Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez most vicc volt, vagy...

Ez most vicc volt, vagy halálosan komoly? Nincs járőr kocsi?

Figyelt kérdés
Tegnap tanúja voltam egy közterületen lévő botránynak,itt Budapesten a 6 kerületben.A sértett telefonon kihívta a rendőrséget illetve csak akarta, mert azok bizony nem jöttek ki.Vártunk közel másfél órát rendőrség sehol.Közben kétszer lett "rájuk" telefonálva...Majd közel kétórás várakozás után,már nem volt értelme tovább várni mindenki elment.Szerencsére én a sértett telefonszámát elkértem,ha esetleg szüksége lenne rám.Így tudtam meg tőle a következőt:Nem is voltak kint a helyszínen,és arra hivatkoztak,hogy az egész kerületben összesen egy darab járőr kocsi van szolgálatban,így nem tudnak mindenhová menni(?)Egy darab járőrkocsi???Létezik ilyen egy ekkora kerületben????
2011. aug. 2. 16:26
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Tegnap óta elég sok történetet hallottam,hogy a rendőrök nem mennek ki.Vagy ha igen órákkal késöbb.Igen,csak addigra egy embert agyonlehet ütni,szúrni,és az elkövető árkon bokron túl van.Ezzel szemben viszont,egy áruházi lopásért 10 percen belül kimennek,ha a biztonságiak hívják őket.Így van ez a büntetésekkel is,lopásért éveket kap mindenki egy vérbeli bűnöző meg szabadlábon védekezik évekig.
2011. aug. 2. 17:53
 12/43 anonim ***** válasza:

Egyrészt, hogy ki hány évet kap, meg ki védekezhet szabadlábon, nem a rendőr dönti el.

Másrészt, a büntetés és a szabadlábon védekezés két külön fázisa az eljárásnak. Illetve nem teljesen, de akkor sincs köze a kettőnek egymáshoz.

2011. aug. 2. 18:03
 13/43 anonim ***** válasza:

Erre nekem is van egy történetem.

Egy ismerősöm hazaért mikor éppen betörtek hozzájuk.

Hívta a rendőröket akik mondták azonnal kimennek, durván 1 km-re van a rendőrség. Utána hívta a lányát is aki meg telefonált a barátjának. A poén az volt, hogy a barát előbb érkezett meg.

2011. aug. 2. 18:03
 14/43 anonim ***** válasza:
67%

Létezik ilyen. Nálunk olyan is volt már, hogy járőr sem volt kint. Most pedig szerelnek le még a kollégák. Ennél is kevesebb rendőr lesz. Úgyhogy van még lejjebb.

Olyan is van, hogy nincs üzemanyag kimenni, olyan is, hogy nincs járőr, és olyan is, hogy nincs autó. De történt már olyan is, hogy elfogyott a papír a nyomtatóból, és saját pénzből kell venni. Mesélnék még szívesen, mire nincs pénz.

Köszi Pintér, Lázár, Balsai az életpályamodelleteket!

2011. aug. 2. 18:50
 15/43 anonim ***** válasza:

"Most pedig szerelnek le még a kollégák. Ennél is kevesebb rendőr lesz. "

Miért szerelnek le?

2011. aug. 2. 18:55
 16/43 anonim ***** válasza:
Azért, mert inkább kimennek külföldre dolgozni, ha nem mehetnek el nyugdíjba. Nincs értelme itt maradni. Kint jobban megbecsülik anyagilag, és erkölcsileg is. Én is gondolkodom rajta. Több ismerősöm is leszerelt, kiment külföldre, mert 65 éves koráig nem akarja ezt csinálni.
2011. aug. 2. 20:43
 17/43 A kérdező kommentje:

65 éves korig nem akarja ezt csinálni'

-Ez elég szomorú,hogy így vélekednek a rendőrök.Emberek százezrei dolgoznak éhbérért,mert muszáj.Emberek százezrei 65 éves korukig,vagy ameddig bírják dolgoznak,mert muszáj.Emberek tízezrei napi 16-18 órában dolgoznak,mert az is muszáj.A rendőrök mennyiben különböznek ezektől az emberektől?Semmivel.De ezt ők másként látják,na ezért nincs rendőr aki szükség esetén intézkedjen.

2011. aug. 2. 21:45
 18/43 anonim ***** válasza:

Na várj csak, ez amolyan dögöljön meg a szomszéd tehene is szagú.

Egyrészt, ha valaki muszájból csinál valamit, főleg éhbérért rabszolgamunkát, akkor csináljon mást. De! Tudom, hogy vannak olyanok, akik ha akarnának se tudnának mást csinálni. Ez tény. Sajnálatos tény. Főleg a mai világban, mikor még mindenféle szakképesítéssel se találnak a végzettségüknek megfelelő munkát.

De! Aki nem muszájból csinálja, az miért ne változtathatna? Aki teheti, miért ne változtathatna? Szép és jó dolog a hivatástudat, sok fiatal kezdő rendőr tele van vele, de ennél a cégnél az hamar elfogy, és állhat be a sorba robotolni. Mert ez megy a cégnél. Van, aki így is csinálja. És van, aki úgy dönt, hogy megpróbál mást. Kockázatos, de miért ne. Inkább, mint raboskodni ennél az ostoba cégnél. Szerintem ez lenne az ideális. Ha lehetősége lenne mindenkinek megtalálnia azt a munkát, amit szeret is csinálni, és ahol meg is becsülik a munkáját. Ezt nagyon sokan nem tehetik meg ma. Sajnos.

2011. aug. 2. 21:51
 19/43 anonim ***** válasza:
Kérdező. Igen kimegy külföldre, vagy dolgozik mást. Ha nincs korkedvezmény, akkor nem mindegy mit dolgozunk? Majd fenntartja a rendet aki akarja. Semmivel nem különbözünk az átlag embertől most már. Ezért is gondolkoznak sokan úgy, hogy keresnek egy kevésbé veszélyes munkát több megbecsülésért, magasabb bérért. Ha olyan jó rendőrnek lenni, akkor tessék jönni feltölteni a helyet. Létszámhiány van.
2011. aug. 2. 22:45
 20/43 A kérdező kommentje:

'létszám hiány van'

-a tévé, rádió pont az ellenkezőjét állítja.És az a sok "szakmunkás bajszú hetyke legény"meg a "tűzvörös hajú,félméteres műkörmös leányok"ők mit csinálnak?Mármint a frissen végzett rendőrökről beszélek...mert azokból van ám szép számmal,legalábbis a mi környékünkön.Igaz,a szerencsétlen csöveseket ba@tatják,meg az engedély nélkül áruló hajléktalant.Ami fontos lenne azzal nem nagyon törődnek.

2011. aug. 3. 15:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!