Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Bajba kerülhetek, ha valóban...

Bajba kerülhetek, ha valóban kihívták a rendőrséget?

Figyelt kérdés
Egy faluban elütüttem egy libát a főúton, és az el is pusztult. Azonnal megálltam, majd hamarosan kijött a gazda és elkezdett velem veszekedni. Ott ordibált velem, hogy milyen szerencsétlen vagyok és száguldozok stb. Való igaz, kb 70-80al mehettem a faluban, de szerintem 50el sem tudtam volna elkerülni az ütközést, mert a madár hirtelen ugrott ki az útra. Szerintem kettőnk közül a gazda a felelős, mert nem tartotta a saját telkén az állatot, de ott elkezdett követelőzni, hogy fizessem ki a libát. Természetesen nem fizettem, majd bement a házba a telefonjáért, hogy akkor kihívja a rendőrséget. Ezt már nem vártam meg, és egyszerüen eljöttem. Az autó nem sérült, csak a müanyag lökhárító lehorzsolódott kicsit, de nem kár érte mert csak egy ócska swift.

2022. szept. 28. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Dehogy kerülsz. Neki kené bizonyítania, hogy szándékosan ütötted el, és nem az repült a kocsidnak.

Én eleve meg se álltam volna.

Ha minden kutya-macska-tyúk-kakas-disznó gázoláshoz rendőrt hívna mindenki, akkor a rendőröknek folyamatosan vonulniuk kéne.

2022. szept. 28. 13:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Dehogy ez egy elég piti dolog és ha elhajtottál volna akkor soha az életben nem jöttek volna rá egy libáért nem jönnek ki a helyszinelők.
2022. szept. 28. 13:23
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
eleg paraszt vagy, nem veletlenul van 50 km/h korlatozas
2022. szept. 28. 13:32
 4/10 A kérdező kommentje:
ja, aki közterületen, az árokparton legelteti a libáit az nem paraszt.
2022. szept. 28. 13:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Én is házban élek, van kutyám és macskám is, de nem engedm ki őket az utcára. Annó a szüleimnek kecskéje is volt, de sehol sem láttam olyat, hogy valaki az út szélén legeltesse.
2022. szept. 28. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

Tok mindegy, hogy o is paraszt volt, attol meg a KRESZ-t be kell tartanod

Ha nem baromfi, hanem egy gyerek van az uton, akkor bortonbe mesz, megeri?!

2022. szept. 28. 13:44
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Nézd, az ténykérdés, hogy túllépted a megengedett sebességet.

SZERINTED akkor se tudtad volna elkerülni az ütközést, ha 50-nel mész. Szerintem meg vagy igen vagy nem. Ha a liba gazdáját kérdeznénk, szerinte meg egészen biztosan el tudtad volna. :-)))

A másik, hogy valóban kárt okoztál neki.

Igen, ő vigyázhatott volna jobban a libáira, te meg hajthattál volna lassabban. Fifty-fifty. Ha viszont a helyzet megbeszélése helyett adataid hátra hagyása nélkül távozol, az bizony nem korrekt.

Rongálás miatt indulhat ellened szabálysértési eljárás.

2022. szept. 28. 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

1-es válaszoló vagyok.

Nyugodj meg, ebből most biztosan nem lesz semmi. Ha a gazda mondott volna pl. valami leírást ami alapján azonosítható lennél és a rendőröknek is megütötte volna az ingerküszöbét, valszeg már kerestek volna.

Arra viszont tényleg figyelj a továbbiakban, hogy az ilyen kis falvakban tartsd be a sebességkorlátozást. Gondolj csak arra, hogy ha legközelebb nem egy liba, hanem egy cigánygyerek szalad ki eléd, és azon mész át, kb. agyonvernek érte...

2022. szept. 28. 13:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Paraszt jó édesanyád te suttyógheci
2022. szept. 28. 13:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Senki nem tudja bizonyítani, hogy 50 helyett 70-nel mentél.

Kár hogy nem vártad meg a rendőrt.

A gazdát jelentette volna fel, mert az állatait nem szabad úgy tartani, hogy azok a gépjármű forgalmi útra kerüljenek.

Legközelebb légy óvatosabb, bár tudom, hogy az állattal való ütközés 90%-ban elkerülhetetlen.

A gazdának meg az volt a mákja, hogy elmentél.

Bár ha nagyon ki akart volna veled szúrni, akkor ha kijön a rendőr, akkor te is kapsz később egy bírságot, mert elhagytál egy baleset helyszínt az adataid hátrahagyása nélkül és hogy nem vártad meg a kiérkező rendőrt.

Igen, ez baleset, mivel anyagi kár keletkezett.

De amúgy még a libát is elütötted.

Na mindegy, több forgatókönyv létezik, te most a legszerencsésebbet fogtad ki intézkedés szempontjából.

2022. szept. 28. 13:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!