Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a véleményetek, hogy a...

Mi a véleményetek, hogy a Jobbik csendőrséget akar jobb lenne vagy rosszabb? Miért lenne eredményesebb egy csendőrség?

Figyelt kérdés
2009. máj. 15. 22:18
1 2
 11/11 anonim válasza:

1 Szerintem tévedés, hogy Németországban csendőrség működne, ui. "Germany does not take part, as its constitution does not permit the use of military forces for police services." Ismerve a német alkotmány óvatossági szintjét, ezt valószínűnek tartom. Az idézet tárgya és forrása: en.wikipedia.org/wiki/European_Gendarmerie_Force

2 Szerintem a csendőrség létrehozása jó ötlet teljes határvédelmi, illetve egyes csökkent közbiztonságú falvak, vidéki területek rendészeti biztosítása érdekében. (Értsd: határőr feladatok és ahol vidéken nagy gáz van.)

3 Viszont eközben óvakodni kell a 2. vh előtti cs.ő.-gel való párhuzamtól, mert annak politikai emlékezete vegyes.

Erre szerintem a Jobbik nem törekszik kellőképpen, különösen annak fényében, hogy az ikonikus darutoll ma is látható egyes (önjelölt?) csendőrökön.

4 Talán azért lenne jobb egy rendőrséggel párhuzamosan (és együtt-) működő csendőrség, mert tagjai hatékonyabb fellépést biztosító kiképzést kapnak, mint egy átlag rendőr,

valamint bár a belügyminisztérium alá tartozik, nagyobb szabadságot biztosító jogokat kaphatna.

2016. febr. 10. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!