Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Gyors hajtásért 300. 000 Ft...

Gyors hajtásért 300. 000 Ft bírságot kaptam, csakhogy a gépkocsim akkor a végrehajtói zár alá helyezésen volt van most is. Jogos hogy engem büntetnek?

Figyelt kérdés
A gépjárművemet lefényképezték gyors hajtásért 81 Km túlhajtásért 300.000 Ft bírságot szabott ki a Szombathelyi Dandár tábornok. 2011 Január 06. án a gépjárművemet a forgalmi engedéllyel kocsi kulcsaival zár alá vette a végrehajtó, azt sem tudom hol van a kocsim.2011 március 12. jött a szabálysértési felszólítás,fellebbeztem a tények feltárásával amit elutasítottak mondván hogy a kocsi üzemben tartója én vagyok. A végrehajtónak is bemutattam a kódok alapján a képet a végrehajtó azt mondta fizessem be a büntetést, mert erre is végrehajtást rendelnek el.A furcsa még az hogy a gyorshajtást azt 285 Km re távolabb követték el attól a helytől ahol a kocsit tárolták, zár alá vették.Egyik ismerősömnek is zár alá vették a kocsiját a végrehajtó ugyan az aki az enyémet, s tele tankkal adta át a végrehajtónak, s amikor vissza kapta üres tankkal adta vissza a végrehajtó, s a km órában 548km rel több volt mint a zár alá vételkor. bírósági eljárások voltak a végrehajtó ellen az ügyben mindegyik eljárást a végrehajtó javára ítélték a bíróságok egy óriási korrupció volt az ügyben , lehet hogy az én kocsimat is e végrehajtó használta használja. Használhatja e egyáltalán ez esetben ? S a bírságot ki fizeti ilyenkor?Kérhetek e kártérítést a használatáért a végrehajtótól ? Mit tehetek az ügyben ?
2011. ápr. 25. 10:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Légy szíves írd már meg a fejleményeket majd!
2011. ápr. 27. 18:39
 22/30 A kérdező kommentje:
Fogom az ügyben tájékoztatni az oldalt, most be kell utaznom pénteken 10 órára a végrehajtói irodába a végrehajtó idézésére.De a pártfogó ügyvéd kirendelése folyamatban van.Egyenlőre ennyi az ügy mindenről befogok számolni.Köszönöm hogy ilyen sokakat érdekel ez az ügy, s hogy elítélik a végrehajtó eljárását.
2011. ápr. 28. 12:26
 23/30 A kérdező kommentje:

Mint ígértem beszámolok az ügyben.Pénteken az önálló bírósági végrehajtó idézését teljesítettem. A következőt akarta, a pénteki napra szóló gépjárművem foglalási jegyzőkönyvét becsérték meghatározása ügyében szerette volna alá íratni velem e jegyzőkönyvet, amit nem írtam alá, mondtam már ezt megtette előbb is s gyorshajtásért szabálysértésért felelnie kell.A végrehajtó azt mondta de a korábbi foglalási jegyzőkönyv nem jó, azért kell másik,s kérte ha adok a zsebébe 100.000 Ft ot megúszhatom a kocsi árverezését,mondta ha nem írom alá kifogja küldeni a címemre, s ez az érvényes, a régit dobjam a tűzbe,mondtam az már vizsgálat alatt van, s elkezdett velem üvöltözni minden féle trógernek csalónak elhordott

állítólag május 04. 10 órakor lesz az árverezés a kocsimnak, s kérdeztem ez szabályos ? Azt felelte az a szabályos amit ö annak tart. Mondtam rendben az Önkormányzathoz nem kell ezt kitennie ? Azt mondta Nem.

Hát most ez történt.

2011. ápr. 30. 13:28
 24/30 anonim ***** válasza:
84%

Vittél magaddal valakit tanúnak, vagy egyedül voltál a végrehajtónál?

Ha még nem tetted meg, küldd el az egész történetet az összes papír másolatával Tvknek, újságoknak. Azt is, hogy mikor és hol akarja árverezni a kocsid.

2011. ápr. 30. 13:58
 25/30 anonim ***** válasza:
Mi volt május 4-én? Van valami újabb fejlemény?
2011. máj. 7. 07:52
 26/30 anonim válasza:
32%
Behajtó cégnél dolgozik barátom mint sofőr, neki kell kimenni a kocsikért, elveszik, utána kb 3-4hétig járnak a kocsival utána viszik a bank telepére ez bevett szokás. Így van mindíg más kocsija havernak:)
2011. máj. 10. 18:42
 27/30 anonim ***** válasza:
Ennél undorítóbb dolgot már rég olvastam...
2011. máj. 13. 15:36
 28/30 anonim ***** válasza:
Az objektív felelősséget akkor kell alkalmazni, ha másképpen nem lehet utolérni a szabálysértőt. Viszont jelen esetben abszolút hitelt érdemlő módon tudod bizonyítani, hogy kizárt, hogy te vezettél volna.
2011. máj. 13. 19:01
 29/30 anonim ***** válasza:
Mi lett végül az ügyből?
2011. aug. 12. 16:23
 30/30 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi vagyok!
2011. szept. 5. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!