Hol itt a jog, a logika meg a méltányosság?
Megtámadták az utcán, 8 napon túl gyógyuló (orvosi látlelettel). Elővettem egy gázsprayt, de csak ráfogtam a támadóra, nem használtam, mert kicsavarta a kezemből. Első körben én kaptam pénzbírságot, mert a 20g feletti tiltott a közterületen, csak magáncélra használható. A boltban sem mondták, hogy közterületen illegális.
Nem értem ezt.
Nem a 10 vagyok, de leírom én mit csinálok:
Ha este megyek haza, már azelőtt a zsebembe teszem, hogy elindulnék, ezt nem jó keresni, amikor kell.
Másik zsebemben a kulcsom van, sokakat akkor támadnak meg, amikor már majdnem otthon van.
Hazafelé nem hallgatok zenét, nem telefonálok, és ha hívnak is kinyomom.
Így nem vonja el a figyelmemet semmi.
Ha árnyék közeledik, megállok, megnézem ki az, mi az.
Ha hallom, hogy jönnek mögöttem, megállok, és hátra nézek.
Kanyart nem veszek be kis ívben.
A cél az, hogy ne legyen váratlan a találkozás.
Eddig négyszer közeledtek felém erőszakosan. Mind a négyszer elég volt megmutatnom a sprayt a kezemben.
Onnantól senki nem közeledett tovább. Mindenki értette a szándékot, és ez elég volt.
De ehhez az kell, hogy tényleg figyelj oda, időben reagálj, és legyen még közöttetek néhány lépés.
14
Nincs mit.
Azért, mert ha hirtelen veszed be a kanyart, nem látod, ha esetleg áll ott valaki.
Kicsit túlmész, és úgy kanyarodsz.
Persze ha nincs ott semmi ház, fa, árnyék, stb.., akkor látod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!