Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Fel lehet valakit jelenteni...

Fel lehet valakit jelenteni e-mail cím alapján?

Figyelt kérdés

Tudom az illető e-mail címét,keresztnevét, és 2 telefonszámát.

Annyi a történet,hogy megvett tőlem valamit és hibás volt,visszahozta pár nap múlva, kifizettem azt,amennyibe került,sőt, az útiköltséget is és elvitt egy alkatrészt.

Ilyet persze nem tehet,szóval valamilyen úton-módon szeretném visszakapni.

2011. dec. 10. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem értem!

Megfenyegetett, vagy meglopott?

Amit leírtál, úgy hangzik, mintha te egy lelkiismeretes eladó lennél, akitől rossz terméket vett valaki, és te így kárpótoltad őt, hogy visszavásároltad a hibás terméket és még "ajándékot" is adtál neki.

Szép gesztus! Nem értem, miért akarod feljelenteni.

Egyébként, hogy konkrétan a kérdésre is válaszoljak, szerintem e-mail cím alapján nem, vagy csak alapos indokkal lehet valakit feljelenteni. De a birtokodban vannak telefonszámok is, amelyeknek egyszerübb kideriteni a tulajdonosát (ha nincs titkositva).

2011. dec. 10. 15:44
 2/10 anonim ***** válasza:
én azt nem értem hibás terméket miért kell eladni?
2011. dec. 10. 15:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval. Gondot okoztál valakinek (bár dícséretes, hogy megpróbáltad kárpótolni), de alapvetően itt te voltál aki a kezdeti hibát elkövetted. Azt az alkatrészt lehet, hogy eltulajdonította, lehet, hogy nem.

Ezt hogyan akarnád bizonyítani?

Ha én lennék a rendőr helyébe, akinek a feljelentést teszed lennének feléd kemény keresztkérdéseim és nem biztos, hogy jól jönnél ki belőle...

2011. dec. 10. 16:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen: [link]
2011. dec. 10. 16:42
 5/10 anonim ***** válasza:
ha feljelented,azzal magadat is-ott kezdődik,hogy "csalás"
2011. dec. 12. 18:38
 6/10 A kérdező kommentje:

Tudom a nevét,szóval nem is az már a kérdés,hogy fel lehet-e

A történet úgy volt,hogy eladtam neki valamit,amiről nem is tudtam,hogy rossz,mert megjavíttattam 1 hónappal előtte.(konzol).

Szólt,hogy rossz a cucc és cseréljük vissza

Visszahozta és utána azt mondta,hogy útiköltségként felhasznált pár alkatrészt belőle(kb 10 ezer ft értékűeket).

Az útiköltség oda-vissza 10x nem kerül ennyibe.

2011. dec. 12. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát ezt akkor és ott kellett volna tisztázni!

Utólag már... Tanulópénznek jó volt!

Egyébként mekkora összegről van szó?

2011. dec. 12. 20:03
 8/10 A kérdező kommentje:

A cucc kb 25 rongy volt egyben

Amiket elvitt értek kb 10 rongyot

2011. dec. 12. 22:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez nem lopás volt, hanem megegyezés. Hiszen te valóban kártérítéssel tartoztál neki (nemcsak a termék árával, hanem a járulékos költségeivel) ő pedig a te beleegyezéseddel saját hatáskörben ezt érvényesítette.

Tudod, hogy hol lakik? Csak ebben az esetben tudhatod, hogy mennyi is volt az utiköltsége. Még ha egy városon belül is vagytok, neki kétszer kellett az utat megtennie hozzád oda-vissza, ezért a 10 ezer forint teljesen korrekt összeg (gondolom te bkv jeggyel számolsz, ő meg benzinpénzzel).

Eladtál egy rossz cuccot. Hát nem sikerült rajta nyerészkedned...Ennyi nyeld le!

2011. dec. 13. 04:31
 10/10 A kérdező kommentje:
budapesten belül 4 kisebb utazás marhára nem 10ezer forint...
2011. dec. 22. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!