Jogos-e a parkolási bírság, ha az autóban ültem, járó motorral?
Ma jött a 30ezres bírság. Megnéztem a képet a neten. Az adott helyen KI SE SZáLLTAM a kocsiból, még a motort sem állítottam le, csak megálltam 5-6 percre mert csengett a telefon. A közlekedést nem veszélyeztettem, csak a zebra volt közvetlen előttem.
A fellebbezés is ötezer Ft. Szerintem igazságtalan.
Járó motorral, ki se szálltam, csak telefonálni álltam meg.
A fényképet ha kinagyítják sztem látszana h benne ülök. Ez se számít? Inkább telefonáltam volna menet közben?
zebra előtt 5 méteren belül nem parkolhatsz, utána viszont közvetlenül már igen. lényegtelen, hogy kiszálltál-e avagy sem, sajnos. ráadásul ha volt megállást vagy várakozást tiltó tábla akkor az előbbi esetben biztosan jogos az utóbbiban pedig valszeg jogos a büntetés ha állításod szerint 5-6 percig álltál ott. Az sok, 5 percen túl már várakozásnak számít. Tehát több oka is lehetett, valszeg jogos, be kell fizetni.
Ha pedig csörög a telefon 3 lehetőséged is van:
headset, szabályosan parkolsz, vagy nem veszed fel.
A 4. h menet közben felveszed, akkor meg jön majd a még sokkal nagyobb csekk és azon is fel leszel háborodva. Az sem megoldás sajna.
Csak akkor lehet az egészet leszarni ha a bőröd alatt is pénz van.
A büntetési tételeket pedig NEM az átlagemberek pénztárcájához igazítják.
Ahhoz meg hogy minden törvényt, szabályt rendeletet be tudj tartani, min. jogász diploma kéne, naprakészen frissült ismeretekkel.
A "vétkes" telefonhívást pedig jobban jártam volna ha fel se veszem, olyan fals hír jött ami kizökkentett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!