindenben tulajdonjoguk „csorbítását” vélelmezik- milyen kárpótlásijegyes mutyikkal, vagy TSZ –széthordásával szerezték a több száz millás birtokaikat? De állami pályázati pénzeket azt tudnak követelni!

Miből tellett luxusterepjáróra-több tízmillás gépparkra? Ez nem lopás, csak amikor valaki nulla forintot érő gallyakat akar gyűjteni?????

2012. dec. 10. 10:33
 25/50 anonim ***** válasza:
0%
Megélhetési bűnözés jutott róla eszembe mikor egész szőlős kertek tűntek el, mert egyesek oda költöztek, mivel ott voltak, azért még olcsóbban árulták az ott levő ingatlanokat ... Illetve elkezdték kivágni a gyümölcsösöket, felszedni a karókat....
2012. dec. 10. 10:36
 26/50 anonim ***** válasza:
A szőlőre, a gyümölcsre szüksége van a tulajdonosnak, hisz azért termeszti. A gallyakra nincs szüksége. Persze ha ki van írva az erdő szélén egy táblára a tulaj telefonszáma, akkor fel lehet hívni és engedélyt kérni.
2012. dec. 10. 10:39
 27/50 anonim ***** válasza:
0%
Most egy vihar után a lehullott és kicsavart fákat is értéktelennek minősíted? mert azért az erdőben nem fogsz találni lehullott gallyakat ... napi 2-3 órát is járkálhat mire annyit összegyűjt, hogy este ne fázzon meg ...
2012. dec. 10. 10:40
 28/50 anonim ***** válasza:
A kérdésben "lehullott gallyakról" volt szó, másról nem. Az más kérdés, hogy mennyi idő alatt mennyit lehet összeszedni.
2012. dec. 10. 10:42
 29/50 Andizsuzsi ***** válasza:
25%

"Az öntudatos parasztoktól megkérdezhetnénk- akik mindenben tulajdonjoguk „csorbítását” vélelmezik- milyen kárpótlásijegyes mutyikkal, vagy TSZ –széthordásával szerezték a több száz millás birtokaikat?"

Nekem nincsenek millás birtokaim, viszont van egy darab erdőm, amit az öntudatos paraszt felmenőimtől örököltem, akik a kárpótláskor "mutyizták" össze "kárpótlásul" mindazokért, amit az állam akkor a közösbe bevitt tőlük. És ha tetszik, ha nem, az akkor is az én tuljadonom, ha nincs kerítéssel körbekerítve, és nincs minden fára a telefonszámom felszögezve. Feltételezem, hogy a kérdező nem 3 tetszetős ágra kérdezett rá, amit a vázájába kirándulás után hazavitt.

Ahogy én nem szedem le a lépcsőház elé kiültett virágot, hisz az sem magántulajdon, és nem ásom ki a járda szélén a virágpalántákat, mert kinek ártok vele, úgy elvárom, hogy az én tulajdonomból se vigyen el senki az engedélyem nélkül. És ennek semmi köze ninces ahhoz, hogy kinek honnan van a gazdagsága.

2012. dec. 10. 10:55
 30/50 anonim ***** válasza:

22. v.!

Akkor azt minek neveznéd, ha valaki a rendszerváltás zürzavarába fillérekért lopta ki az erdőt/földet, TSZ gépparkot? Az nem lopás, csak ha pár értéktelen gallyat szednek össze?

Illetve ha már ennyire öntudatos vagy akkor mesélhetnél, hogy hogyan ment az erdő kárpótlási jegyes privatizációja.

Az erdőterületeknél csak a földterület értékét (aranykorona érték) vették figyelembe a rajta lévő fákat nem!!! És még ezt sem fizették ki tisztességesen, ugyanis a 20-30 % -ért „összeszerzett” kárpótlási jegyeket 160-180 % -ért számítolták le. MI EZ HA NEM SZINTISZTA LOPÁS?

Évekkel később a Nemzeti Parkok, Tájvédelmi Körzetek, Natura 2000-es területek alakulásánál meg 20-30-szeres áron akarták eladni az öntudatos parasztok, a korábban fillérekért „megkaparintott” erdőket, réteket stb..

2012. dec. 10. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!