Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért megy a fintorgás a...

Miért megy a fintorgás a polgárőrség kapcsán?

Figyelt kérdés

Úgy látom, hogy ebben az országban senkinek semmi nem jó. Többször szem és fültanúja voltam már az emberek reakcióinak, ha polgárőrt láttak. A fatalok megmosolyogják őket, beszólogatnak, polgárpista stb... Az említett esetekben egységes formaruhában lévő, jól felszerelt, cselekvőképes nem nyugdíjas korú emberekről beszélünk. Munka mellett, szabad idejüket feláldozva ingyen vannak kint akár 8 órát is éjszaka, hogy a közbiztonságot javítsák és a rendőrséget segítsék. Ezek után miért nem lehet őket tisztelni, miért kell kritizálni őket?

Természetesen a kocsmában piáló falusi egyszál kukásmellényben feszítő nyugdíjas polgárőrök okot adhatnak krtikára, de a jól működő rendezett egyesületek tagjainak miért kell elvenni a kedvét a dologtól?

2012. szept. 25. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Polgárőrség, amennyire tudom, sok helyen régóta jól működik. Szerintem azok fintorognak, akik nem értik, mi a célja. Azt hiszik, hogy unalomból járnak oda emberek. Meg azok, akik megszokták az átkos rendszer alatt (és utána is), hogy csomó minden csak úgy van, mert az jár nekik. Pl. a közbiztonság. Nem értik, hogy amögött is munka van, és a rendőrség mellé jól jön a polgári önszerveződés is. (Ha legális.)
2012. szept. 25. 13:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Én nem igazán értem, hogy jogkör híján igazából mit is tudnak tenni (a rendőrök értesítésén kívül), de természetesen örülök, hogy vigyáznak a rendre.

Viszont a napokban láttam "Településőr" feliratú pólóban is embereket a közterületesekkel együtt. Ők akkor egy új csoport, vagy polgárőrség keretében működnek ők is?

2012. szept. 25. 14:01
 3/7 anonim válasza:

Az utolsó mondatod első felére reagálva..Én ehhez annyit szeretnék hozzászólni, hogy én támogatnám a polgárőrség működését HA itt ahol lakok normálisak lennének. Itteni helyzet: 4 nyugdíjas öregember 2 fiatal srác és azt hiszem 3 csajszi. Ééés ennyi. A legjobb hogy az egyik úgy szokott robogón száguldani, hogy nincs jogsija :) Nagyítanak a rendőröknek és még ruhájuk sincs normális nemhogy felszerelésük :)

Na de én a normális polgárőröket tisztelem (igen!!) és jó dolog, hogy a mai világban is jönnek ilyen összefogás-szerűségek.

2012. szept. 25. 14:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Az országos polgárőr szövetség legfontosabb feladata a bűnmegelőzés. Jelenlétük visszatartó erő lehet rengeteg esetben. Ha jól tudom jogkörük egy hangyányit több van, mint egy civilnek, mert az új polgárőr törvény alapján közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Ami a legfontosabb nóvum, hogy bűncselekmény elkövetése esetén a tettenért elkövetőt akár fizikai kényszerrel is a helyszínen tarthatják a rendőrség kiérkezéésig.(Ez egyébként bármely állampolgárnak jogában áll.)
2012. szept. 25. 14:18
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

A mai fiatalok komoly része dísznáci, másik része bajkeverő és imád balhézni.

Nemrég egy Jobbikos érzelmű kissrác beírt ide hogy útálja az LMP-s aktivistákat és baja lesz-e belőle ha nekikmegy vagy vizeslufival megdobálja őket!

Vagyis a fiatalok komoly része éretlen bajkeverő! A véleményük is ennyit számít...

A polgárőrség meg maximálisan támogatandó! Komoly szerepük van abban hogy több helyen csökken a bűnözés!

Ja a gárdások vonulgatások meg nagygyűlések helyett pihennének hogy legyen erejük éjszaka járőrözni, hasznosabbak lennének!!!

Én pénzzel is támogatnám hogy komoly polgárőr hálózat szerveződjön!

A vonulgatós, nagygyűlésezgető csoportoknak viszont egy fillért nem adnék!

2012. szept. 25. 16:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk:

1) a polgárőrök egy része cigány, hogyan bíznék meg bennük?

2) hiába vannak már több éve, ugyanúgy mennek a lopások, akkor mit csinálnak?

3) még tizenéves gyerekeknek is adnak polgárőr ruhát, nevetséges...

inkább egy cirkuszi felvonulás és nem a közbiztonság javítása

2012. nov. 15. 11:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Mert a nagy részük nem különb a bűnözőknél!Lénygében a kommunista munkásőrség mai megfelelője,amely intézmény korábban az ÁVH nevet viselte. http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__228.. Jó részük volt munkásőr,vagy munkásőr családból származó agresszív ember,esetleg egyéb kommunista szervnél teljesített szolgálatot pl:Az akkori rendőrség és katonaság stb amelyek erős szovjet kommunista hatásnak voltak kitéve.Mert ha nem voltál kommunista barát akkor azokban az időkben ezekben az intézményekben nem kaphattál állást.Ezt biztosan tudom mert ismerek olyan polgárőröket akiknek az apjuk munkásőr volt.Vannak olyan polgárőrök akik valamilyen átlátszó kifogással beléd kötnek és összevernek,mert olyan kedvük van és mert örömüket lelik az agresszióban.Nagy részük agresszióra,verekedésre hajlamos, hihetetlenül primitívek,buták (Az iskolázottak is!),kisebbségi komplexussal küszködő emberek akik így próbálják kompenzálni komplexusaikat.Az ilyen embereket toborozzák a diktátorok verő csapataiba pl:Hitler SA-ja vagy a kommunisták munkásőrei,akik embereket vertek össze és örömüket lelték benne.Tudomásul kell venni,hogy a rendőrség az utolsó véderő (De csak addig amíg rendőrhöz méltóan viselkednek),ha mindenféle jött ment bunkó rendőrt játszik annak sosincs jó vége.Ezért ha ezek a primitív agresszív buta bunkók rendőrnek képzelhetik magukat az előbb utóbb önbíráskodó anarchiába fog torkollani!
2013. márc. 1. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!