Parkolási bírság 6 év után?
ha, bizonyíthatóan nem kaptatok eddig semilyen felszólítást, 5 év után 100% elévült, ne foglalkozzatok vele! de, ha közben kaptatok vólna, csak nem vettétek át valami okból kifolyólag, de ők tudják bizonyítani hogy a pontos lakcímetekre kiküldték, az utolsó felszólítás kiküldésének az időpontjától kezdődik az 5 év!
(esetleg kérjétek, bizonyítékként küldjék el, az előzőekben általuk feladott felszólító levél, másolatát a tértivevényes feladóvevény számát, + a visszaérkezéskor a posta által szignált bejegyzést, a kézbesítés meghiúsulásának okáról) mindjárt nem lesz akkora a pofájuk!
Olyan 6-7 éve én is parkoltam tilosban (=nem vettem parkolójegyet), természetesen megkaptam a kis mikusláscsomagot is. Nem fizettem be. Aztán kb. 3-4 havonta küldtek leveleket, felszólításokat, hogy átadnak ennek meg annak a behajtónak stb...aztán kb. 3 éve semmit nem küldtek :)
Sztem sz*rd le.
"És ha nem is ajánlottan adták fel csak simán bedobták a postaládába?"
Bizonyítsák be.
Pontosan ezért a saját érdekükben hivatalos küldeményként kellett feladniuk és a posta nyilvántartásában az egésznek nyomának kell lennie, a levélnek náluk iktatva kell lennie stb.
Talán két évvel ezelőtt én is kaptam egy 5000 forintos bírságot,mert állítólag 5 évvel ezelőtt a párom tilosban parkolt...Mivel a párom külföldön tartózkodott,és én megijedtem a felszólítástól így rögtön ki is fizettem..Később persze a párom finoman letolt,mert szerinte pontosan az olyan emberekre mennek rá akik hasonlóképpen berezelnek az ilyen esetektől mint én...De ez még nem minden! A guta akkor ütött meg amikor rá 3 nap múlva a TV-ben mondták,hogy sokan kapnak fizetési felszólítást ami több mint 5 éve történt.Akkor egy jogász azt mondta,hogy ha valaki 5 évig semmilyen formában nem kap értesítést onnantól kezdve,nem is kell fizetnie,hisz elévült.Meg arra is hivatkozott,hogy minden esetben bizonyítania kell,hogy tényleg jogos a bírság,és a fénykép nem bizonyíték...(mert állítólag azok a fényképek elég rossz minőségben készülnek,és nem bizonyított az sem,hogy jogosan lett lefotózva...Szóval én tanultam az esetből,így a te helyedben 2 dolgot tennék.
1. Nem reagálnék rá,hisz elévült.
2.Nekik is megírnám,hogy elévült üggyel nem foglalkoznék,és nincs semmi konkrét adat a kezükben amivel tudják igazolni a fizetési felszólitásukat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!