Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hol itt a jog, a logika meg a...

Hol itt a jog, a logika meg a méltányosság?

Figyelt kérdés

Megtámadták az utcán, 8 napon túl gyógyuló (orvosi látlelettel). Elővettem egy gázsprayt, de csak ráfogtam a támadóra, nem használtam, mert kicsavarta a kezemből. Első körben én kaptam pénzbírságot, mert a 20g feletti tiltott a közterületen, csak magáncélra használható. A boltban sem mondták, hogy közterületen illegális.

Nem értem ezt.

2022. ápr. 20. 13:36
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
71%

"Nem, nem volt méltányos a büntetés"

Tehát ha, szerinted én valamire azt mondom, laikus vagyok, nem tudtam róla akkor én onnantól nem vagyok felelősségre vonható?

Érdekes logika, konkrétan bármit meglehet innentől úszni akkor ezzel a gondolkodással.

2022. aug. 1. 08:10
 42/45 anonim ***** válasza:
64%

41: azt sikerült kivenned a sorokból, hogy VÉDEKEZETT, nem pedig ő volt a támadó? És hogy egy gázsprayről van szó, nem pedig egy puskáról???

Az az érdekes logika, hogy figyelmen kívül hagyod, hogy az eladó a minimális tájékoztatást sem adta meg!

2022. aug. 1. 12:27
 43/45 anonim ***** válasza:
88%

"Az az érdekes logika, hogy figyelmen kívül hagyod, hogy az eladó a minimális tájékoztatást sem adta meg"

A kérdező pedig az önállóság minimális jelét nem mutatta. Venni akart egy önvédelmi eszközt, és egy betűt nem olvasott utána, hogy mégis mi az, mire jó, és mit szabad és mit nem? Darwin díj

Az eladó nem tájékoztatta. Ezt honnan tudod? Ott voltál? A kérdező ezt állítja. Innentől kezdve bármilyen fegyvert veszek, azzal védekezek, az eladó nem tájékoztatott, akkor innentől kezdve nem lehetek büntethető?

Veszek egy gáz riasztót, azt csinálok amit akarok mert utána közlöm, az eladó nem tájékoztatott. Nem így működik. A szabályok nem ismerete nem mentesít.

Ha veszek valamit, utána járok, utána kérdezek.

Az, hogy védekezett nem mentség. Ettől függetlenül a szabálysértést előtte folyamatosan napokon, heteken hónapokon át elkövetette.

Azokon a napokon nem védekezett, mégis elkövetette a szabalysértést. Nem a használattal van a gond, hanem, hogy előtte folyamatosan viselte. Ha nem tudod megérteni engedd el, a büntetés jogos.

2022. aug. 1. 17:02
 44/45 anonim ***** válasza:
48%

Te vagy képtelen megérteni, csak trollkodsz, mint a tipikus fotelharcos, aki jobb híján itt éli ki magát ;) Eléggé primitív vagy azért is, ahogy az áldozatról beszélsz.

Nyilván, ha önvédelmi fegyvert vesz az ember előtte utánajár a feltételeknek. Az azért mégiscsak egy komoly eszköz. De egy gázspray-nél, mint laikus eszembe nem jutna, hogy ilyen fajta szigorítások lehetnek a méretek tekintetében. Ilyen esetben az eladónak kötelessége lenne figyelmeztetni a vevőt, vagy mondjuk ki lehetne írva az üzletben egy tájékoztató.

,,Az eladó nem tájékoztatta. Ezt honnan tudod? Ott voltál?" - te mégis milyen jogon hazudtolsz meg valakit? De képzeld, ha elmondja neki, hogy azt a fajtát nem használhatja az utcán, akkor nem azt veszi meg, hogy bajba kerüljön. Meghaladja a képességeid, hogy ezt megértsd?

Nevetséges, hogy mennyi minden van szabályozva anélkül, hogy az emberek tudnának róla, csak büntetnek.

Első körben szóbeli vagy írásbeli figyelmeztetést kellett volna adni méltányossági alapon, az eladókat pedig kötelezni kell a tájékoztatásra.

2022. aug. 1. 20:27
 45/45 anonim ***** válasza:
64%

,,A büntetés jogos".

Jogilag sajnos igen, de nem méltányos.

Magyarországon jogszolgáltatás van, nem igazságszolgáltatás.

(jogász vagyok)

2022. aug. 1. 21:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!