A rendőrség miért nem képes falun az embereket kis lopásoktól és erőszaktól megvédeni? Minek kell külön polgárőrség meg mezőőrség?
régen is volt rendőrség mellett csendőrség
(de annak legalább volt joga elverni gazembereket)
Megmondom miért, képesek lennénk, csak leszarjuk... figy tesó 80 000 a fizum nem fogom ennyiért megkéseltetni magam, bocs. Az elmúlt 2 hétben így is kiküldtek ilyen családi balhékhoz ahol apu verte anyut totál betintázva közben a gyerek meg a saját szarjába fetrengett, és 3x álltak előttem késsel h megszúrkálnak hallod nekem nem kell ez a szar....
Üdv: egy süni.
"hallod nekem nem kell ez a szar"
Ezzel a hozzáállással talán nem ezt a pályát kellett volna választani.
Mi falun élünk: Itt nincs rendőr. A körzeti megbízott kijön hetente egyszer (a polgármesteri hivatalba és elbeszélget, elkávézgat az ott dolgozókkal)
Ha történik valami, minimum fél óra, hogy kijöjjön a rendőr. Addigra az elkövető már rég otthon alszik.
A polgárőrök és a mezőőrök viszont egész nap itt vannak.
Ha bejelentesz valami bűncselekményt, inkább megpróbálnak lebeszélni a feljelentésről (ne rontsd a statisztikát) Egy ideje a polgármester "áldásos" tevékenységének köszönhetően eléggé megszaporodtak a bevándorlók és a lopások. Eleinte még mindenki bejelentgette a lopásokat. Mára már leszoktak róla az emberek. Így statisztikailag alacsony bűnözésű területen élünk. Gyakorlatilag meg egyre sz@rabb a helyzet a falunkban. (ja, akkor kijöttek 15 perc alatt 2 kocsival amikor a polgármester tanítónő unokatestvérét pofozták meg az iskolában egy gyerek szülei)
"""Megmondom miért, képesek lennénk, csak leszarjuk... figy tesó 80 000 a fizum nem fogom ennyiért megkéseltetni magam, bocs. Az elmúlt 2 hétben így is kiküldtek ilyen családi balhékhoz ahol apu verte anyut totál betintázva közben a gyerek meg a saját szarjába fetrengett, és 3x álltak előttem késsel h megszúrkálnak hallod nekem nem kell ez a szar....
Én mikor a választások voltak idegenkedtem a csendőrségtől. Ma már belátom hogy másként nem fog menni.
Ugyanis a csendőrség csak jogilag és formailag = a rendőrséggel. Viszont specializáltabb.
1, A lehetőleg helyí közösségből kellene a csendőrséget toborozni.
2, Csak a helyi közösségek ügyeivel foglalkozik.
3, Mentálisan és testileg is képes ellátni a feladatát.
Ennek a 3 pontnak nagyon sok jelentősége van, hiszen sokkal testhezállóbban tudják ellátni a feladatukat.
Sok helyen van Ny-Eu ban csendőrség,és mindenütt ez a lényege.
A csendőrség sem lenne megoldás,ha ugyanannyi jogosítványa lenne,mint a rendőrségnek.
Nem a néven múlik a rend megtartása.
Ahol van csendőrség,ott nem korlátozzák a jogaikat.
A Horthy-csendőrség pedig nem törődött semmilyen,mai értelemben vett joggal.
""A csendőrség sem lenne megoldás,ha ugyanannyi jogosítványa lenne,mint a rendőrségnek.
Nem a néven múlik a rend megtartása.
Hát hogyne!!
Ugye a kommandósoknak is ugyan azok a jogaik vanna, mint a "snassz" rendőröknek, és még sem kérdés hogy miben jobbak. Ugyanis bizonyos dolgokra a kiképzésük és az emberállomány miatt alkalmasabbak.
Amit leírtam 3 pontot az teszi alkalmasabbá a csendőrséget, de nevezheted aminek akarod akárl dlfhs is, a 3 pont a lényeg.
Valahogyan pedig ezt meg kell oldani, mert az eredmény nem lesz más, mint:
- totál elgettósodott falvak, ahová bemenni is életveszélyes lesz
- 0 munkalehetőség vidéken, mindenki városokba fog települni
- gazdaságilag teljesen leszakadó régiók
Kell ez nekünk? Nyilván nem. Csakhogy a két hét már letelt (hallo Pintér Úr!), és semmi érdemleges előrelépés nem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!