Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez jogos büntetés volt (Rendőr...

Ez jogos büntetés volt (Rendőrség)? Mert szerintem nem!

Figyelt kérdés

Arról van szó hogy péntek este 3 haverommal bennvoltunk a városban és volt nállunk pár sörös üveg táskában amit egy házibuliróból hoztunk el elötte hogy majd este valahol beváltjuk...megis érkeztünk az éjjel-nappalihoz hogy beváltusok őket, de a bolt már csak a hátsó ablaknál volt kinyitva...és persze kipakoltuk a földre az üvegeket a táskából,meg azért is hogy megszámoljuk...erre természetesen ekkor a semmiből előjött egy rendőr "partybusz" és kicsit megilyedtük hogy milessz ha meglátják az elöttünk lévő 5 -6 üres üveget...ezért próbáltunk kicsit odébb állni hogy hátha nemlátnak meg:S ...Megláttak és aztmondták hogy miért "futottunk"el előlük..? futásról amugy szósem volt...

Azt mondták hogy hogy azért büntetnek meg mert arrébb áltunk és nem maradtunk a helyünkön...de most komolyan...kiaz aki kicsit sem parázna ilyen szituban??? Felszedették velünk a 6 üveget amit kukába kellett dobni,megkérdezték h kik multak el 18évesek...2en jelentkeztünk felvették az adatainkat...és 2x5ezer forintos csekket adtak ki nekünk...dehogy mire azt nemértjük....közterületen nemittunk, még szemetelni sem szemeteltünk merthogy pont beváltottuk volna az üvegeket...nemértem hogy miért kellett fejenként 2500FT-ot kiirniuk? mitcsináltunk??? ez vicc....talán a napi minimum bevételre hajtottak....ráadásul ugy hogy csak a egyik gyereknél volt az üveg és ő pakolta ki, 3an csak néztük...és rohadtul jogtalan volt ez az egész!!! A poén az hogy miután ez megvolt, sétálgattunk tovább a gáton és láttunk ott piáló csajokat...szoltunk nekik hogy menjenek innen mert járnak a zsaruk..erre persze ugyanezek a zsaruk felbukkantak, a csajok elszaladtak...de a zsaruk beérték őket...és semmit nemkaptak,pedig otthagytak minden piát amit iszogattak közterületen és ráadásul őők tényleg futottak! nállunk meg csak az volt a baj hogy nemálltunk ott egyhelyben miközben jönnek a zsaruk...ez qrvára nemtom megérteni...!!!! Szval 4 személyre kaptunk 10ezer forintos büntetést...de a fszért sem tom megérteni hpogy mien indokkal...rögtön utána bementem éjjel a rendőrségre hogy ilyenkor mivan...kérdezték hogy aláirtam a papirt amit adtak mondtam igen...akkor nemlehet már tenni semmit.-..mondta:S csak az a gond hogy nyomatékosan aláiratták velünk, ha rossz szót is szoltam volna hpgy nemirom alá...elvisznek és jól szétbsztak volna,mivel voltak kb 12en és mindenki csúnyán nézett és végem lett volna ha ellenkezek....ezek a kemény zsaruk...ilyenkor kemények kis senkik ellen...de amikor komolyabbrol van szó...bevannak szarva és senki nem tesz senkit...az igazi bűnözők ellen kéne megmozdulni...nem holmi sörös üveges srácok ellen mutatni hogy mennyire kemények!!! Mitcsináljunk szerintetek? lehet ezek ellen fellebbezni...12 zsaru kis "csicska" ellen...hááát eléégé reménytelen este...nemkérdéses hgy kinek lehet csak igaza...de egy biztos...én semmit nemfogok befizetni...ha 2500ft miatt biroságra kell mennem...elmegyek..de nemfoogm hagyni hogy ilyen alakok jót röhögjenek magukba hogy sikerült vmi hülyéket kifogni...!!!!! Apropo-...amikor cigányok raboltak ki senki megsem mozdult pedig tudták hogy kiket kell keresni fénykép alapján is,bevoltak jegyezve...de pár sörös üveg miatt ugyugranak mint légy a szarra...persze kijön 3 kocsi is....Ti mitgondoltok????

2009. júl. 18. 03:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
52%
A 10.30 féléknek annyit, hogy ott voltatok???!!! NEM! Neked meg annyit, hogy semmit ne csinálj amibe beleköthetnek, tanulj és irány külföld.
2009. júl. 18. 12:22
 22/32 anonim ***** válasza:
71%
Ha így történt,ahogy leírtad,akkor ez csak a rendőrök keménykedése volt.Ha nem tettetek semmi rosszat,beérhették volna egy figyelmeztetéssel,nem kell rögtön csekket osztani.Biztos egymás előtt is játszották a fejüket,hogy ki a f...a gyerek.Ők is voltak fiatalok(fiatalabbak),szinte biztos hogy ők is kerültek hasonló szituba csak lehet hogy nem volt rendőr a közelben.Minket is büntettek már hasonló mondvacsinált ürügy alapján,de míg nála van a "hatalom",nem sokat tehetsz.Mi is próbálkoztunk,hogy miért minket cseszegetnek,míg a sok etnikum szétlopja a várost,jogsi nélkül rohangálnak a kipufogó és motorháztető nélküli zsigával,az nem számított.Az volt a válasz,hogy "Tőlük nincs miből behajtani a büntetést..."Ez az átka annak hogy van munkám és befizetem a büntetést,amit ugyanúgy nem érzek jogosnak,mint ahogy te sem ebben az esetben.
2009. júl. 18. 12:51
 23/32 A kérdező kommentje:

Egy utolsó hozzászólás a 10:30asnak,aztán tényleg nemfognak érdekelni az afféle kommentek!

Minek kell olyannal jönni hogy tanuljak meg fogalmazni, irni,olvasni? Mivagyte valami tanár? Ennyire irritáló ha látsz 1-2 hibát? Nemhiszem hogy ezen kéne leragadni, az már oké ha érted a lényeget hogy mitakarok irni...dehogy jönni ilyen hülyeségekkel hogy igy olvasás,meg ugy fogalmazás....vicc

Basszus ha énis csak ezért járnám az oldalt hogy keressem a hibákat,és tudatnám a kiíróval...egy hasznos válaszom sem lenne...elég lenne csak benéznem a Szex témába,sokszor azis vicces..

De azért látom vannak itt szépszámmal normális emberek:)Aminek örülök

2009. júl. 18. 12:57
 24/32 anonim ***** válasza:
23%
Ez a magyar rendőrség pillanatnyilag. Sajnos. Ha nem szeretnél büntetést, barnulj le egy picit, és mond azt, hogy cigány vagy. Hidd el, nem fognak büntetgetni.
2009. júl. 18. 22:02
 25/32 anonim ***** válasza:
20%

"barnulj le egy picit, és mond azt, hogy cigány vagy. Hidd el, nem fognak büntetgetni."

- hi-hi én ugyanezt javasoltam

Konkrétan viszont azt javaslom keress valamilyen jogvédő szervezetet pl Civil Jogász Fórum vagy más hasonló és kérd meg, hogy hivatali visszaélés miatt vizsgálják ki az ügyet.A gugliban beirod szerintem találsz valamilyen jogvédő szerveződést.

Szomorú, hogy már itt tartunk.

2009. júl. 18. 22:11
 26/32 anonim ***** válasza:
65%

"Ennyire irritáló ha látsz 1-2 hibát?"

bár én nem az a személy vagyok, akinek ezt írtad, de mivel tanár vagyok :), reagálnék rá:

csak az első néhány sort elolvasva a kérdésedből, 14 helyesírási hibát számoltam össze - és akkor a stílusról, az értelmezésről, a központozásról még nem is beszéltem...

szerintem önmagában ezért az "írásműért" megérdemeltétek a büntetést...(jóindulatú voltam, mert ahol félreütést lehett vélelmezni, ott azt tettem)

a témához:

amennyire sikerült kihámoznom a kissé zavaros történetből, ti ártatlan képpel és lélekkel álldogáltatok a bolt előtt, és éppen azt az 5- 6 üres üveget (hiába no, nehéz tudomány a matematika) számolgattátok, amikor megjelentek a vérszomjas rendőrök, és vad farkasüvöltést hallatva rátok vetették magukat, miközben egyik kezükben a tonfát, a másikban könnygázgránátot, az összes többiben meg bilincset lóbálva agyonbüntettek titeket...

aha....

életszerű...

sok embernek ezért ne meséld el ezt a sztorit, mert lehet, hogy valaki szívbeteg és halálra röhögi magát, aztán a végén még szándékos emberölést is a nyakadba varrnak.

2009. júl. 19. 10:52
 27/32 anonim válasza:
63%

Az előző válaszolónak: sajnálom, akiket tanítasz, igazi ******** lehetsz, aki szivatásból tanít. Mert aki hivatástudatból, azért, hogy adjon v.mit, segítse az embereket, az nem így "beszél". Helyesen írni meg lehet tanulnia a srácnak, de "Embernek" tanulni neked nehezebb (lesz). De erre több szót nem kell pazarolni.

A kérdezőnek: én lényegében elhiszem a történeted, bár sztem is ki van egy picit szinezve. De ez nem baj. A lényeg, hogy sajnos a rendőreink erős kihívásokkal küzdenek erkölcsi, szellemi szinten egyaránt. :((((

De a hatalmas, kimerítő munkájukért el kell menniük 25 év szolgálat után nyugdíjba! Annyiért, amennyit én havi néha 25-30 óra munkával kapok. Az én adómból. És akkor azt látom, hogy a fiatalkori legnagyobb drogosból lett a rendőr. És nem egy rendőrbácsit láttam naphosszat fagyizni.

Miért csak ott járőröznek, ahol kellemes, a kicsiny városkánk belvárosában? A kertvárosban, ahol 3szor annyi a betörés, egyet se látni? A versenyszférába mindegyik nagy ego belepusztulna. Ez a véleményem, amihez mindenkinek joga van.

2009. júl. 24. 15:40
 28/32 anonim ***** válasza:
45%

előzőnek:

látszik, hogy téged sem én tanítottalak - akkor megtanultál volna legalább érvelni :)

2009. júl. 24. 15:44
 29/32 anonim válasza:

Bocsi előző óraszám természetesen 250-300. (nehogy valaki rárepüljön)

Előző válaszoló

2009. júl. 24. 15:45
 30/32 anonim válasza:
Ennyi volt az érved? Én tanuljak meg érvelni? :DDDD Nem csalódtam... :)
2009. júl. 24. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!