Várakozni tilos tábla "kivéve rendőrség" kis táblával. Jogos -e a büntetés?
Ha kicsit idősebb leszel ,akkor már ilyen meddő vitákba bele sem mész.
Csak a saját fejemmel tudok gondolkodni.
Ha valahol kint van a várakozni/megállni tilos tábla,akkor én már tovább egy pillanatig sem gondolok arra ,hogy most én itt fogok várakozni vagy megállni.Hisz millió olyan hely van, ahol semmi nem tiltja .
"millió olyan hely"... kösz a választ a kérdésemre!
-megálltam, kiemeltem egy táskát a csomagtartóból, mire jött az intézkedő rendőr alezredes százados őrmester, és igazoltatott, mire a végén közölte, hogy megbírságol. ennyi! (szóval azalatt a húsz másodperc alatt ott voltam, nem hagytam el az autót.. de akkor is járna 5 perc, vagy nem??)
gyerek vagy még
megállsz ott ahol nem kéne,és utána még te vagy fölháborodva,ha megbüntetnek azért,mert ott álltál meg,ahol nem lett volna szabad
Hát,ha vég az autónál voltál,akkor elvben neked van igazad. Csakhát a magyar szervek,mint tudjuk-bénzbehajtók.
De attól függ,milyen habitusú ember vagy. Én-ha tényleg így történt-biztos, hogy panaszt tennék,még ha az illeték többe kerül is mint maga a bünti, dehát te tudod.
"gyerek vagy még, megállsz ott ahol nem kéne,és utána még te vagy fölháborodva..."
Ne légy oly gőgös! Pont arról van szó, hogy nem a megállás van tiltva, hanem a várakozás!
A kérdezőnek annyit még: Ha tisztában lett volna a KRESZ szabályaival, akkor ott helyben vitathatta volna az intézkedés jogosságát. Ha ott helyben elismerte a szabálysértést, akkor már nincs mód a jogorvoslatra!
Én direkt az ilyen helyzetekre tartok - bár még hál istennek sose kerültem ilyen helyzetbe, remélem nem is fogok - a kesztyűtartóban egy "jogszabályos" zöld könyvet. Ha jön a szerv, megkérem legyen szíves rámutatni melyik paragrafust sértettem meg... A rendőrök próbálkoznak, mert tudják hogy sok ember ezekkel a szabályokkal nincsen tisztában. Ha tudnak, (és főleg ilyen könnyen tudnak) kaszálni, miért ne tegyék meg.
Ilyen sztorit hallottam a múltkor: átment a vasúti átjárón az ember, 40m-re ott állt a rendőr, megállította, és mondta neki hogy nem állt meg a vasúti átjáró előtt, és a rendőr már készítette is elő (látványosan) a büntetős paksamétát. Mire az ember: dehát ott nem is kell megállni. Rendőr: valóban, köszönjük viszont látásra. Ha valaki ezt nem tudja, simán benyeli :)
A büntetés egyértelműen nem jogos, hiszen megállást hajtottál végre és nem várakozást, így tehát a tábla általi tilalmat nem szegted meg. Én ilyenkor szépen elő fogom venni a zöld könyvet, mutasson rá, és akkor majd megbűntethet ha nincs igazam.
Egyébként úgy tudom hogy külföldön a rendőrök úgy mennek oda, hogy már kezükben van a jogszabályos könyv a megfelelő paragrafusnál nyitva, mutatják és mondják hogy az XXX szabály XXX pontját sértetted meg, ezért XXX büntetés jár. Ott a kezébe a könyv, meg lehet nézni, hogy nem hazudik...
"mondjuk a saroktól való 5m-es távolság is megvolt?"
Ez is a várakozásra vonatkozik, nem a megállásra! Itt pedig csak megállás történt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!