Kihívtam a zsarukat, de nem jöttek. Vagy mégis?
Tegnap csendháborítás miatt. Megadtam a nevem, hogy csengessenek, mert csak én tudom beengedni őket. De nem csengettek. Most vagy nem jöttek ki vagy bejutottak máshogy. Lehet épp jött/ment valaki, vagy néha előfordul, hogy nem csukódik be rendesen az ajtó. Hallani nem hallottam semmit, de nem is figyeltem igazán. Kb fél órát vártam, hátha be kell engedni, addig persze megszűnt a zaj is.
Mi történhetett? Olyat megcsinálhat a rendőrség, hogy nem megy ki egy bejelentésre?
“ dohány bolt előtt sörözőkre”
Alapjáraton tilos közterületen inni.
Ez még talán ki a francot érdekel kategória, de nálunk ugyan ez a jelenség elég sok dolgot vonz magával.
Hatalmas szemetet hagynak, a rakéták 10 méteres körben eldobálva, amint lement már egy jó mennyiség akkor ordibálnak, verekednek és minden náluk gyengébb személynek beugatnak.
"Alapjáraton tilos közterületen inni."
Ezt melyik jogszabály mondja ki? Helyi rendeletek valóban szokták korlátozni, de arról nem tudok hogy "alapjáraton" tilos lenne, és nem is találtam erre vonatkozó jogszabályokat. Tudnál esetleg forrást linkelni hozzá?
#8 Igazad van, a jogszabály így rendelkezik:
"Az a) pontban szabályozott közterületi szeszes ital fogyasztás - figyelemmel arra, hogy ilyen jellegű rendelkezést törvény, illetve kormányrendelet nem tartalmaz - ténylegesen akkor büntethető, ha helyi szinten önkormányzati rendeletben kerül szabályozásra a tilalom."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!