Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Gyors hajtásért 300. 000 Ft...

Gyors hajtásért 300. 000 Ft bírságot kaptam, csakhogy a gépkocsim akkor a végrehajtói zár alá helyezésen volt van most is. Jogos hogy engem büntetnek?

Figyelt kérdés
A gépjárművemet lefényképezték gyors hajtásért 81 Km túlhajtásért 300.000 Ft bírságot szabott ki a Szombathelyi Dandár tábornok. 2011 Január 06. án a gépjárművemet a forgalmi engedéllyel kocsi kulcsaival zár alá vette a végrehajtó, azt sem tudom hol van a kocsim.2011 március 12. jött a szabálysértési felszólítás,fellebbeztem a tények feltárásával amit elutasítottak mondván hogy a kocsi üzemben tartója én vagyok. A végrehajtónak is bemutattam a kódok alapján a képet a végrehajtó azt mondta fizessem be a büntetést, mert erre is végrehajtást rendelnek el.A furcsa még az hogy a gyorshajtást azt 285 Km re távolabb követték el attól a helytől ahol a kocsit tárolták, zár alá vették.Egyik ismerősömnek is zár alá vették a kocsiját a végrehajtó ugyan az aki az enyémet, s tele tankkal adta át a végrehajtónak, s amikor vissza kapta üres tankkal adta vissza a végrehajtó, s a km órában 548km rel több volt mint a zár alá vételkor. bírósági eljárások voltak a végrehajtó ellen az ügyben mindegyik eljárást a végrehajtó javára ítélték a bíróságok egy óriási korrupció volt az ügyben , lehet hogy az én kocsimat is e végrehajtó használta használja. Használhatja e egyáltalán ez esetben ? S a bírságot ki fizeti ilyenkor?Kérhetek e kártérítést a használatáért a végrehajtótól ? Mit tehetek az ügyben ?
2011. ápr. 25. 10:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"Amúgy meg fel kell jelentened az eljáró rendőrt/renőrséget, a NNI irodánál eljárási szabálytalanságért + valami összejátszás gyanújával.

Hipp-hopp előveszik és nem szórakozik többet:)"

Ezt hogy gondoltad? A rendőr a hibás, mert lefényképezett a trafi egy gyorshajtó autót?? LOL

A végrehajtó ellen a végrehajtói kamaránál is tudsz intézkedni, egyébként ha van panaszjog (szerintem biztos van), tegyél panaszt a bírságot elrendelő határozat ellen (határidőn belül!), amihez csatold a végrehajtói lefoglalásról szóló irat másolatát is. Persze más a helyzet, ha el lett szállítva tőled a gépkocsi, illetve akkor is más, ha otthagyták nálad. Én mindenképpen jelenteném ezt a dolgot, akkor is, ha esetleg a bírságról szóló határozatban a panasznak nincs halasztó hatálya a kifizetésre nézve.

2011. ápr. 25. 11:18
 12/30 anonim ***** válasza:

Nem nem:) nem úgy értettem.

Megkapta a 300000-es csekket, ellebezett, hogy nem vezethette az autót. Ilyen esetekben a rendőrségnek el kell járnia, hogy, ha megmutatta a papírt az autó lefoglalásról!

Erre mondtam, hogy jelentse fel az eljáró hatóságot, mert minden a papír, ha nem igazol semmit?

(szerintem csak elnézte a rendőr, nem rosszindulatból/félelemből/korrupcióból nem fogta fel a papír jelentetést)

Kérdező. Még egyszer vidd a papírt a rendőrségre.

Lehet nem is az lesz az előadó és nem fog értetlenkedni.

Mindenképp jelents fel a végrehajtót (jogi fórumon egyeztess, hogy miért: pl.: rongálás, szabálysértés)

és villants fel a rendőrnek, hogy Ő, vagy kollégája mekkora hibát vétett, mikor figyelmen kívül hagyta a papírt (még akkor is, ha nem az ő dolgok)

Utálom azt az országot:(

2011. ápr. 25. 11:32
 13/30 A kérdező kommentje:

A kocsimat én vittem a megadott időpontra s napon a végrehajtónak aki elvitte onnét a kocsit, azt hogy hová nem tudom. a foglalási jegyzőkönyvben minden adat rögzítve van időpont is. Ezt megküldtem Szombathelyi Dandár Tábornoknak mégis elutasították a kérelmemet azzal hogy a gépkocsi adatai egyeznek, a rendszáma jól olvasható s mindenért a kocsi üzembentartója felel. A végrehajtó aki zár alá vette a kocsimat az is azt mondta fizessem csak ki mert ha nem végrehajtást fognak , kértem had nézhessem meg a kocsimat, a Km órát szeretem volna egyeztetni hogy nincs e eltérés az átadáskori feljegyzett Km óra állásától , de a végrehajtó elkezdett üvöltözni velem s kizavart irodájából , sőt kitűzte árverezésre az autómat, ami meglepett mert a foglaláskor a becsült ár nincs megadva, de négy hónapos új autó, a tartozásom meg 300.000 Ft de ennek felét már a munkabéremből tiltják folyik a le tiltás. Most a végrehajtó minden képen szabadulni akar árverezéssel az autómtól. Törvényes ez ? Ismerősöm panasszal élt a végrehajtói Kamarához nyolc levelet írt nekik mire válaszoltak, hogy a végrehajtó törvényesen járt el, az ügyészség meg vádat emelt a végrehajtó ellen az ügyben.tehát a végrehajtók azt csinálhatnak amit akarnak, tisztában vannak azzal hogy megvédi a bíróságok Őket.Csak azt nem tudom minek van az Igazságügyi Minisztérium ha majomnak nézik őket, úgy át basszák őket ahogy akarják.

A végrehajtó nevét címét nem adhatom meg a nyilvánosságnak.

2011. ápr. 25. 11:47
 14/30 A kérdező kommentje:
Még annyit hasonló ügy ( a néhai szüleim házában senki nem lakik 12 éve már, mégis kell a szemétszállításért fizetni ugyan úgy mintha szállítanák folyamatosan a szemetet, pedig még csak kuka sincs. Az ügyben a megszüntetési keresetemet elutasította a bíróság hogy fizetni kell ha van ha nincs szolgáltatás, más különben rá teszik a házra a költségeket.Magyarország a legfurcsább országok közé tartozik, nem értem ha egyszer bizonyított hogy nem lakik senki az ingatlanba akkor miért kell fizetni azért mert semmit nem csinált a szolgáltató?
2011. ápr. 25. 11:55
 15/30 anonim ***** válasza:

Utóbbi kérdések egyszerű.

A szemétszállítás a kommunális adó része. A szemétszállításidat kell "levonatni" a kom. adóból.

2011. ápr. 25. 11:57
 16/30 anonim ***** válasza:

Utolsó: a szemétszállítás nem a kommunális adó része. Nálunk évtizedek óta van mindkettő: teljesen különböző számlaszámra kell fizetni, a komm.adót félévente ingatlanonként meghatározott összeget; a szemétszállítást pedig negyedévente heti X forintot (függetlenül attól, hogy raktál-e ki kukát vagy sem)

Kérdező:

A foglalási papírjaiddal, a rendőrségi papírokkal (a bírság és az elutasítás is), a te fellebbező leveleddel menj be a bíróságra a legközelebbi panasznapon (minden bíróságon kell lennie minden héten bírósági panasznapnak), ott megmondják törvényileg mit tehetsz.

Ezen kívül az összes papír fénymásolatával küldj levelet az NNInek és ugyanezt az eljáró rendőrségnek is, a végrehajtói kamarának, a megyei ügyészségnek. Valamint TVnek, és újságoknak. A levélben sorold fel hogy ezt a levelet kiknek küldted el egyidejűleg.

A végrehajtó persze hogy azt mondja, hogy fizesd ki a büntetést (ha nem a lefoglalás helyéről a tárolás helyére szállította az autódat, akkor jogtalanul használta)

Ha az illetékes bíróság a végrehajtó ügyeit eltussolja, kérheted, hogy elfogultság miatt más megye bírósága tárgyalja az ügyet, ha feljelented a végrehajtót.

Nem ártana egy ügyvédet is felkeresned, jobban tudják az jogot és a jogi kiskapukat is, mint az itt írogatók.

A leveleket ajánlva add fel, és kérj róla e-értesítést.

Mindenről legyen másolatod, és az eredeti példányokat ne nagyon add ki a kezedből (hihetetlen mi minden el tud tűnni, egy-egy ügy vizsgálatakor)

2011. ápr. 25. 12:31
 17/30 anonim ***** válasza:
69%

"mindenért a kocsi üzembentartója felel"

- Igen, KIVÉVE, ha az üzembentartó meg tudja nevezni azt a személyt, aki az adott időpontban a gépjárművet vezette. Te pedig PONTOSAN meg tudod nevezni a végrehajtót, akinek a kocsit átadtad. Innen kezdve a végrehajtó felel azért, amit a kocsival elkövettek.

Pedro

2011. ápr. 25. 12:59
 18/30 anonim ***** válasza:

Pedro-bá ez csak félig igaz:)

....nem csak meg kell neveznie a vezetőt (személy szerint), hanem a vezetőnek is el kell ismernie...

Egy végrehajtónál meg sok ember dolgozhat. A végrehajtót kell feljelenteni és ők maguknak kibogozzák a szálakat, hogy abban az időben ki vezette a verdát....

"Z"

2011. ápr. 25. 16:19
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Yeee. Ez is csak félig igaz. Ugyanis, ha a kocsit ELSZÁLLÍTOTTÁK, akkor hiába ő a tulajdonos, NINCS OLYAN HELYZETBEN, hogy befolyása legyen arra, hogy ki vezeti a kocsiját. És ha a végrehajtó aláírta, hogy átvette az ÖSSZES kulcsot, akkor elismerte, hogy KIZÁRÓLAG neki van erre ráhatása.

Innen már egyenes út egy bírói döntés. (Feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen...)

Pedro

2011. ápr. 25. 23:37
 20/30 anonim ***** válasza:

Hogy az a...!! Kérdező, menj a jogiforum.hu oldalra, ha még nem tetted. Készségesen válaszolnak ott. Remélem sikerül megoldani a problémát, s a mocsok végrehajtó megkapja a büntetését!

Komolyan mondom ebben az országban mindent lehet nekik... :(

2011. ápr. 27. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!