Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez sem elég indoka hazai...

Ez sem elég indoka hazai civil fegyverviselés legalizálására?

Figyelt kérdés

[link]

Vagy jó NEKED és a CSALÁDODNAK, ha nem tudod megvédeni magad, és egy ilyen "rendőr", megteheti ezt veled is?

2023. nov. 1. 17:52
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
40. NEM kötözködésről beszélek! Hanem olyan példákról, mint az a rendőr, aki szurkálással fenyegetőzik. Ha ott előkerült volna a kés, nálam kicsapódik a vipera, az 100%, de egyből az arcába! Vagy te mit tennél, ha pl. részegen, meló után, beléd kötne egy rendőr? Hagynád elverni magad? Én, 100%, hogy nem.
2023. nov. 7. 10:50
 42/52 anonim ***** válasza:
91%

A kérdező: "NEM kötözködésről beszélek"

Szintén a kérdező kicsit korábban: "rendőr jogtalanul beléd kötne"

Szegény nem valami okos, mert arra sem emlékszik, amit kicsivel korábban állított.

"Ha ott előkerült volna a kés, nálam kicsapódik a vipera, az 100%, de egyből az arcába! "

Gondoltuk. Elég egyértelműen pszichopata hajlamaid vannak

"Vagy te mit tennél, ha pl. részegen, meló után, beléd kötne egy rendőr? Hagynád elverni magad?"

Ilyen esetben sosem lenne szükséged fegyverre, ahogy a rendőrnél sem lehet szolgálaton kívül.

Tudod mikor lehetne nála részegen munka után fegyver, ha bevezetjük a fegyvertartási engedélyt, ahogy te kéred.

A magyarok közt kb. 1 millió ember alkoholista, te ennyi részeg embert szeretnél felfegyverezni.

2023. nov. 8. 08:21
 43/52 A kérdező kommentje:

42. "A magyarok közt kb. 1 millió ember alkoholista, te ennyi részeg embert szeretnél felfegyverezni."

- Ezeket kiszűrné a pszicho doki.

- Ezek alapján tiltsuk be a jogosítványt és a gyereket is, mert egy alkesz ne szaporodjon és ne vezessen!

2023. nov. 8. 10:04
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

"- Ezeket kiszűrné a pszicho doki."

Kellene, csak a mostani szigorúbb szabályozásnál sem működik ez jól.

Ha nem tegnap születtél volna, akkor hallottál volna erről az esetről, ahol konkrétan engedélye volt a srácnak a fegyverre: [link]

"- Ezek alapján tiltsuk be a jogosítványt és a gyereket is, mert egy alkesz ne szaporodjon és ne vezessen!"

A két dolog nem ugyanaz, mivel az eszköz funkciója más.

Az autó alapvetően közlekedésre van, a fegyver. Nem ugyanaz, ha valamit rosszul használsz, mintha az, ha az eredeti használata a rossz dolog.

2023. nov. 8. 11:05
 45/52 A kérdező kommentje:
44. Ismertem az esetet. És? 1 azaz EGY eset. Nemrég egy őrt ítéltek el, hajléktalanok verése miatt. Akkor minden őr ilyen?
2023. nov. 8. 11:15
 46/52 anonim ***** válasza:

Jó, ez nevetséges, hogy még normális analógiát sem sikerült felhoznod.

"És? 1 azaz EGY eset."

Igen, viszont az álláspontom nem az, hogy a többi fegyverviselt ember ilyen, hanem az, hogy a jelenleg általad szigorúan vélt szabályozáson is átmennek az emberek és te ezt akarod enyhíteni.

Más szavakkal, te azt érnéd el, hogy több ember jutna át.

Arról nem beszélve, hogy a megnövekedett fegyverállomány mástól, betörés során is könnyebb lenne fegyvert lopni.

"Nemrég egy őrt ítéltek el, hajléktalanok verése miatt. Akkor minden őr ilyen?"

Szar analógia. Ez azt jelenti, hogy nem sikerült felfognod, hogy mit állítok. Szép munka.

2023. nov. 8. 11:21
 47/52 A kérdező kommentje:

46.

NEM VICC!

Anno 2004-ben, mikor engedélymentes lett a gázpisztoly, egy nagyon magas beosztású rendőr lenyilatkozta a TV-ben, hogy a rendőröket gázmaszkokkal kellene felszerelni, mert akkora gázpisztolyos lövöldözések és tűzharcok várhatóak, hogy nem lehet majd az utcákra menni.

Ez komoly!

2023. nov. 8. 11:28
 48/52 anonim ***** válasza:

A két eset között az a különbség, hogy lenyilatkozhatja valaki ma is, hogy a Föld lapos, de nem lesz az, viszont látjuk, hogy vannak, akik most is átmennek a teszten, fegyvert szereznek és lövöldöznek.

2023. nov. 8. 14:17
 49/52 DK-s ***** válasza:

#48-nak:

Annyit dumáltatok erről a kérdésről, hogy alaposabban is utána néztem a dolgoknak. Úgy, mintha az lenne a célom, hogy legyen fegyvertartási engedélyem.

Megdöbbentem.

100-130.000 forintból meg van a szükséges háttér, a fegyver ára nélkül, 2-3 hónap alatt. A fegyver ára sem vészes, használtan már 30.000 körül kaphatsz.

És most jön a NAGYON problémás rész!

Az egyik feltétel, az úgynevezett "büntetlen előélet".

A köztudatban az a hit él, hogy ez azt jelenti, amit. Tehát az illető még nem volt büntetve soha. De ez tévedés. A büntetésnek van egy elévülési ideje, ez esetenként változó mivel a kiszabott ítélet mértékétől függ. Utána már a rendszerben, mint büntetlen előéletű szerepel, tiszta erkölcsivel. Tudom, mert dolgoztam olyan helyen ahol kértek erkölcsit, és én "tisztát" kaptam. Vagyis simán nekivághatnék a fegyvertartási megszerzésének.

Én, a 14-szeresen büntetett előéletű, különös visszaeső! XD Egy őrsparancsnok lakik a tömbünkben, őt kérdeztem meg, hogy meg tudnám -e szerezni?

Húzta a száját, csóválta a fejét, majd kinyögte: IGEN!

2023. nov. 8. 17:37
 50/52 anonim ***** válasza:

"Vagyis simán nekivághatnék a fegyvertartási megszerzésének."

Nekivágni nekivághatsz, csak kapni nem fogsz.

Az engedélyhez szükséges veszélyeztettségedet nem tudod igazolni.

2023. nov. 8. 18:52
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!