Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hol itt a jog, a logika meg a...

Hol itt a jog, a logika meg a méltányosság?

Figyelt kérdés

Megtámadták az utcán, 8 napon túl gyógyuló (orvosi látlelettel). Elővettem egy gázsprayt, de csak ráfogtam a támadóra, nem használtam, mert kicsavarta a kezemből. Első körben én kaptam pénzbírságot, mert a 20g feletti tiltott a közterületen, csak magáncélra használható. A boltban sem mondták, hogy közterületen illegális.

Nem értem ezt.

2022. ápr. 20. 13:36
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
85%
Elkövettél egy szabálysértést, amiért bírságot kaptál. Mit nehezményezel? Mivel van itt a gond?
2022. ápr. 20. 14:30
 2/45 A kérdező kommentje:
Tehát nem szabad megvédenem magam! Ok.
2022. ápr. 20. 14:56
 3/45 kovpet ***** válasza:
48%

De, megvédeni szabad magad, de nem tetted.

Más kérdés, hogy az önvédelem eszköze szabsértést vont maga után.

Az, hogy a boltban nem mondták furcsa, mert értékesíteni se lett volna szabad, amennyire emlészem. Biztos, hogy 20g feletti a cucc és magyar bolt volt?

"de csak ráfogtam a támadóra, nem használtam"

Ezt miért tetted?

2022. ápr. 20. 15:05
 4/45 A kérdező kommentje:

Olvasd végig a mondatot. Ott van utána, hogy MERT KICSAVARTA A KEZEMBŐL!

Talán ezért nem használtam!

2022. ápr. 20. 15:09
 5/45 Molyember ***** válasza:
85%

Két hibát követtél el. Az egyik, hogy nem tájékozódtál a lehetőségeidről. Rossz eszközt vettél, és az, hogy nem tudtál róla, nem ment fel. Ennyi erővel puskával is mászkálhatnál, aztán legfeljebb azt mondod, hogy nem tudtad, hogy illegális.

A másik, hogy olyan eszközt vettél, amit nem tudtál használni. Vagy a helyzetet mérted fel rosszul, vagy bepánikoltál. Ez kb. olyan helyzet, mint amikor az itteni kisgyerekek késsel akarnak mászkálni, önvédelmi célból. Késsel hogyan? Szúr, vagy vág? Érdemes képeket keresni ilyen sérülésekről, egész biztos, hogy a védekezőt is előveszik miatta.

Kérdező, a helyzeted egy igazi, tankönyvi szopás. Ami elromolhatott, az el is romlott. Próbáld elfelejteni, és tanulni belőle, mást nem tehetsz.

2022. ápr. 20. 15:44
 6/45 anonim ***** válasza:
32%
Többi válaszolótól kérdezem: és a 8 napon túl gyógyuló sérülés? Azért legalább kap majd a kérdező valami kártérítést? Vagy az elkövető azért csak valami büntetést kap?
2022. ápr. 20. 15:56
 7/45 kovpet ***** válasza:
75%

6: Az ettől független és remélem, becsukják, hogy a műanyag lakat is rárohad.

Kártérítésért akkor lehet perelni majd, ha a bcs-t megállapították.

2022. ápr. 20. 16:19
 8/45 A kérdező kommentje:

A gázspray nem puska. Az eladónak kellett volna tájékoztatnia arról, hogy csak magáncélra használható. A köztudatban annyi van, hogy a gázspray legális, nem vagyon gondolatolvasó, hogy magamtól tudjam, hogy ezt is szabályozzák, és magamtól utánanézzek. Egy cikket olvastam előtte az önvédelmi eszközökről, ott nyilatkozta egy vadászbolt eladója, hogy a gázspray pl. ajánlott, és ENNYI.

Nem méltányos és nem igazságos, hogy azt kell büntetni, aki védekezni próbál. Tényleg, szegény elkövetők!

Adhattak volna szóbeli vagy írásbeli figyelmeztetést.

2022. ápr. 20. 17:56
 9/45 anonim ***** válasza:
79%

Na ezért mondom mindenkinek, hogy nem elég az utcán (pl. 20g alatti gázsprayt) hordani, használni is tudni kell.

Egy gázspray sokkal összetettebb annál, hogy előkapom és fújok.

Ha úgy használtad volna, ahogy használni kellene, akkor nem tudták volna kicsavarni a kezedből.

Távolság, szög, hova kell fújni, szélirány, soroljam még, milyen útmutatót adnék legszívesebben minden gázspray dobozában?

2022. ápr. 20. 19:54
 10/45 anonim ***** válasza:
10 igen, légyszi leírod pontosan?
2022. ápr. 20. 20:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!