Mi az a végrehajtói hatalom?
A törvényhozás megalkot egy törvényt, a végrehajtó hatalom pedig határoz, hogy ezt hogyan kell, hogyan lehet végrehajtani.
Kicsit erősen fogalmazva, a törvényhozók csak tépik a szájukat, a végrehajtók pedig számolnak, hogy ezt hogy is kell. (Ezzel persze egyiket sem akarom leminősíteni.)
Az ötödik lovas
juuj első...
Szóval a hatalmi ágak megosztása értelmében (Montesquieu) a hatalomnak 3 ága van, a törvényhozás, a végrehajtás és az igazságszolgáltatás.
A törvényhozás aki megalkotja a törvényeket, ez magyarországon az országgyűlés. (hivatalosan)
....
Ajánlom figyelmedbe Montesquieu: A törvények szelleméről c. művét. abban le van írva az eredete...
Miért?
Én nem ezt mondtam?
A törvényhozás hozza a törvényt, a végrehajtás meg kidolgozza, hogy ezt hogy lehet megvalósítani.
Nem értem mi a problémád.
Az ötödik lovas
Ezzel marha sokat segítettél.
Szerintem ezt a kérdező is tudja.
Az volt a kérdés, hogy mi az a végrehajtó hatalom. Nem az, hogy Magyarországon ki gyakorolja a végrehajtó hatalmat.
Az ötödik lovas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!