Ha késsel / sav arcra öntésével védem meg a húgom, a kutyáim és magam komolyan támadó kutyáktól, kaphatok büntetést?
A gázspay sz.rt sem ér.
Nem magánterületet védenek a kutyák, hanem egyszerűen kiszabadultak, tehát mi nem teszünk semmilyen törvénybe ütköző dolgot.
Jaj, hagyjuk már ezt a naivitást. Szeretem az állatokat és még a legyet is inkább kihessegetem a lakásból, minthogy lecsapjam, de azért mindennek van egy határa. Ha egy állat agresszív, megtámad és egyértelműen veszélyt jelent rám, akkor ott nincs kecmec, vagy én kapom szét őt, vagy ő engem. Ez életösztön kérdése, ami minden egészséges emberben megvan. A problémáról meg annyit, hogy nálunk is van egy durván másfél mázsás, csupa izom "öleb". Kerítés nincs, mert minek, csak egy lánc, amit már háromszor eltépett. Szóltunk a gazdájának, elhajtott a fenébe, hogy nem bánt. A közterületisek és az állatvédők nem foglalkoznak vele, a rendőrséget nem érdekli, amíg vér nem folyik. Így most is itt van a szomszédban a drága, én meg félhetek este egyedül hazajönni, mert hátha későn veszem észre és nem tudok előle bemenekülni valahova. Anyámat már megkergette egyszer. Fontos dolog az állít- és természetvédelem, de azért legyünk realisták már egy kicsit könyörgöm. Érző lény a kutya, persze. Mert én nem? Engem lehet rettegésben tartani, csak az "érző lényecskét" meg ne bántsam, eh? Nem kéne a kettős mérce...
Egyébként szerintem ez bőven az önvédelem kategória, szóval azért nem lehet bajod, hogy megvéded magad. Az már más kérdés, hogy disznóölő késsel és veszélyes anyagokkal járkálni nem feltétlen szabályszerű, ezért megbüntethetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!