Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tényleg ennyire megállíthatatl...

Tényleg ennyire megállíthatatlanok az internetes csalók? Ennyire nem tesznek ellenük? Volt olyan, akit már sikerült bíróság elé állíttatni a kamuhirdetései miatt?

Figyelt kérdés

Édesanyám átverte egy facebook csoportban egy csaló. Egy telefont árult, 18.000 forintért. Reálisnak tűnhetett az ár, mert egy régebbi modellról volt szó. Édesanyám elutalta a számlára az összeget, majd a férfi letiltotta.

Rákerestem az alakra, akinek írtam, de letiltott engem is. Majd rákerestem a nevére és mint kiderült, egy hirhedt netes csaló, többszáz embert átvert már a párjával együtt. Egy csoport is készült róluk és többen is feljelentést tettek ellenük. De a rendőrség nem foglalkozik ilyesmivel, ugyanis senki sem kötelezte az “elszenvedőt” utalásra és szerintük a szóban forgó összegek, nem túl nagyok ahhoz, hogy ezzel törődjenek. Az ilyen emberekkel ki fog elszámolni? Senki? Nyugodtan garázdálkodhatnak, mások bizalmával visszaélve?

Ért itt már valakit hasonló incidens? Lett megoldása?

2023. febr. 13. 23:24
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
39%

Persze, hogy nem tudod. :)))

(Ezzel nyilván nincs is semmi baj, csak akkor ne állítsd magabiztosan a butaságot és nézd hülyének, aki viszont jobban tudja.)

Hogy legközelebb tudd:

Az elzárásos szabs lényege, hogy a rendőrség szabálysértési elzárással is büntethető szabálysértés esetén a tetten ért eljárás alá vont személyt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti, ha az őrizetbevétel feltételei fennállnak persze.

Az őrizet végrehajtási helye pedig a rendőrségi fogda, ami nem egyenlő a BV intézettel.

2023. febr. 15. 10:11
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

Előre fizetni CSAK ismert, komoly webshop oldalakra (e-mag, eBay, stb.)!!!

Mindenféle nevenincs, összevissza irányítgatós, adatok megadásával is túlzottan variálós weboldalak már gyanúsak lehetnek!!! Facebookon vadidegennek meg végképp nem fizatünk előre!!!

Ilyen nevenincs oldalakról a megrendelést sem ajánlom, nemhogy az előre fizetést!!!

2023. júl. 17. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!