Miért megy a fintorgás a polgárőrség kapcsán?
Úgy látom, hogy ebben az országban senkinek semmi nem jó. Többször szem és fültanúja voltam már az emberek reakcióinak, ha polgárőrt láttak. A fatalok megmosolyogják őket, beszólogatnak, polgárpista stb... Az említett esetekben egységes formaruhában lévő, jól felszerelt, cselekvőképes nem nyugdíjas korú emberekről beszélünk. Munka mellett, szabad idejüket feláldozva ingyen vannak kint akár 8 órát is éjszaka, hogy a közbiztonságot javítsák és a rendőrséget segítsék. Ezek után miért nem lehet őket tisztelni, miért kell kritizálni őket?
Természetesen a kocsmában piáló falusi egyszál kukásmellényben feszítő nyugdíjas polgárőrök okot adhatnak krtikára, de a jól működő rendezett egyesületek tagjainak miért kell elvenni a kedvét a dologtól?
Én nem igazán értem, hogy jogkör híján igazából mit is tudnak tenni (a rendőrök értesítésén kívül), de természetesen örülök, hogy vigyáznak a rendre.
Viszont a napokban láttam "Településőr" feliratú pólóban is embereket a közterületesekkel együtt. Ők akkor egy új csoport, vagy polgárőrség keretében működnek ők is?
Az utolsó mondatod első felére reagálva..Én ehhez annyit szeretnék hozzászólni, hogy én támogatnám a polgárőrség működését HA itt ahol lakok normálisak lennének. Itteni helyzet: 4 nyugdíjas öregember 2 fiatal srác és azt hiszem 3 csajszi. Ééés ennyi. A legjobb hogy az egyik úgy szokott robogón száguldani, hogy nincs jogsija :) Nagyítanak a rendőröknek és még ruhájuk sincs normális nemhogy felszerelésük :)
Na de én a normális polgárőröket tisztelem (igen!!) és jó dolog, hogy a mai világban is jönnek ilyen összefogás-szerűségek.
A mai fiatalok komoly része dísznáci, másik része bajkeverő és imád balhézni.
Nemrég egy Jobbikos érzelmű kissrác beírt ide hogy útálja az LMP-s aktivistákat és baja lesz-e belőle ha nekikmegy vagy vizeslufival megdobálja őket!
Vagyis a fiatalok komoly része éretlen bajkeverő! A véleményük is ennyit számít...
A polgárőrség meg maximálisan támogatandó! Komoly szerepük van abban hogy több helyen csökken a bűnözés!
Ja a gárdások vonulgatások meg nagygyűlések helyett pihennének hogy legyen erejük éjszaka járőrözni, hasznosabbak lennének!!!
Én pénzzel is támogatnám hogy komoly polgárőr hálózat szerveződjön!
A vonulgatós, nagygyűlésezgető csoportoknak viszont egy fillért nem adnék!
Nálunk:
1) a polgárőrök egy része cigány, hogyan bíznék meg bennük?
2) hiába vannak már több éve, ugyanúgy mennek a lopások, akkor mit csinálnak?
3) még tizenéves gyerekeknek is adnak polgárőr ruhát, nevetséges...
inkább egy cirkuszi felvonulás és nem a közbiztonság javítása
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!