Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A férjemtől 15. 000 ft-ot...

A férjemtől 15. 000 ft-ot ellopott az egyik munkatársa. Ennyiért fel lehet jelenteni? Ennek van valami költsége?

Figyelt kérdés
2012. máj. 14. 16:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nem fognak ezzel semmit kezdeni, higgy nekem. Tapasztalatból tudom, hogy semmi értelme ilyen ügyekben feljelentést tenni... A rendőrök szívesebben végzik a bürokrata papírmunkát, minthogy kihívjanak bármiféle "nyomozót", nekem ellopták az ipodom és a pénzem a bankkártyáról, a rendőrség semmit nem kért, gondoltam legalább az elkövetőt lerajzoltatják velem, de az úgy tűnik csak a filmekben van. De ugyanez volt amikor ismerősöm kocsiját törték fel és ellopták a gps-t és a laptopját. Szintén semmi nem történt. Ezért kell fizetni az adót. Hogy papírokat irogassanak a rendőrök és megbírságoljanak, mert nincs elsősegély dobozod vagy mert nem voltál bekötve...
2012. máj. 15. 15:53
 12/25 A kérdező kommentje:
Na én akkor erre csak annyit mondok hogy A.C.A.B.
2012. máj. 15. 15:55
 13/25 anonim ***** válasza:
Janzinak: Ha például a XII. kerületben történt, akkor: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Szabálysértési és Kereskedelmi Iroda, Hertelendy utca 19...Ki lehet keresni...
2012. máj. 15. 17:44
 14/25 anonim válasza:

Vigyázat! Ha nem tudjátok bizonyítani és az illető nem ismeri be, akkor ez bizony rágalmazás lehet, aminek sokkal súlyosabb következményei lehetnek rátok nézve, mint az illetőre a lopás miatt, ha bebizonyosodna...

Ezért ismeretlen tettes ellen kell panaszt tenni, és a "nem tartom kizártnak, hogy XY volt, mert...stb" szófordulattal élni...

Mellesleg teljesen feleslegesnek tartom, mert egyrészt nincs bizonyíték, csak két állítás egymással szemben, másrészt kicsi az kár (relatíve), harmadrészt 30 nap múlva kaptok egy nyomozást lezáró határozatot, aztán passz, történni semmi se fog, csak járkálhattok, meg idegeskedhettek egy csomót... sztem nyeljétek le a békát, nem ér annyit az egés... ez persze csak a magánvéleményem...

2012. máj. 16. 08:29
 15/25 anonim válasza:
Ja és igen, az eljárás költségmentes, a lopás minden formája hivatalból üldözendő cselekmény, de a fentiek megfontolását nyomatékkal ajánlom... üdv
2012. máj. 16. 08:36
 16/25 anonim ***** válasza:

Igen itt a rendőrségre nem lehet számítani. Nem fognak nyomozni 15 ezer forintért, mert komolyabb dolgokért sem mozgatják a füle botjukat se ...talán ha videofelvétel vagy több tanú lenne. Egyetlen egy hatékony megoldás van, ha szigorúan tanúk nélkül, esetleg egy haverral megtámogatva "elbeszélget" az illetővel a párod és ráveszi, hogy adja vissza a pénzt.

Ütni csak gyomorra szabad, mert ott nem marad nyoma! (rendőrségi módszer)

2012. máj. 16. 10:34
 17/25 anonim válasza:
Na persze, ezt a fentit meg lehet tenni, de nem javasolnám, mert kiszámíthatatlan következményekkel járhat (persze nem ismerem a részleteket)de egyik törvénysértés nem tesz jogossá egy másikat... ha ez miatt rátok húznak egy testi sértést és/vagy zsarolást, az nem 15 ezerbe lesz... nem javaslom, bár a javalló jószándékát nem kétlem, de akkor se...
2012. máj. 17. 09:22
 18/25 anonim ***** válasza:

"Na én akkor erre csak annyit mondok hogy A.C.A.B."

Én meg leszarom a kérdésed, hallgass a gyerekekre, ők tudják, hogy milyen hatósághoz tartozik...

2012. máj. 17. 12:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Te 80%! Milyen az a közigazgatási bíróság? Milyen hatóságnak továbbít a rendőrség?

Szerintem ne szólj hozzá olyanhoz, amihez nem értesz, mert sokan fogják a fejüket most...

2012. máj. 17. 12:20
 20/25 anonim ***** válasza:

1. Én csak a 10. választ írtam, ezért azt ne tőlem kérdezd, hogy hova továbbítja, ilyet én nem állítottam.

2. A "közigazgatási bíróság" alatt természetesen nem egy különbíróságot értek, milyen ilyen (Magyarországon legalábbis) nincsen, viszont a szabálysértés közigazgatási eljárás, ezt mindenki tudja, aki ért hozzá, többek között én is, mivel ez a szakmám, köszönöm szépen. Csak gondoltam felesleges jogi kifejezésekkel, hosszasan magyarázni itt, mivel nem ez a lényeg, hanem, hogy nem büntetőeljárásról van szó.

Lehet megint lepontozni, ahogy eddig kb. minden jogi tényt lepontoztatok, amit írtam/írtunk jogászok.

2012. máj. 17. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!