Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hol itt a jog, a logika meg a...

Hol itt a jog, a logika meg a méltányosság?

Figyelt kérdés

Megtámadták az utcán, 8 napon túl gyógyuló (orvosi látlelettel). Elővettem egy gázsprayt, de csak ráfogtam a támadóra, nem használtam, mert kicsavarta a kezemből. Első körben én kaptam pénzbírságot, mert a 20g feletti tiltott a közterületen, csak magáncélra használható. A boltban sem mondták, hogy közterületen illegális.

Nem értem ezt.

2022. ápr. 20. 13:36
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
82%
Ismétlem magam. Elkövettél egy szabálysértést. Ezért megbüntettek. Mi a baj? Amit te veszel, neked kell tudni szabad e.
2022. ápr. 20. 21:09
 12/45 anonim ***** válasza:
29%

Nem a 10 vagyok, de leírom én mit csinálok:

Ha este megyek haza, már azelőtt a zsebembe teszem, hogy elindulnék, ezt nem jó keresni, amikor kell.

Másik zsebemben a kulcsom van, sokakat akkor támadnak meg, amikor már majdnem otthon van.

Hazafelé nem hallgatok zenét, nem telefonálok, és ha hívnak is kinyomom.

Így nem vonja el a figyelmemet semmi.

Ha árnyék közeledik, megállok, megnézem ki az, mi az.

Ha hallom, hogy jönnek mögöttem, megállok, és hátra nézek.

Kanyart nem veszek be kis ívben.

A cél az, hogy ne legyen váratlan a találkozás.

Eddig négyszer közeledtek felém erőszakosan. Mind a négyszer elég volt megmutatnom a sprayt a kezemben.

Onnantól senki nem közeledett tovább. Mindenki értette a szándékot, és ez elég volt.

De ehhez az kell, hogy tényleg figyelj oda, időben reagálj, és legyen még közöttetek néhány lépés.

2022. ápr. 20. 21:17
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
hú, köszi! miért nem szabad kis ívben kaynaradni?
2022. ápr. 20. 21:28
 14/45 anonim ***** válasza:
60%

14

Nincs mit.

Azért, mert ha hirtelen veszed be a kanyart, nem látod, ha esetleg áll ott valaki.

Kicsit túlmész, és úgy kanyarodsz.

Persze ha nincs ott semmi ház, fa, árnyék, stb.., akkor látod.

2022. ápr. 20. 21:39
 15/45 anonim ***** válasza:
70%
Jézus en yi hülyét :D
2022. ápr. 20. 21:54
 16/45 kretens ***** válasza:
50%
Ha például megtámadnak és sérüléseim lesznek de mondjuk tbc-és vagyok és sikerül szemközt köpnöm a támadót és ő is az lesz ami kiderül hogy tőlem kapta el akkor én jogosan mondhatom azt hogy önvédelemből tettem hogy soha többet ne merjen megtámadni?
2022. ápr. 20. 22:25
 17/45 A kérdező kommentje:
A gázspray használatáról mellékeljenek hozzá használati útmutatót és/vagy az eladó kérdezze meg, hogy ismerem-e a használatát, és ha nem, akkor magyarázza el!
2022. ápr. 20. 22:33
 18/45 anonim ***** válasza:
61%
Engem már támadtak meg, egyenesen a szemébe fújtam a támadónak. Olyan vörös lett a feje, mint a naplemente színei. Ezután az történt, hogy taknya-nyála összefolyt, vakarta az arcát szenvedett. Nem is kellett futnom, szépen elmentem, mert egy métert nem tudott megtenni a szenvedéstől, le is üllt a földre. Morogva mondta, hogy hívom a rendőrséget". Másnap bementem a rendòrségre és közöltem, hogy tegnap megtámadtak és ezzel a gázspray-vel, mutattam (15g.) lefújtam, tudjanak róla. Azt mondta a rendőr, hogy jól tettem.
2022. ápr. 21. 02:03
 19/45 A kérdező kommentje:
Az áldizathibáztatás egyébként nagyon megy nektek.
2022. ápr. 21. 03:06
 20/45 anonim ***** válasza:
56%

"Az áldizathibáztatás egyébként nagyon megy nektek."

[link]

2022. ápr. 21. 03:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!