A polgárőrségre miért kell haragudni? Ők senkinek nem ártanak.
Szerintem itt nem is konkrétan a polgárőrökre haragudnak, hanem a polgárőrség ötletével. Nekem több barátom, ismerősöm van, aki egyszerűen nem tud megbékélni azzal, hogy néhányan egyenruhába öltözve masíroznak, megfélemlítve ezzel mindenkit. Természetesen ezen emberek mindennek elhordják a polgárőröket, újfasiszta gyilkosoknak, neonáci operettkatonáknak, stb.
Ehhez én csak annyit tennék hozzá, hogy ehhez képest még semmilyen hír nem érkezett arról, hogy a polgárőrök bárkit is bántottak volna. Semmilyen társadalomromboló cselekedet nem köthető a nevükhöz. Egyrészt. Másrészt pedig ha egyszer a tekintélyét vesztett korrupt látszatszervezet, amit sokan rendőrség néven ismernek, képtelen ellátni a feladatát, inkompetens emberek vezetik (és ennek következtében javarészt inkompetens emberekből is áll, ez ne felejtsük el), nincs haszna, akkor igenis más megoldás kell arra, hogy az emberek megvédjék magukat. És itt jön képbe a polgárőrség. Nem véletlenül mondta azt Churchill, hogy a demokrácia a kormányzás legrosszabb formája, hiszen most is mindenki azzal érvel, hogy "a rendőrség feladata ez meg az", meg "a demokráciában nem lehet ezt". Igen, csak azt felejtik el, hogy a rendőrség se most, se kialakulása óta egyszer sem volt független szervezet, mindig is az éppen kormányon lévők bábszervezete volt. Jelen pillanatban (és elmúlt években is) a kormányon lévők a szőnyeg alá söpörték a problémát, egyre türelmetlenebbé téve azokat az embereket, akik nap mint nap szembenéztek azzal a problémával, amivel mélyen tisztelt honatyáink legfeljebb a neten találkoztak. Most meglett ennek az eredménye, és szerintem érdemes lenne minden polgárőrségellenes nagy demokratának figyelembe venni azoknak a véleményét, akik pozitívan értékelik a polgárőrség munkásságát. Az ő hangjukat nem kellene elnyomni, és csak a kisebbség "problémáit" hangsúlyozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!