Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez igaz? (többi lent)

Ez igaz? (többi lent)

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm azt mondta hogyha megállít a rendőr és csinálok valami szabálytalanságot pl : megyek segédmotorral és nem ég a lámpám(kötelező mindig égnie) és adná a csekket akkor mondjam neki hogy nem fogadom el inkább jelentsen fel(megnéztem ha nem fogadom el tényleg fel (kéne) jelentenie). Ugyanis ha feljelent el kell mennem a tárgyalásra ahol:

1. többet nem fizethetek a bírságnál(amennyit a csekken is fizetnem kellett volna)

2. a tárgyaláson a rendőrnek is meg kell jelennie aki csak szolgálaton kívül(tehát szabadnapján) jelenhet meg a tárgyaláson ami elég ösztönző, hogy ne jelentsen felhanem engedjen tovább. Amennyiben valahol ez a dolog sántít légyszi szóljatok!

2011. jún. 28. 22:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki,utána verd meg az ismerősöd.

A nyakadba varrják a perköltségtől kezdve a rendőr szabadságolásán át a takarítónő aznapi fizetését is.

Másrészt régebben ha a helyszini birság 5000 Ft lett volna, "felajánlotta" a rendőr a feljelentést ami 30000 Ft-nál kezdődött.

2011. jún. 28. 22:20
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
A feljelent az nem jelent bírósági tárgyalást. Az csak azt jelenti,hogy egy irodában ülő rendőr elolvassa a jelentést és az alapján szabja ki a büntetést. Te pedig megkapod írásban és majd fellebezhetsz. Aztán ugyanaz a rendőr az irodában ülve ezt elutasítja. és fizetsz tízszer annyit. Bíróságra akkor menne az ügy, ha nem szabálysértés lenne.
2011. jún. 28. 22:23
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, a segédmotornak nem kell nappal is világítás, csak a motornak.

A helyszíni szabálysértést nem kötelező elismerni, de ha elismerted, később nincs fellebbezés! Ha biztos vagy az igazadban, nem kell elismerni a szabálysértést!

Ha feljelent, a büntetés általában több lesz mint a helyszíni lett volna.

Nem biztos, hogy a rendőr is jelen lesz a tárgyaláson.

2011. jún. 28. 22:25
 4/23 anonim ***** válasza:
54%
Rendben. Fújja csak meg ezt a szondát!
2011. jún. 28. 22:47
 5/23 anonim ***** válasza:

Írtak már előttem igaz dolgokat is de hülyeséget is. Elmondom ez hogyan működik, mivel ez a munkám.

Ha a helyszíni bírságot aláírod (pl. 5000Ft) azzal elismerted a szabálysértést, és fellebbezésre nincs lehetőséged.

Ezeknek a feltételeknek kell megfelelni:

- Elismered a szabálysértést

- Nem vitatod az összeget

- Alá írod a szervényt

Tehát ha ezeket elfogadod akkor helyszíni bírságol, ha nem, akkor feljelent. Szabálysértési feljelentést tesz, azaz kitölt egy papírt amiből te nem kapsz példányt. A rendőr ír egy jelentést, a szabálysértési előadó pedig elbírálja, és kipostáz neked egy összeget (ami azért az eredeti helyszíni bírság minimum 2-3 szorosa). A rendőrnek nem kell megjelenni a tárgyaláson.

Olyat már hallottam viszont, hogy egy szabálysértésnél a rendőr hangfelvételt készített, a szabálytalankodó viszont az elismert bírságot megtámadta 3 tanúval. Mikor a hangfelvételt bemutatta a bíróságon, a 3 tanú már ment is a börtönbe hamis tanúzás bűncselekménnyel.

"1. többet nem fizethetek a bírságnál(amennyit a csekken is fizetnem kellett volna)"

De többszörösét fogod!

"2. a tárgyaláson a rendőrnek is meg kell jelennie aki csak szolgálaton kívül(tehát szabadnapján) jelenhet meg a tárgyaláson ami elég ösztönző, hogy ne jelentsen felhanem engedjen tovább."

Nem kell megjelennie. Ha meg kell, akkor is elszámolják neki munkaidőnek. Feljelenteni semmivel sem nehezebb, mint helyszíni bírságolni.

2011. jún. 29. 10:28
 6/23 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, ha bukod a fellebbezést, vagy pert, akkor a teljes tárgyalási költség+feljelentés téged terhel.

Ezért van az, hogy megéri aláírni az 5000Ft-os csekket. Nem kell szabálytalankodni(főleg nem rendőr előtt), és nincs baj. De a hibái után felelnie kell az embernek. Sokszor a szabálytalankodó viselkedésén múlik, hogy figyelmeztetik, vagy 20eFt-ra bírságolják. Nem is beszélve arról, aki kiharcolja magának a feljelentést, és a több 10eFt-os bírságot.

2011. jún. 29. 10:33
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Na ez így nem teljesen igaz! Ha tanulói jogviszonyban vagy, nincs kereseted, és valóban egy kiégett izzó miatt akar megbüntetni lebbez fel! Miért is?

1.)2010 óta nem kell hogy legyen nálad izzókészlet.

2.)Kiéghetett menet közben is, pedig te ellenőrizted elinduláskor.:)

3.)Bassza meg az a rendőr aki emiatt megbüntet.

Egyébként rendőr vagyok én is!:)

2011. jún. 29. 14:04
 8/23 anonim ***** válasza:
-- de ez csak kiégett izzóra igaz, ha csinálsz valami baromságot, pl. nincs rajtad bukó, akkor nehogy fellebbez, mert megszívod. Valaki meg írta h kismotoron nappal nem kell égnie az izzónak, ez téves, kismotoron MINDIG, MINDENHOL, égnie kell.
2011. jún. 29. 14:06
 9/23 anonim ***** válasza:

Kedves kolléga. Akkor nagyon jól tudod, hogy az SzR 48,és 54, hogyan fogalmaz. Azt is, hogy minden szabálysértést szankcionálni kell. Ha mást nem, figyelmeztetsz. Én azt írtam ami a törvényben,rendeletben van. Ha olyan kollégával találkozik, aki szól érte, és a kérdező pedig elkezdené neki mondani, hogy: de hát nekem rendőrök mondták, hogy nem szoktak büntetni, meg izzó sem kötelező, stb. Akkor 20eFt-os csekkel a kezében fog elmenni, mert valami hibát úgy is talál.

Én is rendőr vagyok, mégis mindig bekötöm az övet, néha megnézem a fényberendezést, vettem EÜ dobozt, és pót izzókat (tudom, hogy nem kötelező),de legyen kéznél, ha cserélni kell. Mert annál szarabb dolog nincs,mikor rendőr, rendőrt büntet.

Szóval kapcsold fel azt a lámpát, szokj hozzá, és nem nyűg lesz, hanem a folyamat része. Ismerd el a hibáidat, és próbálj meg változtatni rajta. Akkor leszel higgadt, szabályos, és nem fognak megbüntetni. Nincs a homlokomra írva, hogy police, és nem is szoktam soha az igazolványt elővenni, ha megállítanak, mivel szabályosságra törekszem. Nem büntettek még meg soha. Kopp-kopp.

2011. jún. 29. 15:15
 10/23 anonim ***** válasza:

14.04-es kollégának:

A tanulói jogviszony kit érdekel egy közúti ellenőrzésnél?

- Ha 18. életévét betöltötte --> lényegtelen a jogviszonya, simán bírságolható.

- Ha 18 év alatti --> szintén mindegy a jogviszony, az önálló vagyon vagy kereset számít.

2011. jún. 29. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!