Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Till Tamás gyilkosa megvárja...

Till Tamás gyilkosa megvárja amíg törvényt módosítanak és így vagy úgy felelősségre vonják vagy fogja magát és lelép?

Figyelt kérdés

Fiatal korában megölt egy gyereket, nyilván nem volt Neki szimpatikus és a primitív ösztönei miatt így cselekedett... láthatóan Őt ez nem zavarta, mert vállalkozást tudott indítani, családja van, fel tudta építeni az életét.

Nyomozói vallatási taktika révén vallott csak, de szabadon távozhatott a yardról... sztetek megvárja amíg a hatóságok meg a közvélemény utoléri vagy szépen lelép külföldre?

ma 09:30
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Nem fogják utolérni, törvényt így módosítani nem lehet, de az egyéb bűncselekményekért kaphat vmit, ha bűntetlen előéletű, sanszos, hogy csak feltételest.

A nép nem éri utol, a Szolnoki gyerekbántalmazó is éli világát, ennek a népnek csak a pofája nagy a fotelből,de amúgy semmit nem tesz.

ma 09:34
 2/9 Justinianus ***** válasza:
86%

Semmikor nem fogják felelősségre vonni (legalábbis az emberölésért).

Visszaható hatály NINCS. És addig örülj, amíg így van, mert ha lenne, akkor téged is bármikor rács mögé dughatnának valamely múltbéli tettedért.

ma 09:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Kedves kettes... az én múltbéli tetteimért igen is rács mögé akartak dugni, ami igencsak eltörpül ehhez képest... szegedi bűnözőket szekáltam, az ügyészség az utólsó pillanatban fújt vissza vonulót, tartva attól, hogy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel fogok bosszút állni.
ma 09:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 A múltbéli tetteidet akkor bűntette a törvény EZÉRT az akkori törvénytelenségedért felelősségre is vonnak HA még nem évült el. Tök lényegtelen hogy az egy jegy nélkül utazás a vonaton vagy épp loptál valamit, netán megverted a szomszédodat. Csak olyasmiért lehet felelősségre vonni ami akkor a jog szerint büntethető amikor elkövetted és az elévülési időt sem lehet most úgy módosítani, hogy az erre az ügyre érvényes legyen. Ha lehetne akkor megtették volna és nem lenne ügy.
ma 09:57
 5/9 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es!

Sok olyasmit próbáltak rám verni amihez semmi közöm nem volt... egy ilyen most is Pesten porosodik, várja, hogy egyszer majd vki kezdjen vele vmit (mivel a Szegedi Bíróság nem engedett az akaratából)

Ez mellett a szegediek meg a környékbeli településeken igencsak ki vagyok közösítve... nincsenek barátaim, egyedül élek... és én senkit nem öltem meg! Eleve az ügyeim azért indultak, mert nem fogadtak be, nem barátkozott velem senki. Ezen a weboldalon is sokszor bántalmaztak!

Ez meg 16 éves korában kinyírt egy gyereket, elásta a munkaadójának az otthonában és élte a világát! Családja van, pénze, vállalkozása!

Szted mit kellene éreznem ilyen durva kettős mérce mellett?

És vajon hányan lehetünk még így?

ma 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg lesz törvénymódosítás, de az akkortól lesz érvényes, nem visszamenőleg évtizedekkel. Jelen esetben a gyilkost sajnos nincs és nem is lesz törvényes mód elítélni.
ma 11:34
 7/9 2*Sü ***** válasza:
100%

> amíg törvényt módosítanak

Hiába módosítanak törvényt. Minden tett az elkövetésekor hatályos jogszabályok alapján ítélendő meg. A visszamenőleges hatály veszélyes terep, nem lenne jó precedenst faragni belőle ezen konkrét ügy apropóján, akármennyire is bántja az ember igazságérzetét a helyzet.

A konkrét esettől elvonatkoztatva, általánosságban a jogalkotásnál fontos szempont, hogy bárki bármit is tesz, mérlegelni tudja a döntését az alapján, hogy mik a hatályos jogszabályok. Én nem tudom a tetteimet mérlegelni egy általam még nem ismerhető, majd csak jövőre megírt törvény alapján. Mondok egy példát, én rágyújtottam 2009-ban egy kávézó belső helyiségében (ami amúgy dohányzó asztalként volt megjelölve). Az akkor hatályos jogszabályok ezt nem tiltották. Hiába hoznak 2011-ben egy jogszabályt, ami ezt tiltja, ez nyilván csak arra vonatkozik, aki a jogszabály hatályba lépése után gyújt rá egy kávézóban. Tőlem aligha elvárható – így aligha igazságos –, hogy 2009-ben egy majd csak két évvel később megszületett jogszabály alapján mérlegeljem, hogy rágyújthatok-e vagy sem.

(Nyilván az elévülés egy kicsit elvontabb szintje a dolognak, hiszen maga az emberölés bűncselekmény volt az akkori jogszabályok szerint is, de az akkori jogszabályok alapján a maga megfelelő elévülési idejével.)

> az én múltbéli tetteimért igen is rács mögé akartak dugni

Igen, de jogszerűen ezt csak a múltbéli tetteidkor hatályos jogszabályok alapján lehet.

> Sok olyasmit próbáltak rám verni amihez semmi közöm nem volt

A kérdés szempontjából ez irreleváns. Akkor is olyan jogszabály alapján próbálták „rád verni”, ami a tetted időpontjában hatályos jogszabály volt.

ma 11:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Hiába módosítanak bármit felelősségre vonni nem tudják. Tehát nincs min gondolkodnia.
ma 11:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Egyszer vki az egyik kérdésemnél azt írta, hogy ha kiderülne, hogy én 15 éve loptam az áramot a tanyámon, felelősségre lehetne vonni... ez a tanya már 6 éve teljesen kiégett, mert a lánynak a bátyja akit zaklattam felgyújtotta azt... érdekes módon a gyújtogatásért Őt sem lehetett felelősségre vonni, mert nem volt bizonyítható, hogy Ő tette.

A csávó később, 2020-ban rálőtt Szegeden flóbert pisztollyal a Húga kanijára, nah, azért már 1 hónapra letartóztatták, de csak azért mert sajtó hír lett... de ahogy letelt a letartóztatása, azóta éli világát, van amikor látom is Szegeden.

De, ha én bosszúból elkapnám Szeged egy kihalt utcáján és jó alaposan elverném, életre szóló sérüléseket szenvedne el, valószínűleg a börtönben rohadnék el... ez ám a magyar kettős mérce!

Ez a Till Tamásos eset sm nsgyon hasonlít arra amit Amerikában úgy neveznek, hogy nincs perújrafelvétel... azaz, hogy vkit egyszer egy gyilkosságért felmentenek és később kiderül mégis Ő a tettes, már nem lehet elítélni... nem tudom, ez létezik e ma még az Amerikai jogban, de régen a filmek előszeretettel játszottak ezzel..

ma 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!