Ez most vicc volt, vagy halálosan komoly? Nincs járőr kocsi?
11:48
Nem vagyok bányász hanem kamionos. Találkoztam már jófej rendőrrel de olyannal is aki hihetetlenül gyökér. Olyanis volt hogy megállított a rendőr, nem volt a póton a sóderre ráhúzva a ponyva. A rendőrnő azt mondta húzzam rá és szemet huny ez felett. jó ráhúztam leszállok és látom hogy a másik rendőr a fiatal kis suttyó bent matat a fülkémbe. szállító levelet kereshetett vagy nem tudom de mi jogon turkál az én fülkémbe???? És még van jó pár rossz tapasztalatom a rendőrökkel amit nem sorolok de megjegyzem vannak jók is. Valaki normálisan tud beszélni normálisan üdvözölni akkor én is tiszteletemet mutatom. de amikor tök flegmán valamelyik beszél velem miközbe idősebb vagyok nála.. hát ...
A válasz írója 51%-ban hasznos válaszokat ad.
Szerintem ne erőlködj. A kérdéssel kapcsolatban írd a válaszaidat. Senkit nem érdekel itt a véleményed a nyugdíjról. Az autóhiánnyal kapcsolatban nyilatkozz.
Ne hagyd félbe a sztorit:)
Mit keresett a fülkében? megkérdezted?
Amúgy témánál maradva korábban beszélgettem erről a járőr hiányáról. Volt egy youtube video: Budáról ment a balesethez a rendőrverda a Hungária kőrútra -vagy meddig- :). Rohadt messze. Amikor meg Pesten vagyok a Nyugati pu-tól pl a József Nádor térig temérdek rendőrségi verdát és rahedli rendőrt látok. Érdekes, hogy pont itt nem jött senki :O
Z
Mindig ez a "rám is rámtörhetik az ablakot" érv. Persze, meg egy zongora is rám eshet az utcán sétálva.
Csak abba gondolj bele, hogy ha rádtörik az ablakot, te elfuthatsz, elbújhatsz, persze, ha tudsz, nyilván. Ha mondjuk verekedést látsz az utcán, megteheted, hogy elfordítod a fejed és elmész mellettük. Ha mondjuk azt hallod, hogy a szomszédodban épp öli egymást "apu" meg "anyu", a gyerekek jelenlétében, megteheted, hogy befogod a füled és nem törődsz vele. A rendőrnek meg azt mondják, hogy erről a címről családi balhéról érkezett bejelentés, menj és intézkedj. És ő megy, és halvány fogalma sincs, mire számíthat, mert már lehet, hogy "apu"/"anyu" leszúrta a másikat, lehet, hogy ő rá fognak késsel támadni, netán rálőnek. Egyet tud, hogy az elkezdett intézkedést be kell fejezni, és nem úgy, hogy "jajj, ha itt nagyon hangosan kiabálnak, inkább nem megyek be". Vagy. Ha a rendőr azt a feladatot kapja, hogy hajtson végre közúti ellenőrzést, akkor kiáll, és közúti ellenőrzést fog végrehajtani, úgy, hogy bármikor jöhet egy paraszt, aki úgy gondolja, hogy a rendőr (aki mellesleg embertársa, bár ez sokakat nem érdekel) élete szart se ér. A rendőr csak áll ott, és ha szerencséje van, nem az utolsó pillanatban rántják felé a kormányt, és talán még el tud ugrani.
És nem, nem kell sajnálni a rendőrt ezekért.
"nem azért nem mennek oda mert félnek hanem azért mert le vannak fizetve."
Egyébként tetszik ez a mondatod. Iskola példája annak, hogy ki hogyan foltozza be elképzelt kis világában azokat a réseket, amikről nincs vagy hiányos a tudása, mégis kényszert érez, hogy választ adjon, ezért kitalál valamit, aminek valóságalapja megkérdőjelezhető.
Érthetőbben: valaki szerint egyértelmű, hogy azért nem mennek oda a 20 fős cigánybandához, mert félnek. Szerinted azért, mert le vannak fizetve. Most akkor melyik az igaz? Nyilván mindenkinek nem lehet igaza mindenben!? Vagy most korrigálsz az elképzelt világodon, és ezután azt fogod tudni vélni, hogy azért nem mennek oda a 20 fős cigánybandához mert félnek és még le is vannak fizetve.
Mellesleg valamit összekeversz. A rendőrnek nem az a feladata, hogy odamenjen a 20 fős cigánybandához. Miért menjen oda hozzájuk? Mert cigányok? Jah értem, természetesen akkor biztos bűnözők is. :)
Jaja. Tényleg nem feladata csak úgy random odamenni 20 cigányhoz még, ha félelmet keltenek. Jogszabály sincs erre, ergo lehetőség sincs.
20 gárdaegyenruhás/ vagy bármilyen a cigányságban félelmet keltő öltözékben lévő csoportosulást viszont a nap bármely szakában igazoltathatnak, akár előállíthatnak stb:), mert van rá jogszabály.
Hozzászólásod (72%-os) már majdnem olyan provokáció, mint amivel Én szoktam flémelni :)
Mit javasolsz pl a Baross utcán este munkából, vagy fősuliról hazasétáló nemcigóknak, akikbe n+1-szer kötött bele a "20 fős cigánybanda"? Jah, hogy tegyenek feljelentést? :)))), vagy menjenek többed magukkal? vagy NEMÁSZKÁLJÁLARRA!!
Pontosan tudod mire gondolt a fenti úriember, még, ha a dühét hazugságokkal kompenzálja akkor is.
Az meg lehet, hogy intézkedést be kell fejezni, de Kozma gyilkosságnál is voltak civilben rendőrök (nem avatkoztak be. miért is nem?:)
Az hogy nem félnek a cigányoktól nekem senki nem adja be. Az intézkedést befejezitek, de ha csak mód van rá kerülitek az olyan helyzeteket, hogy konfliktusba kerüljetek velük ergo megvárjátok a feljelentést és megkezditek az eljárást:)(jah nyilván hazugsággal kompenzálok én is, mert ilyen nincs és valóban a lakosság védelme legyen a cél, nem egy ügy lezárása:)
Ezért utálják rengetegen a rendőröket, mert segíteni/megelőzni igazából nem tudnak (törvények miatt legtöbbször), ha sikerül megvédeni magad kérdőre vonnak/b@szogatnak (törvények miatt), ámde a büntetésosztást már igen olajozottan működtetik (szintén a törvények miatt).
A lényeg: kerülni kell a cigányokat, de már rendőröket is:D
Z
Valóban, tényleg inkább szántam provokatívnak a második felét, mint konstruktívnak. Nagyon jól tudom, mire gondolt az írója. Te meg azt tudod nagyon jól, hogy általában nem szokásom provokatívan írni, nem is szeretem, amíg azt nem látom, hogy teljesen fölöslegesen erőlködöm a konstruktív beszélgetés irányába tereléssel. :)
Azt is tudod már nagyjából, hogy nem igazán borulok le a fenséges "cég" előtt, tudod, mi a véleményem. És azt is tudjuk, hogy miként alakult ez a mi kis "kapcsolatunk". :) Ez az út mindenki előtt nyitva áll, hogy megismerje a másik oldalt is (ha már mindenáron külön oldalra akarjuk helyezni a rendőröket és civileket).
Amúgy az intézkedés befejezését és a cigókat vegyük külön, mert más a "háttértörténete" a kettőnek, és külön hozzászólásokban is íródtak. :)
Mellesleg, mégis csak van igazság abban, hogy félnek a cigóktól... hellyel-közzel igaz is, annyi eltéréssel, hogy nem feltétlen a cigóktól félnek... ők is nagyon jól tudják, hogy hogyan lehet velük "beszélni", csak azért bek*rnák őket a Bastilles-ba. Ha az egész ország nem tud mit kezdeni velük, miből gondoljátok, hogy majd Kovács 12. Béla őrmester fog Rambó-t játszani velük szemben? Persze, ez lenne a dolga, csak ha az állam így babusgatja őket, mint a hímes tojást, akkor nem biztos, hogy egy rendőrt komolyan vesznek.
Arról nem beszélve hogy ha a rendőr rágondol hogy elő vegye a fegyverét már kb 187 vizsgálatnak teszi ki magát, egyszerűen nem védheti meg magát.
Mert ha elő vette miért nem használta ha használta miért használta, ha 20 fős cigánybandáról van szó akkor még rasszista is. Egyszerűen nem jöhet ki jól a dologból, hozzáteszem én sem mennék oda ha rendőr lennék mert nem tudsz eljárni helyesen. kicsit nagyobb hatalmat kellene nekik adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!