Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha a házkutatás során lefoglal...

Ha a házkutatás során lefoglalt számítógép titkosítva van mit tudnak csinálni?

Figyelt kérdés
Csak elméleti kérdés. De olvastam hogy a gépet is lefoglalhatják ilyenkor. Mi van ha titkosítva van és azt mondja valaki elfelejtette a jelszót. Köteles ilyenkor kiadni, vagy mit tudnak vele csinálni?

2023. ápr. 5. 10:17
1 2 3 4 5
 21/45 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

@20:

Azt hiszem, kissé túlliheged a dolgot...

De, az általad említett helyszíneken valóban történtek nem civilizált emberekhez méltó dolgok, tömegével is. Viszont mi most a XXI. századi Magyarországon vagyunk, Európa közepén, egy demokratikusnak nevezett társadalomban, ahol éppen azt igyekszünk bizonygatni, hogy mi jogállam vagyunk, és tiszteletben tartunk mindenféle (politikai-, csoport-, kisebbségi-, magán-, és főleg EMBERI) jogokat -- emiatt nálunk elképzelhetetlen, hogy a hivatalos szervek kínzással jutnának bármilyen információhoz.

Valóban, egyes országok bizonyos hmm... külső területein (Guantanamo), vagy háború esetén (Treblinka) előfordulhatnak ilyen esetek, de szerintem mi maradjunk a mai magyar valóságnál. A magyar bűnüldöző szervek garantáltan nem fognak sem vízbe fojtogatni, sem a lábujjadnál felakasztani.

Ha ilyenekkel példálózol, hidd el, mi azon mélységesen el fogunk borzadni, és nagyon fogjuk sajnálni a szerencsétlen áldozatokat, de aztán megnyugodva hátradőlünk, és hálát rebegünk a sorsunknak, hogy mégiscsak Európa közepén élünk a saját korunkban.

Mindenesetre köszönjük, Emese...

2023. ápr. 5. 14:30
 22/45 Hintalow ***** válasza:
100%

A technikai részét leírták, ha valaki ennyire rákészült, azzal nem tudnak mit csinálni.

Viszont!

Itt már erőteljesen az alkalmazott jogrendtől és gyakorlattól függ, de egyáltalán nem magától értetődő, hogy ilyenkor ejtenek minden vádat, benne van, hogy a bionyítékok szándékos (és a titkosítás miatt vélelmezhetően rosszszándékú) visszatartását is ráhúzzák a delikvensre, aminek nyomán simán kihozhatják bűnösnek is mondjuk egy precedens jogot használó területen.

2023. ápr. 5. 14:57
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

21

Ok, elnézést. Nem olvastam hogy csak magyarország területéről lehet szó.

És brüsszelben sem tartóztattak le senkit bűnös dolgokért és európában sincs háború jelenleg (szerinted). Legfeljebb különleges katonai művelt.. :P

Azaz semmi jogtalan bűnös dolog nincs errefelé mostanság..?

2023. ápr. 5. 15:00
 24/45 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

@23

Semmi baj.

Csak szerintem, mivel magyar nyelvű oldalon, magyarul lett feltéve a kérdés, az "Occam borotvája" elv alapján maradjunk annál a feltételezésnél, hogy Magyarországra vonatkozik a kérdés. Legalábbis a kérdező nem írta oda, hogy a Dél-Ugandai eljárásrend szerint mit tudnak csinálni a titkosított adatokkal...

Mint ismét előhozod, de igen, Európában is vannak bűnesetek, van háború is, számtalan jogtalanság is történik, de sem Brüsszelben, sem Magyarországon nem fognak senkit kínvallatásnak alávetni.

A kérdés egyszerűen arra vonatkozott, hogy ha valaki titkosítja az adatokat aszámítógépén, az állam képes-e feltörni ezt a védelmet valamilyen módon. És ebből az országunk jelenlegi politikai- társadalmi állapota, irányultsága alapján ugyan zárjuk már ki a kínvallatást...

2023. ápr. 5. 15:18
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Térjünk vissza az eredeti kérdésre.

Nem a titkosítást fogják feltörni hanem mivel az emberek többsége ebben nem hozzáértó és alapvető titkosítási hibát vét (pl hogy 'ne bízz meg senkiben') emiatt hozzá fognak férni a titkosított adataihoz ha nagyon akarnak.

Mert hisz a reklámoknak, ígéreteknek, barátok ajánlásainak.

2023. ápr. 5. 15:56
 26/45 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Igen Magyarországra gondoltam ... Csak olyan sok helyen olvastam, hogy lefoglalt számítógép alapján bukott le valaki. Meg imádják a rendőrök lefoglalni a számítógépeket.

Mondjuk szerintem alap, hogy mondjuk a barátnődről a meztelen képeket titkosítva tárolod. Mert tegyük fel elviszed egy szervízbe, az első dolog lesz az, hogy a perverz szervizes ezeket a képeket fogja keresni a gépeden. De még a telefonodon is. A telefon már megint egy más világ. De most a PC-re vonatkozott a kérdés.

Volt egy telefonboltos ismerősöm és csak így négyszemközt elmesélte nekem, hogy minden meztelen képet lement a telefonokról. Gondolom ugyanez van a számítógép szervízzel is. Azóta csak titkosítva tárolok mindent.

2023. ápr. 5. 17:23
 27/45 anonim ***** válasza:
Telefonokon azért hiába van valami titkosítva ott nem nagy kunszt hozzáférni, ha csak gyári védelem van.
2023. ápr. 6. 02:12
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

"2: Azt te csak hiszed."

Volt már rá példa, hogy lefoglaltak egy Iphone készüléket és sehogy sem tudták feltörni, megkérték az Apllet-t, hogy törjék fel ők, de nem akarták feltörni. Apple-t*.

2023. ápr. 8. 22:08
 29/45 anonim ***** válasza:
0%
:D :D Na ez viccnek azért jó....
2023. ápr. 8. 22:21
 30/45 anonim ***** válasza:
0%
Nem viccnek szántam.
2023. ápr. 8. 23:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!