Tényleg ennyire megállíthatatlanok az internetes csalók? Ennyire nem tesznek ellenük? Volt olyan, akit már sikerült bíróság elé állíttatni a kamuhirdetései miatt?
Édesanyám átverte egy facebook csoportban egy csaló. Egy telefont árult, 18.000 forintért. Reálisnak tűnhetett az ár, mert egy régebbi modellról volt szó. Édesanyám elutalta a számlára az összeget, majd a férfi letiltotta.
Rákerestem az alakra, akinek írtam, de letiltott engem is. Majd rákerestem a nevére és mint kiderült, egy hirhedt netes csaló, többszáz embert átvert már a párjával együtt. Egy csoport is készült róluk és többen is feljelentést tettek ellenük. De a rendőrség nem foglalkozik ilyesmivel, ugyanis senki sem kötelezte az “elszenvedőt” utalásra és szerintük a szóban forgó összegek, nem túl nagyok ahhoz, hogy ezzel törődjenek. Az ilyen emberekkel ki fog elszámolni? Senki? Nyugodtan garázdálkodhatnak, mások bizalmával visszaélve?
Ért itt már valakit hasonló incidens? Lett megoldása?
#9 "Hogyan kellene "komolyabban venni" az ilyen ügyeket?"
Úgy, hogy komolyan veszik a feljelentéseket, komolyan nyomoznak a csalási ügyekben, elkapják az elkövetőket, majd pénzbírsággal és letöltendő börtönbüntetéssel sújtják őket.
"HOGYAN lehetne megakadályozni, hogy akármikor egy telefonnal és új számlaszámmal megint kicsaljon pénzt valakitől?"
Ezt is leírtam: letöltendő börtönbüntetéssel. Nem hiszem, hogy többszázezer/millió forint pénzbírság és 3-5 év börtön után kedve lesz újrakezdeni az egészet azért, hogy összeharácsoljon párszázezer forintot.
#11 "Úgy, hogy komolyan veszik a feljelentéseket, komolyan nyomoznak a csalási ügyekben, elkapják az elkövetőket, majd pénzbírsággal és letöltendő börtönbüntetéssel sújtják őket."
Ezt teszik.
Te komolyan azt gondolod, hogy 18000 forint ellopásáért börtönnel kellene valakit büntetni? Mert ha halmozottan teszi akkor börtönbüntetés a jutalma, de elsőre miért kellene ilyen miatt rögtön börtönbe zárni?
A szabálysértés is büntethető börtönnel (szabálysértési elzárás), nem csak a bűncselekmény. Itt az értékhatár a lényeg, hogy kisebb ügyekben - mint ez is - könnyebben lehessen az ügy végére járni és lezárni sok éves pereskedés helyett.
Szerintem olvasd el inkább magát a jogszabályt!
#12 "Te komolyan azt gondolod, hogy 18000 forint ellopásáért börtönnel kellene valakit büntetni?"
Igen, én nem bánnám. Én egyébként szigorítanám az összes bűncselekmény büntetését, mert iszonyat az, ami ebben az országban van.
"A szabálysértés is büntethető börtönnel (szabálysértési elzárás)."
Az nem börtön, te :D
Azt jelenti, hogy maximum 72 óráig őrizetbe lehet venni az elkövetőt.
Ezt én is kérdezhetném. :)
Na mondjad akkor, mi az elzárással sújtható szabálysértés, és hol van a végrehajtási helye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!