Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Családi verekedés hamis...

Családi verekedés hamis rendőri tanúskodás, ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Múltkor apám megverte engem, ő kezdeményezte, tanú van rá miután kijöttek a rendőrök elmondtuk nekik mi történt.

Tegnap ismét balhé volt, de én nem tartózkodtam otthon, hanem anyámmal veszekedett. Kijöttek a rendőrök és azt mondták,hogy azért nem kap távoltartásit,mert én a múltkor azt tanúskodtam,hogy apámé a ház és én megvertem őt.. ( a ház az én teljesjogú tulajdonom)

Mit lehet tenni a rendőrök ellen? Kur.vára felbasznak,hogy a felfogóképességük a betont veri.

2012. aug. 4. 09:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Gondolom nem ugyanazok a rendőrök voltak kinn, hanem a két esetnél más más rendőr volt ezért történhetett két ellentétes döntés.

Amúgy lehet én vagyok h.lye, de nem igazán értem a dolgot. Milyen jegyzőkönyv és hol? Mi ellen van kifogásod? Hogy először nem készült jegyzőkönyv, másodszor meg igen?

Feljelenteni meg akkor mész az illetékes kapitányságra amikor akarsz, akár éjjel 2-kor is, ott az ügyeletes tiszt, az a dolga, hogy felvegye a feljelentést.

Arról nem is beszélve, ha Tied a ház, tedd ki a barbár apádat és probléma megoldva.

2012. aug. 4. 21:01
 12/22 anonim ***** válasza:
Így van,ha apáddal nem lehet bírni, ki kell penderíteni az ingatlanból.Egyébként a rendőri intézkedés során csak jegyzetelnek egy kis "tömbe".Ha valami komolyabb ügy van,akkor ők tesznek feljelentést,ha nem akkor neked kell.Egyébként nem is értem,még ha övé is lenne az ingatlan akkor bármit megtehet.
2012. aug. 4. 22:56
 13/22 A kérdező kommentje:

Mert ide van bejelentve, nem tudtok kijelentetni,mert a hülye szomszédok azt tanuskodták,hogy velünk lakik, közben meg nem. Van ügyvédi levél szívességi lakáshasználati jog megszüntetéséről, de a rendőrök azt nem ismerik, számukra ha be van jelentve akkor ott is lakik és nem tudnak mit kezdeni, pedig megmondta az ügyvéd is,hogy ha a szívességi meg van szüntetve akkor nincs joga bejönni a házba...

De ezt a rendőröknek hiába mondod. Még ellenem akartak neki adni távoltartásit és akkor a rendőrök szerint nekem kellett volna kiköltöznöm a saját házamból ő meg visszaköltözhet..

Már úgy vagyok vele,hogy rendőrt is felesleges hívni.

Egyébként 5 rendőr volt kint a balhénál a múltkori esetnél és a kapitányságon apám tehetett feljelentést ellenem, amit ő tanuskodott azt lejegyezték, amit én azt meg nem, azzal az indokkal,hogy hétvégén nem lehet feljelentést tenni.

Anyám nagyon kiakadt, most az ügyvéd segítségével fogja a rendőröket feljelenteni. Én sosem mondtam nekik olyat,hogy én vertem meg apámat és ő is tulajdonos ők meg a mostani esetnél ezt felhozták. Felháborít. Tanúm is van rá,hogy miket mondtam, de az nekik nem jelent semmit.

2012. aug. 5. 10:37
 14/22 anonim ***** válasza:
Na,várjál már egy picit.Attól,hogy állandó bejelentett lakcíme oda szól a te ingatlanodba,az még nem azt jelenti,hogy ott bármiféle joga van.Az állandó bejelentett lakcím semmiféle jogokkal nem jár.Ezen én is keresztül mentem,és ha nem nézek jobban utána,soha nem tudom meg.Az igaz,hogy a delikvenst nem tudtam kijelenteni,de viszont a saját tulajdonú lakásomba NEM VAGYOK KÖTELES BEENGEDNI.Ez tulajdon,nem önkormányzati bérlakás.Egész nyugodtan nézz utána a neten,számtalan eset van leírva.NEM VAGY KÖTELEZHETŐ arra,hogy az agresszív apáddal egy fedél alatt kelljen laknotok.Tulajdon része nincs,mehet a ku@va anyjába.Ne hagyd magad megtéveszteni az önkormányzati ügyintézők süket dumájától,meg esetleg a kiérkező rendőrök hiányos jogi ismeretei miatt.
2012. aug. 5. 13:40
 15/22 anonim ***** válasza:

Egyébként meg rendőrként írom, hogy amíg oda van bejelentve nem tudnak semmit csinálni, az az ő lakása is, onnan nem tilthatja ki senki. Egyszerű a dolog. Fogod magad besétálsz az önkormányzathoz, mivel Te vagy a lakás teljes jogú tulajdonosa, így jogod van őt onnan kijelenteni, ezt megteszed és ha legközelebb rendőrt hív, ők már fogják is őt onnan kipenderíteni. Ennyire egyszerű a dolog. Jelentgethetsz Te itt bárki, amíg ott lakik, addig nincs mit tenni. Ahogy így leírtad én semmi kifogásolni valót nem látok a rendőri intézkedésben, jöhetsz Te az ügyvéddel, ők nem azok, nekik azokat a törvényeket kell betartatni, amik a büntető törvénykönyvben, szabálysértési törvényben, stb le vannak írva.

Szóval a dolog rajtad áll, akár már holnap elintézheted, kb fél óra az egész.

2012. aug. 5. 22:54
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem tudtuk kijelentetni,mert a szomszédok azt tanusították,hogy itt lakik. Nem lakik itt, hanem a szomszéd házban,mert megengedtem neki, ott is 3/4részben vagyok tulajdonos, megjegyzem a negyed rész sem az apámé.

Ha neked ez fél óra alatt megoldható,akkor légyszi gyere el és old meg nekem a problémát. Mert nem tudtok megoldani, a rendőrök előtt saját maga mondta,hogy nem lakik velünk, csak néha hazajár a másik házba, kb hetente 1x-2x

De ha te azt megfelelő rendőri intézkedésnek tartod,hogy ő feljelenthetett mikor ő támadott nekem nekem meg azt mondták,hogy csak hétköznap lehet feljelentést tenni, neki írtak jegyzőkönyvet nekem nem, és a rendőr meghazudtolta amit mondtam, akkor gratulálok, ilyen seggtitán emberek kellenek az ember védőinek.

2012. aug. 5. 23:03
 17/22 anonim ***** válasza:

15-ös

Nem igaz!!!! Semmiféle joga nincs az ingatlanban.Akkor sajnos a rendőrök is rosszul tudják,ami elég nagy baj,egy esetleges intézkedésnél.Az állandó bejelentett lakcím nem jelenti azt,hogy korlátlan hatalma van egy másik ember ingatlanjában.Mint említettem benne voltam nyakig egy ilyen ügyben.Próbálkozott a drága,még rendőrt is hívott mert nem akartam beengedni.Szerencsém volt,mert az intézkedő rendőr kivételesen tudta a törvényt,és ezt közölte is a fiatalemberrel.Az viszont tény,hogy nagyon aljas törvény van arra vonatkozólag,ha a szomszéd esetleg félre beszél,értem ezt arra,hogy lehetetlenség kijelenteni bárkit is.Én nem is értem,hogy az önkormányzat ebbe milyen alapon szól bele?Miért nem jelenthetem ki azt a személyt akit nem akarok,hogy a lakásomba be legyen jelentve?És akkor még kötelezni akarják a tulajdonosokat arra,hogy a bejelentett személyt be engedje.Akkor például mi van,ha az adott személy nem hajlandó rezsit fizetni,vagy agresszív,vagy kirámolja a lakásomat,vagy felzabálja naponta az egész hűtőmet,vagy idegen embereket fogad,amíg én dolgozom??Na,ezért nem vagy köteles beengedni,és ha nem tetszik neki,forduljon bíróságra a papa.

2012. aug. 5. 23:54
 18/22 A kérdező kommentje:

18-as

látom vannak még ép eszű emberek :)

de am tiszta gáz már rendőrnek lenni :D

nem csodálkoznék ha 10 év múlva már kihalnának, hiszen elég anti hősök, csak idegesítik a népet és szivatják az ártatlanokat. ráadásul mindezt minimál bérért...

de végülis a rendőrök hülyék.. ezért mennek rendőrnek..

2012. aug. 6. 13:21
 19/22 anonim ***** válasza:

A rendőr vagyok! Köszi a dicsérő szavakat!

Ennek ellenére továbbra is segíteni szeretnék.

Aki azt írja hogy hülye vagyok, az ugyan hallott-e már kényszerkijelentésről??????

Besétálsz a jegyzőhöz és megmondod neki, hogy apuka életvitelszerűen nem a Te lakcímeden tartózkodik, hanem máshol, jelen esetben a szomszéd lakásban, most az tök mindegy, hogy a szomszédok mit mondanak a rendőröknek, hogy veled lakik-e vagy sem, a jegyző nem fogja megkérdezni a rendőröket.

Tehát bemész ezt elmondod és kijelented. Ennyire egyszerű a dolog.

Itt a hozzá fűződő leírás:

Annak a személynek a lakcímét kell érvénytelenné nyilvántartani, aki életvitelszerűen nem lakik ott, vagy végleges szándékkal elköltözött a lakásból. A lakcímrendezést kezdeményezheti az ingatlan tulajdonosa, haszonélvezője, önkormányzati bérlő, illetve az eljárás hivatalból is megindítható.

A többi véleményemet inkább nem fejtem ki a kijelentéseiddel kapcsolatban, mert nyomdafestéket nem tűrne. Ahelyett hogy itt szidod azokat akik segíteni akarnak Neked, inkább fordíts hasznos dolgokra az idődet, pl sétálj be az önkormányzatba. Sok sikert.

2012. aug. 6. 13:50
 20/22 A kérdező kommentje:
2 tanú kellett hozzá,ha létezne ilyen kényszerkijelentés szerinted még mindig ezzel foglalkoznék???
2012. aug. 6. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!