Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Pár hónapja majdnem megerőszak...

Pár hónapja majdnem megerőszakoltak. A rendőrség azóta nem jelentkezett. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Akkor adtam személyleírást,elkérték az adataimat,és a pasi után indultak.De azóta sem értesített senki semmi fejleményről.És az a beteg ember még mindig szabadon mászkál.Mit kéne tennem? Menjek be a rendőrségre kérdezősködni,reklamálni? Félek és az volna a minimum,ha legalább tájékoztatnának.De tudom,az országban amig vér nem folyik addig senki nem lép semerre!Felháborító a magyar rendszer!

2012. szept. 29. 21:49
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék a kollégámhoz, akinek teljes mértékben igaza van!!!!!!!!

Itt ha valaki feltesz egy kérdést, amiben szinte minden egyes alkalommal beállítják a rendőröket hülyének, arra csak az adhat hasznos választ aki tovább szapulja őket, aki pedig ismeretlenül is segíteni szeretne, mert mondjuk rendőr és mondjuk ért hozzá, az le van hurrogva, mert hülye, úgysem ért hozzá, és jön mindenki az és különben is minden rendőr hülye naplopó, mert nem tud mást csinálni csak bírságolni.

Tudod az a legnagyobb baj, hogy ebben az országban nem 40 ezer hanem kb 5 millió ember érzi magát rendőrnek és mindenki tökéletesen tudja, hogy mi lenne a feladata egy egyenruhásnak. Csak a dolog ott bukik, hogy mindenki a maga bajával van elfoglalva. nyilván ha gondom van én is azt szeretném, hogy valaki csak és kizárólag azzal foglalkozzon, de sajnos ez nálunk nem megy. Kb nincs annyi ember ebben a tetves országban, hogy minden ügyre jusson egy a sok elmebeteg bejelentő miatt, aki ha kell ha nem rendőrt hívnak, közben meg a lényeggel nem tudunk foglalkozni. Na az anyagi részről ne is beszéljünk, mert sajnos eljutott odáig a rendőrség, hogy vannak helyek, ahol bizony céges benzin híjján saját kocsival kényszerülnek küldésre menni, amit természetesen senki nem térít meg.........

Had ne soroljam tovább!

Amúgy az ügyeddel kapcsolatban: Törvény írja elő, hogy a nyomozás határideje 2 év. Ez idő alatt kell váddal továbbküldeni bíróságra vagy valamilyen indokkal lezárni a nyomozást. Menj be a kapitányságra, ahol az ügyed van és érdeklődj.....

Más hülyeségén (a helyszínre kiérkezőkre gondolok) sajnos sem én sem az ide író kolléga nem tudunk változtatni. Nem fognak bebörtönözni ha felvilágosítást kérsz a saját ügyeddel kapcsolatban. Csak kérlek ne ilyen mentalitással állj hozzá, hogy na minden rendőr hülye, mert a jó nyomozó orr gyorsan kiszimatolja és ne csodálkozz rajt, ha a későbbiekben téged is úgy kezelnek, mint egy idiótát. Már bocs, de ha Te megteheted akkor úgy gondolom én is!!!

2012. okt. 1. 11:55
 32/52 A kérdező kommentje:
Utolsó! Én értem,amit te mondasz de te érted amit én? Igen,nyilván szar helyzetben van a rendőrség ez nem vitás.De ha a te családodban történne az /ne történjen soha/,ami velem akkor nem lennél kissé felháborodva azon,hogy konkrétan lesz.rják a fejed? Én ezért vagyok felháborodva,mert a 2 "járőr" úgy nézett rám,meg úgy tette fel a kérdéseit/azt a 3 kérdéstkb/,mintha legalább félmeztelenre vetkőzve odaálltam volna a pasi elé és felajánlkoztam volna neki,majd felháborodva jelentettem volna a rendőrségen! Igen egy nyári kivágott felső volt rajtam és egy hosszú nadrág a felsőm főlött pedig egy kardigán.Valóban kihívóan voltam felöltözve,nyilván ezért támadott meg az a beteg.De azt gondolom,hogy ha kihívóan öltözik is fel egy nő,akkor sem menti fel ez a tény az illetőt a tette alól! Fel vagyok háborodva és ha bemennék a rendőrségre sem biztos,hogy mézes-mázos hangon tudnék bárkivel beszélni ott,mert fel vagyok még mindig zaklatva. Se szembesítés se semmi nem volt,de szerintem már az én aktám is ott lapul a fiók legalján! És ez még nem is egy nagy város itt nem történik minden nap nemi erőszak,hogy annyi legyen az ügy,hogy ne tudjanak utána járni.És sajnáljuk persze a rendőröket,de engem ki sajnál??????????? Az én lelki sebeimmel ki foglalkozik????????Az kit érdekel,hogy én ezt az esetet hogy tudom majd feldolgozni??????Mert eddig még nem sikerült! De tudom,ez már az én bajom.....
2012. okt. 1. 12:34
 33/52 anonim ***** válasza:

"De ha a te családodban történne az /ne történjen soha/,ami velem akkor nem lennél kissé felháborodva azon,hogy konkrétan lesz.rják a fejed?"

Nézd mivel semmit nem kaptál, nem igazán mondhatod, hogy leszarják a fejedet. Nem tudom mivel foglalkozol, de nagy valószínűséggel a Te munkádnak is megvannak a sajátos szabályai, pont mint a mienknek, és ha azokat nem tartod be lapát. Na hát nálunk is pont így van, csak a lapát előtt szétcincál egy katonai ügyész. Hosszadalmas lenne leírni hogy hogyan is tevődik össze egy nyomozás, legyen elég annyi, hogy a törvény rengeteg akadályt gördít a nyomozók, vizsgálók elé, nem egyszerű ezeken átrágni magát még egy tapasztalt embernek sem, gondolom azt mondanom sem kell, hogy nem két nap.

Valószínű foglalkoznak az üggyel, csak egy gyengécske személyleírás nem nagyon viszi előre a nyomozást ezt Te is megértheted. És mivel látlelet sem készült ez sem segíti sokat a nyomozó munkáján.

"Valóban kihívóan voltam felöltözve,nyilván ezért támadott meg az a beteg."

Sajnos ezzel egy nőnek együtt kell élni, pláne ha jól is néz ki. Én is nő vagyok.

" Fel vagyok háborodva és ha bemennék a rendőrségre sem biztos,hogy mézes-mázos hangon tudnék bárkivel beszélni ott,mert fel vagyok még mindig zaklatva."

Megértem, hogy fel vagy háborodva, de amíg nem mész az ügy után addig a felháborodás nem jogos. Ne várd tőlünk hogy innen a gép elől választ adjunk egy olyan kérdésre, amit csakis az ügy vizsgálója ismerhet, akivel pedig csakis Neked van jogod kapcsolatba lépni!!!!!

Azt pedig nem mondtam, hogy legyél mézes mázas, de ha ajtóstól rontasz a házba, az senkin sem segít, főleg nem rajtad. Egy nyomozó pedig ki van képezve arra, hogy kezelje az ilyen ügyek sértettjeit!

"Se szembesítés se semmi nem volt,de szerintem már az én aktám is ott lapul a fiók legalján"

Na erről beszéltem. Az ilyen hozzáállás nem hiányzik senkinek! Neked milyen jól esne, ha hanyagsággal vádolnának a munkahelyeden, közben meg a beledet kidolgozod.

"És ez még nem is egy nagy város itt nem történik minden nap nemi erőszak,hogy annyi legyen az ügy,hogy ne tudjanak utána járni."

Nos akkor elmondanám, hogy nincs külön nemi erőszak nyomozó. Van nyomozó és kész, aki nyomoz a tyúklopás, rablás, csalás után ugyanúgy, mint a nemi erőszak után.

Néha sajnálom, hogy nem hozzák nyilvánosságra, hogy egy nyomozóra hány ügy jut egy évben. A volt kolléganőm havi 10-15 aktát adott át lezárva, mondjuk ez Budapest, van meló bőven, de ha kiszámolod, az akkor is több, mint 100 ügy évente, tehát ha úgy veszed, minden ügyre van 3,5 napja. Tudom ez a sok "hozzáértőnek" nem mond semmit, laikusra lefordítva ha mondjuk a Te ügyed itt történik, 3,5 nap alatt kellene kézre keríteni a tettest, gyakorlatilag mindenféle bizonyíték nélkül. Elgondolkodtató nem? És képzeld el mikor több mint 100 tettes és isten tudja hány sértett nyaggat egy embert, hogy foglalkozz már az ügyemmel.

" És sajnáljuk persze a rendőröket,de engem ki sajnál?????? Az én lelki sebeimmel ki foglalkozik??????Az kit érdekel,hogy én ezt az esetet hogy tudom majd feldolgozni??????Mert eddig még nem sikerült! De tudom,ez már az én bajom....."

Szó sem volt sajnálatról, dehogy kell minket sajnálni, csak jó lenne, ha nem úgy állnának hozzánk, mint valami ufóhoz, és ha én tisztelettel beszélek valakivel szerintem elvárható, hogy ezt is kapjam vissza.

És hogy a Te lelkeddel mi lesz? Ne haragudj, de ezen egy jó pszichológus sokat segít, ezt ne a rendőrségtől várd!!!

2012. okt. 1. 14:15
 34/52 A kérdező kommentje:

a Te ügyed itt történik, 3,5 nap alatt kellene kézre keríteni a tettest, gyakorlatilag mindenféle bizonyíték nélkül.

És arról én tehetek,hogy nincs bizonyíték? hogy képtelenek voltak látleletet venni? a rendőrség akkoris egy nagy nulla munkát végzett statisztika ide vagy oda.A jó pszichológust meg gondolom ők nem álljak nekem...Szóval én sértett vagyok,fel vagyok háborodva és ha nem kapják el azt a mocskot akkor továbbra is az lesz a véleményem a rendőrökről,hogy hanyag módon jártak el az ügyemben. Pont.

2012. okt. 1. 14:25
 35/52 anonim ***** válasza:

31-es.

Újra bocsánat, hogy OFF-olok.

Nekem az ég világon semmilyen előítéletem nem volt e rendőrökkel kapcsolatban mindaddig, amíg a saját bőrömön nem tapasztaltam, milyen is a magyar rendőrség.

Nem állítom, hogy nincs normális rendőr, de ami ebben az országban igazságszolgáltatás címszó alatt megy, az egyszerűen siralmas.

Azt mondod, nincs ember...

Nap, mint nap látom, hogy párban járőröznek a "kedves" kollégáid (?) és a hajléktalanokat, meg az kis virágárus néniket zaklatják az aluljárókban.

Erre van ember???

De arra nincs, hogy egy csalót ténylegesen felelősségre vonjanak.

Én is szerintem nekilátok ennek a csalás biznisznek, úgyis éppen most veszítettem el az állásom, hát következménye sincs ezek szerint, tök jól megélnék mások pénzéből...

Nem egyszer legszívesebben odamentem volna leállítani a járőröket, mert hallottam, hogy úgy beszélnek szerencsétlen hajléktalannal, mintha már nem is emberi lény lenne, csak valami hulladék.

Csak mert mondjuk a lépcsőn ült, vagy nem volt a kutyáján szájkosár.

És emellé társult egy olyan hányingerkeltő, öntelt vigyor, hogy leszívesebben szájbavertem volna a kis f*szkalapot (pedig nem vagyok egy agresszív ember).

Na, szóval erre van ember úgy tűnik, másra, amivel tényleg kéne foglalkozni, meg nincs.

L/25

2012. okt. 1. 16:15
 36/52 A kérdező kommentje:
25L! Sajnos igazad van!
2012. okt. 1. 16:19
 37/52 anonim ***** válasza:

"Azt mondod, nincs ember..."

Igen azt mondom, sajnos tényleg nincs ember!

"Nap, mint nap látom, hogy párban járőröznek a "kedves" kollégáid (?) és a hajléktalanokat, meg az kis virágárus néniket zaklatják az aluljárókban.

Erre van ember???"

Had világosítsalak fel Téged is kedves önjelölt kolléga! Akiket az utcán látsz járőrözni semmi, hangsúlyozom az ég világon SEMMI köze nincs a Te csalási ügyedhez. Az ő feladatuk az, hogy az utcán lássanak el feladatokat, adott esetbe hajléktalanokat és virágárus néniket piszkáljanak, mert tudod mindkettő szabálysértés, sajnos a törvényeket nem mi írjuk, mi csak betartatjuk. Akiket látsz, hogy piszkálnak, mind jogosan teszik, és valljuk be nem szép látvány egy hónapok óta fürdetlen ember látványa egy forgalmas aluljáróban a szagokról már nem is beszélve. De Gondolom ha egy ilyen "kedves" hajléktalan neked támadna, ami elég gyakori, akkor egyből az lenne a baj, hogy miért van itt, mikor nem szabad és hol vannak a rendőrök!!!!! Hát ilyen ez a dolog!!!! Ha reggel kiadják, hogy tüntessük el a szabálysértőket az aluljárókból, azt bizony meg kell csinálni. Kíváncsi vagyok Te mekkora mellénnyel tagadnád meg a főnököd utasítását a munkahelyeden???? Nálunk ez van, azt mondják, ha nem csinálom meg katonai bűncselekményt követek el, parancsmegtagadás címszó alatt és börtönbe csuknak érte, mint a sicc, Téged max kirúgnak. Van különbség ugye????

Folytatva, a csalási ügyben a vizsgáló és a nyomozó jár el, akik nem egyenruhások. Nekik nincs az utcán feladatuk, jó lenne kicsit tisztában lenni a dolgokkal utána vagdalózni.

"De arra nincs, hogy egy csalót ténylegesen felelősségre vonjanak."

Mivel az ügyet nem ismerem, érdemben nem tudok hozzászólni, továbbra is azt tudom mondani, hogy rengeteg a bűncselekmény és kevés az ember.

Arról, hogy kik nem kellenének a testületbe, pl gyorstalpaló rendőrök, arról is megvan a véleményem, de sajnos nem írhatom le, mert tudod engem ezért is elővesznek!

Ez van! Lehet jönni, tárt karokkal várunk mindenkit, bele lehet kóstolni, és kicsit jobban átlátni a dolgokat! Utána lehet lebunkózni, parasztozni, anyázni stbstbstb...........

2012. okt. 1. 20:45
 38/52 A kérdező kommentje:
Akkor most kanyarodjunk vissza kicsikét az én ügyemhez! Itt több rendőr is állást foglalt az ügyben.Kérdem újra: menjek-e be a kapitányságra megkérdezni,hogy van-e valami fejlemény,vagy csak felesleges időpazarlás?Ha bemegyek,mit mondjak,mire hivatkozzak,kit keressek? És szerintetek mért nem értesítenek arról sem hogy mondjuk eddig semmi eredménye a nyomozásnak?Mert az is eredmény lenne nekem legalábbis.Milyen esetben lehet szembesítés,mert nekem a nyomozó ismerősöm azt mondta,hogy csak az üvegfal mögül kéne rámutatnom az elkövetőre,nem szemtől szembe kéne elmesélnem a sztorit,miközben a nyomozók figyelnék az ipse reakcióit.Tehát a kérdésem még mindig ugyanaz: MIT TEGYEK???(mert rettegésben telnek a napjaim...)
2012. okt. 1. 21:17
 39/52 anonim ***** válasza:

Besétálsz a kapitányságra, ott a történetet elmondod annak a rendőrnek, aki az utadat állja.

Elmondod, hogy x hónap y napján ez és ez történt, és nagyon szeretnél beszélni azzal a rendőrrel aki az üggyel foglalkozik. Azt ne mond, hogy felvilágosítást kérsz, ragaszkodj ahhoz, hogy a nyomozóval szeretnél beszélni.

Mivel papírt még nem kaptál így hivatkozni nem tudsz semmire, de mivel írtad, hogy nem gyakori felétek az ilyesmi valószínű, hogy tudni fogják kinél van az ügy, aki jobb esetben kimegy hozzád, elmondja, vagy meg fog kérni, hogy fáradj vissza egy előre egyeztetett időpontban, mert nyakig ül a melóban.

Amíg ki nem hallgatnak, addig valószínű szembesítés sem lesz, az üvegfalas módszer oké, de esetedben majhogynem teljesen mindegy, ha bíróság elé kerül az ügy valahol úgyis találkozol az elkövetővel, aki egyből vágni fogja, hogy ki vagy, de ezt gondolom nem kell részleteznem....

Megértem, hogy rettegésben élsz, az ilyent nehéz feldolgozni, de épp ezért lépj az ügyben, első körben derítsd ki ma a helyzet.

Fentebb írtad, hogy valószínű nem fogja a rendőrség állni a pszichológust. Nem is értem, hogy jön ez ide. Ezért is nehogy már mi legyünk a hibásak, hogy drága a pszichológus. De azért én a helyedben felkeresnék egyet, ha nem is fizetőset, de mondjuk nagyon sok alapítvány van, akik tudnak segíteni talán a legismertebb a NaNe (Nők a nőkért), biztosan van köztük, sőt tudom, hogy van köztük pszichológus és valószínűleg pénzt sem fog kérni!!!! Keress rájuk a neten

2012. okt. 1. 22:07
 40/52 anonim ***** válasza:

Jó, oké, akkor a cuki járőröknek nem az a feladata, hogy komolyabb ügyekkel törődjenek.

Na de ki jogosít fel bárkit, akár jelvénnyel is, hogy úgy bánjon más embertársával, mint egy utolsó szeméttel???

Én itt nem is az intézkedés tényére helyeztem a hangsúlyt, hanem az intézkedés milyenségére.

Engem például rohadtul nem zavarnak az aluljárókban lévő hajléktalanok, mert tudom, hogy a szállón szétlopják őket (igen, azt a kicsit is,m amijük van) és kinn meg magfagynak.

Engem soha nem támadott meg hajléktalan, azon kívül, hogy koldult, de ezt nem nevezném támadásnak.

És a nénik?

Akik 200-ért árulják a kis csokraikat? Ők kit zavarnak?

Na meg újonnan az utcazenészek.

Most már ők is meg vannak lincselve, ha zenélnek közterületen.

Az eszem megáll.

És a tényleges bűnelkövetők meg élik világukat.

Komolyan bankot fogok rabolni ezek után, mert kevésbé járom meg a dolgot, mintha az utcán gitároznék apróért...

L/25

2012. okt. 1. 22:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!