Májusban ki mire számít a Gyárfás-perrel kapcsolatban?
Májusra várják az elsőfokú ítéletet Gyárfás Tamás perében, ahol Fenyő János meggyilkolásának felbújtójaként vádolják.
Mire számítotok ez ügyben? Ihász Sándor volt főügyészt nemrég már elsőfokon elítélték, mert próbálta eltussolni azokat a hangfelvételeket, amiket Portik Tamás rögzített, amikor Gyárfással beszélt.
Én akkoriban igencsak benne voltam az éjszakai élt sűrűjében. Persze sokkal kisebb kaliberű voltam, de van rálátásom az akkori, majd utána következő eseményekre.
Nem Gyárfás volt a megbízó. Fenyővel sokáig feszült volt a helyzet mert belenyúlt Gyárfás üzleti érdekeltségébe, de nem sokkal Fenyő halála előtt megegyeztek. és mindkettőjükre nézve előnyös alkut kötöttek.
Nem volt érdeke hogy Fenyő meghaljon.
Viszont Gyárfás folyamatos konfliktusban volt egy bizonyos politikai körrel, akiknek a hatalomra kerülésükkor első dolguk volt a köztévéből való eltávolítása. Utána is számtalan alkalommal próbálták ellehetetleníteni, sikertelenül.
Egyetlen olyasvalaki volt az akkori időkben aki ehhez a politikai körhöz tartozott, de ennek ellenére az MSZP idején is olyan magas pozícióban volt ami segítette az eligazodást az alvilági körökben, és a rendőrség munkáját is tökéletesen ismerte.
Pintér Sándor, Országos Rendőr-főkapitány.
Holtbiztos, hogy Gyárfást fölmentik.
Ordít az egész perről, hogy csak Portik Tamás próbálja belerángatni Gyárfást. Ki bízta meg a bérgyilkost, Jozef Rohácot, Fenyő János megölésével? Portik. Portik következetesen arról beszél, hogy Gyárfás kérte őt erre. Rengeteg telefonbeszélgetésüket rögzítette (mert már előre készült arra, hogy Gyárfást kicsinálja), de egyik beszélgetés sem bizonyítja az ő állítását.
Más bizonyíték sem szól Gyárfás ellen.
Ihász Sándort első fokon elítélték, de nyilván lesz másodfok is.
Azt el tudom hinni, hogy Gyárfás és Fenyő csak látszólag békültek ki Horn Gyula kérésére, de Gyárfásnak nem tartozott a módszerei közé, hogy megölesse üzleti ellenfeleit. Ezt még Fenyőről inkább el tudnám képzelni, habár ténykérdés, hogy haláláig egyetlen alkalommal sem tett ő sem ilyet.
#6-nak:
Pontosan.
És Portik sem csak hobbiból próbálja belerángatni Gyárfást. Mindenki tudja, hogy az "olajos" balhék mögött mindvégig Pintér állt, és valamiért PINTÉR akarja elrakni az útból Gyárfást.
Én Portikot nem sajnálom, és sejtettem, hogy felbujtóként bűnösnek találják, akkor pedig sokat fog kapni.
De Gyárfás ítéletén teljesen megdöbbentem. Én írtam #6 választ, hogy holtbiztos, hogy fölmentik. Hát, alaposan melléfogtam.
De ez egyelőre nem jogerős. Fellebbezni fognak, majd meglátjuk, mi lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!