Bajba kerülhetek, ha valóban kihívták a rendőrséget?
Dehogy kerülsz. Neki kené bizonyítania, hogy szándékosan ütötted el, és nem az repült a kocsidnak.
Én eleve meg se álltam volna.
Ha minden kutya-macska-tyúk-kakas-disznó gázoláshoz rendőrt hívna mindenki, akkor a rendőröknek folyamatosan vonulniuk kéne.
Tok mindegy, hogy o is paraszt volt, attol meg a KRESZ-t be kell tartanod
Ha nem baromfi, hanem egy gyerek van az uton, akkor bortonbe mesz, megeri?!
Nézd, az ténykérdés, hogy túllépted a megengedett sebességet.
SZERINTED akkor se tudtad volna elkerülni az ütközést, ha 50-nel mész. Szerintem meg vagy igen vagy nem. Ha a liba gazdáját kérdeznénk, szerinte meg egészen biztosan el tudtad volna. :-)))
A másik, hogy valóban kárt okoztál neki.
Igen, ő vigyázhatott volna jobban a libáira, te meg hajthattál volna lassabban. Fifty-fifty. Ha viszont a helyzet megbeszélése helyett adataid hátra hagyása nélkül távozol, az bizony nem korrekt.
Rongálás miatt indulhat ellened szabálysértési eljárás.
1-es válaszoló vagyok.
Nyugodj meg, ebből most biztosan nem lesz semmi. Ha a gazda mondott volna pl. valami leírást ami alapján azonosítható lennél és a rendőröknek is megütötte volna az ingerküszöbét, valszeg már kerestek volna.
Arra viszont tényleg figyelj a továbbiakban, hogy az ilyen kis falvakban tartsd be a sebességkorlátozást. Gondolj csak arra, hogy ha legközelebb nem egy liba, hanem egy cigánygyerek szalad ki eléd, és azon mész át, kb. agyonvernek érte...
Senki nem tudja bizonyítani, hogy 50 helyett 70-nel mentél.
Kár hogy nem vártad meg a rendőrt.
A gazdát jelentette volna fel, mert az állatait nem szabad úgy tartani, hogy azok a gépjármű forgalmi útra kerüljenek.
Legközelebb légy óvatosabb, bár tudom, hogy az állattal való ütközés 90%-ban elkerülhetetlen.
A gazdának meg az volt a mákja, hogy elmentél.
Bár ha nagyon ki akart volna veled szúrni, akkor ha kijön a rendőr, akkor te is kapsz később egy bírságot, mert elhagytál egy baleset helyszínt az adataid hátrahagyása nélkül és hogy nem vártad meg a kiérkező rendőrt.
Igen, ez baleset, mivel anyagi kár keletkezett.
De amúgy még a libát is elütötted.
Na mindegy, több forgatókönyv létezik, te most a legszerencsésebbet fogtad ki intézkedés szempontjából.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!