Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez igaz? (többi lent)

Ez igaz? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm azt mondta hogyha megállít a rendőr és csinálok valami szabálytalanságot pl : megyek segédmotorral és nem ég a lámpám(kötelező mindig égnie) és adná a csekket akkor mondjam neki hogy nem fogadom el inkább jelentsen fel(megnéztem ha nem fogadom el tényleg fel (kéne) jelentenie). Ugyanis ha feljelent el kell mennem a tárgyalásra ahol:

1. többet nem fizethetek a bírságnál(amennyit a csekken is fizetnem kellett volna)

2. a tárgyaláson a rendőrnek is meg kell jelennie aki csak szolgálaton kívül(tehát szabadnapján) jelenhet meg a tárgyaláson ami elég ösztönző, hogy ne jelentsen felhanem engedjen tovább. Amennyiben valahol ez a dolog sántít légyszi szóljatok!

2011. jún. 28. 22:08
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

Ne haragudj, de nekem is Simson Star om van :)

És elfér az izzókészlet sőt még pót gyertya, gyertya kúlcs csavarhúzó, gumi ragasztókészlet,egy törlő rongy, 1 doboz gyufa, egy szigszalag, aztán még a pumpának is van helye,de az nekem már nincs meg sajnos hozzá:)

Tehát el kell férjen, nem beszólni akartam, csak végig olvastam és mondom azért el lehet rakni a dolgoka.

1 kérdés: van akku, vagy generátorra van kötve a lámpa dudda stb... mert nekem úgy van. :) üdv!

2011. okt. 26. 22:47
 22/23 anonim válasza:

"Elmondom ez hogyan működik, mivel ez a munkám."

Szia, tőled kérdeznék: mi történik ha nem fogadomel a helyszínit és kérem, hogy inkább jelentsenek fel. nincsen felvétel a szabálysértésről és nem írok alá semmit, pl. felálltam a járdára a reptéri parkolás helyett elég a rendőr szava meg az irománya? véleményem szerint ejti az ügyet az előadó bizonyíték hiányában. De kíváncsi vagyok mert lehet, hogy rosszul okoskodok. nyilván be kellene tartan ia szabályokat stb stb. Ez nem mindig egyszerű a rendőrök többsége pedig valóságos lelki fröccsbe kezd és csodálkozik, ha azt mondom, hogy tudom, hogy mit hibáztam és szándékosan tettem, vállalom a büntetést. mi van ha mondom, hogy nem érdekel a szájkarate, jelentsen fel? Tudom, hogy vannak rendes rendőrök is sőt találkottam már ilyennel is olyan esetben is amikor épp lemeszelt:)

2011. nov. 4. 19:25
 23/23 anonim ***** válasza:

Ha járdára állsz fel, akkor készítenek fényképet. De amúgy elég a rendőr jelentése. A feljelentésre rá kell írni, hogy a helyszíni bírság aláírását megtagadta. Nem zárható ki, hogy ki bírod magyarázni magad valami csoda útján utána, de ekkor is a fellebbezés, utána járás, stb. Ha pedig a rendőr 5000Ft helyszíni bírságot akart volna írni, és ezt megtagadod, akkor nyilvánvalóan ennél nagyobb lesz az összeg. Helyszíni összege 3-20eFt, a feljelentésért pedig akár 150eFt-ot is kaphatsz.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor a normális hozzáállással meg lehet úszni, és el lehet hárítani a hibát, és senkinek sem lesz kellemetlen.

2011. nov. 5. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!